reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Udało mi się przekonać Mała do smoczka.Sprawdził się firmy lovi. Malutka ma ewidentnie kołki,płacze, pręży się w wieczornych godzinach i robi to jak idą jej baczki. Na poprzedniej wizycie pediatra powiedziała, żeby podawać probiotyk biogaia, jutro mam wizytę i powiem o tych dolegliwościach. Myślicie,że pediatra coś zaradzi?

Raczej nie kolka to kolka
Może pomoc maść majerankowa i masaż brzucha
Espumisan przed każdym karmieniem
Ewentualnie rurki do odgazowania
U nas póki co jeden dzień była kolka i mam nadzieje ze już nie powróci

Udało mi się przekonać Mała do smoczka.Sprawdził się firmy lovi. Malutka ma ewidentnie kołki,płacze, pręży się w wieczornych godzinach i robi to jak idą jej baczki. Na poprzedniej wizycie pediatra powiedziała, żeby podawać probiotyk biogaia, jutro mam wizytę i powiem o tych dolegliwościach. Myślicie,że pediatra coś zaradzi?
Maksiowi też daje probiotyk biogaia i do tego rano i wieczorem kropelki bobotic i jest o niebo lepiej :) espumisan nie działał :(
Smoczki też mamy lovi :) nuk mu nie podeszły

Probiotyk i espumisan pomoga na gazy. Ale na prawdziwa kolke nic nie pomoze. Trzeba przrtrwac.

Zobaczę co pediatra jutro powie. Zauważyłam, że jak dałam smoczek to Mała rzadziej je i o wiele krócej . Dziś musiałam ściągnąć pokarm bo pierś prawa zrobiła się twarda. Budzicie swoje Maluchy na karmienie co 3h?A powiedzcie mi jak powinna wyglądać sprawa z kupkami?Wczoraj Mała zrobiła ich z osiem a dzisiaj tylko dwie.

Zobaczę co pediatra jutro powie. Zauważyłam, że jak dałam smoczek to Mała rzadziej je i o wiele krócej . Dziś musiałam ściągnąć pokarm bo pierś prawa zrobiła się twarda. Budzicie swoje Maluchy na karmienie co 3h?A powiedzcie mi jak powinna wyglądać sprawa z kupkami?Wczoraj Mała zrobiła ich z osiem a dzisiaj tylko dwie.

Ja absolutnie nie budzę-nie wierze ze głód ni obudzi dzieciaczków :) a przez wybudzanie nie naucza się spać dłużej... :)

Ja daje na kolki bobotic i niestey średnio pomaga :/ wczoraj była kolka ze 2h, dzisiaj 30-40 min, ale tez była i zdążyłam się spocić jak szczur... tak mi szkoda takiego maluszka :(

reklama
Dokładnie. Inna dawka. I inne składniki pomocnicze więc nie do końca to samo skoro pomaga i się nie drze :)
Ale te dodatkowe skladniki nie maja dzialania na konkretny problem, tylko substancja czynna. Chyba, ze dziecku nie sluzy jakis skladnik didatkowy, to ewentualnie w ta strone[emoji6]

Do góry