reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dostałyśmy Daktarin w żelu.
A czy twoj Szkrab miał problemy z jedzeniem przez pleśniawki? Już sama nie wiem co myśleć [emoji47] a może moje dziecko się po prostu najada w te 10 minut. Ssie bardzo intensywnie. Pieluchy też brudzi często... ehhhh te początki [emoji21]

Mój ssie max 10 min z jednej piersi ale słyszę jak leci mleko i połyka i w mc przybrał 1,5 kg woec możliwe ze i twój się najadą zreszta mi położna powiedziała ze dzieci po mc powinny jesc krotka ale konkretnie jak zasypia potem od razu lub jest spokojny to dobrze
Czasem dzieci jedzą godz cycka a wcale się mie najadaja

reklama
Cześć dziewczyny ja wiem że późno Was znalazłam byłam aktywna na innym forum jednak teraz jakoś wymarło a siedząc sama z niemowlakiem w domu mam ochotę pogadać z kimś kto jest w podobnej sytuacji, czas ciąży fajnie spędziłam na poprzednim forum i trochę mi tego brakuje no ale tak tam wieje pustka postanowiłam poszukać jakieś miłe grono żeby czasami można wymienić się spostrzeżeniami i doświadczeniami...A Więc lepiej późno niż wcale przyjmiecie mnie jeszcze? ;) pozdrawiam

Cześć dziewczyny ja wiem że późno Was znalazłam byłam aktywna na innym forum jednak teraz jakoś wymarło a siedząc sama z niemowlakiem w domu mam ochotę pogadać z kimś kto jest w podobnej sytuacji, czas ciąży fajnie spędziłam na poprzednim forum i trochę mi tego brakuje no ale tak tam wieje pustka postanowiłam poszukać jakieś miłe grono żeby czasami można wymienić się spostrzeżeniami i doświadczeniami...A Więc lepiej późno niż wcale przyjmiecie mnie jeszcze? ;) pozdrawiam
Witaj:-)
Lepiej późno niż wcale ;-) Jak się macie? Ile tygodni ma Twój Maluszek? To Twoja pierwsza dzidzia?

Witaj:-)
Lepiej późno niż wcale ;-) Jak się macie? Ile tygodni ma Twój Maluszek? To Twoja pierwsza dzidzia?
Mój Kochany synuś przyszedł na świat przez cc 12.07 pierwszy syn ma już 8 lat a więc pod koniec ciąży miałam wrażenie że wszystkiego zapomniałam! Jednak okazuje się że nie jest tak źle i drugie dziecko chowa mi się nieco łatwiej...ostatnio (ok.2tyg.temu) byliśmy na pierwszym bilansie (syna karmię piersia) pediatra stwierdzila że powinnam karmić dziecko co 3 h :szok: dobra zachwiala moja pewność siebie i wprowadziłam tak zwane karmienie na zegarek i Michaś nie dość że przestał praktycznie robić kupki to stał się niespokojny, marudny i ewidentnie czegoś mu brakowało, ja miałam uczucie ciągle przepełnionych piersi po 3 dniach wróciłam do karmienia na żądanie i Niunio jest dużo bardziej spokojny i ładnie śpi.. nie rozumiem czy można przekarmic dziecko na piersi? Przecież niemowle zaspokaja też swoją potrzebę bezpieczeństwa nie tylko glodu jak uważacie?
Nie wiem co jeszcze mogę dodać od siebie :biggrin2: hmm sama ciąża ok staraliśmy się około 9 miesięcy i dopiero stymulacja z CLO pomogła bardzo się cieszę że się udało i wciaz jesten bardzo podekscytowana. Postaram się trochę poczytać Was żeby Was trochę poznać ;)

Witaj i rozpuść sie[emoji4] Też jesteś lipcowka? Kiedy urodziłas? Masz córeczkę czy synka?

Rozpuść?[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji12]
Witam nowa kolezanke!

Ahahhahaha to rozpuszczanie mogłoby być na temat gdyby nadal były upały :D Margana ogarnia jeszcze pewnie słownik w nowym telefonie ;)

Witaj! U mnie dokładnie taka sama różnica wieku- 8 lat między chłopakami :) I tez karmie piersią- wczoraj młody był tak zmęczony po kolce ze nie jadł 6 h a teraz właśnie je po 2.5h, uważam ze najlepiej obserwowacdziecko...

Miłej soboty mamy i pamiętajcie:
IMG_8317.JPG

Załączniki

• IMG_8317.JPG
    IMG_8317.JPG
    107,7 KB · Wyświetleń: 956
Mój Kochany synuś przyszedł na świat przez cc 12.07 pierwszy syn ma już 8 lat a więc pod koniec ciąży miałam wrażenie że wszystkiego zapomniałam! Jednak okazuje się że nie jest tak źle i drugie dziecko chowa mi się nieco łatwiej...ostatnio (ok.2tyg.temu) byliśmy na pierwszym bilansie (syna karmię piersia) pediatra stwierdzila że powinnam karmić dziecko co 3 h :szok: dobra zachwiala moja pewność siebie i wprowadziłam tak zwane karmienie na zegarek i Michaś nie dość że przestał praktycznie robić kupki to stał się niespokojny, marudny i ewidentnie czegoś mu brakowało, ja miałam uczucie ciągle przepełnionych piersi po 3 dniach wróciłam do karmienia na żądanie i Niunio jest dużo bardziej spokojny i ładnie śpi.. nie rozumiem czy można przekarmic dziecko na piersi? Przecież niemowle zaspokaja też swoją potrzebę bezpieczeństwa nie tylko glodu jak uważacie?
Nie wiem co jeszcze mogę dodać od siebie :biggrin2: hmm sama ciąża ok staraliśmy się około 9 miesięcy i dopiero stymulacja z CLO pomogła bardzo się cieszę że się udało i wciaz jesten bardzo podekscytowana. Postaram się trochę poczytać Was żeby Was trochę poznać ;)
Co to za lekarz? Przecież piersią karmi się na żądanie i to od lat! Bardzo dobrze zrobiłaś że wróciłaś do właściwego karmienia.

reklama
Do góry