MumToBe ;)
Fanka BB :)
No to też masz ciekawie [emoji6]Nie konsultowalam. Położna jak u nas była powiedziała, że Mała ssie książkowo i wszystko jest ok. Co tydzień man wizyty u pediatry i jak Mała znów przebierze za mało to nie wiem co zrobię. Dziś nakarmilam Mała, zwymiotowala i znów do cycka chce, więc znów ja nakarmilam i wzięłam do odbicia ale nie odbiła.Wysila się, napina i pręży.Te krople chyba nic nie dają. Czasami też jak biorę ja do odbicia to czuję,że jej się zwraca i ona mam wrażenie łyka to z powrotem i ma czkawke automatycznie. Wczoraj mleko poszło nosem.I tak dzisiaj jakoś rzezi jakby chrypke miała.Mama mówi,żeby dać jej na noc mleko modyfikowane i zobaczyć jak zareaguje.To tez nie będzie proste bo Mała nie chce pić z butelki, wypróbowałam juz butelkę lovi i toomi tippi i nic.Sama nie wiem co robić. Sama też ledwo żyję na tej diecie....
Moja mała też często ma czkawki, zawsze dostaje po ulaniu albo z zimna.
I tez ostatnio ma chrypke, tzn. bardziej słychać charczenie w gardle. Poszlam z nią dziś do lekarza żeby ją osłuchał bo moja starsza córka jest podziębiona i myślałam, że mogła ją zarazić. Jest zdrowa, to mleko okleja struny głosowe. Dostałam też żel na pleśniawkę bo ma na języku i może to powód dlaczego nie chce dłużej ssać. Może po prostu boli ją język.
Za tydzien przyjeżdża do mnie położna i jeszcze raz z nią pogadam. Ostatnio jej "złote rady" nic nie pomogły. Jeśli nic się nie zmieni i maleńka za malo przybierze to spróbuje karmienia butelką [emoji853] ale póki co walczę [emoji16] ze starszą ponad 3 miesiące walczyłam żeby jadła z cyca tylko, że ona w ogóle nie chciala nic jeść od urodzenia, a miała niską wagę urodzwniową i musiałam pilnować żeby jadła co 2 h. Musiałam ją budzić, nawet w nocy. Ale udało się i po 3 miesiącach pięknie już cyckała.
Zobaczymy jak będzie tym razem..