U mnie ten sam temat. Żadnych smoczków ani butelek nie akceptuje. Co do spania miałam taki sam problem z synkiem. Ze mną spał super, a jeśli po karmieniu dałam go do łóżeczka to po 5 minutach był ryk. W końcu się poddałam i spał cały czas ze mną. Z córką mam na razie inne rozwiązanie. Śpi w dostawce do łóżka i się wysypiamyMoja też często wymiotuje i wygląda to tak, że karmie 2 h ona jest pełna zwymiotuje, co prawda nie zawsze ale często i znów płacze bo jest głodna. Mi pediatra kazała przepajac ją rumiankiem i koperkiem ale niestety nie da rady bo Mała nie chce ssać butelki, próbowałam już dwóch różnych firm. Zastanawiam się nad tym smoczkiem, mam firmy lovi i nuka. Mało tego to małe urwisiontko nie chce spać w kolysce tylko ze mną na łóżku. Karmię ją na lezaco na łożu tak jest mi najwygodniej i jak skończę karmić a ona cudem zaśnie to czekam aż złapie głębszy sen i przenoszę ją do kołyski i w kolysce polezy z 10 minut i znów płacz a na łóżku ze mną śpi spokojnie. Jak dziś znów nie będę spała cała noc to chyba padne jutro
reklama
Ja karmie piersią i dokarmiam mm i właśnie mam ten sam problem, że mała mi ryczy przy cycku a po butelce jest spokojna. Teraz już jest po prostu histeria jaka dostawiam. Sama już nie wiem co robić. Stary każe mi dawać butelkę i tyle ale to przeciez prosta i szybka droga do przejścia na sztuczne mleko
Ja nie chcę dawać mm, bo dobrze przybiera. Po za tym ona butli i tak nie weźmie. Jakoś trzeba to przetrwać [emoji85]Ja karmie piersią i dokarmiam mm i właśnie mam ten sam problem, że mała mi ryczy przy cycku a po butelce jest spokojna. Teraz już jest po prostu histeria jaka dostawiam. Sama już nie wiem co robić. Stary każe mi dawać butelkę i tyle ale to przeciez prosta i szybka droga do przejścia na sztuczne mleko
Ja się jeszcze wstrzymam z tym smoczkiem. W czwartek mam kolejną wizytę u pediatry to zobaczymy ile przybrała. Jak narazie nie zamierzam dawać Małej mm choć mąż juz kilka razy w nocy mówił żeby dać jej butle, z tym że ona butelki nie chce ssać :-) wie co dobre
Margana
Fanka BB :)
Jesli dobrze przybiera na wadze to sie najada, a ma silna potrzebe ssania. Sprobuj smoka, bo sie mozna tak wtkonczyc.Moja Mała potrafi wisieć na cycu przez 2 h na przemian raz z jednego raz z drugiego. Zastanawiam się nad jakością swojego pokarmu bo po pewnym czasie strasznie się denerwuje jak ją przystawiam jak puści cyca. Czasami myślę że już nic nie leci i dlatego ona się denerwuje ale jak przycisne brodawke to pokarm jest. Czy jest tutaj mamuśka, która karmila piersią i jednocześnie dokarmiala mm?Kiedy i czy wogole dalyscie swoim maluszka smoka? Moja ma 3 tygodnie i jeszcze smoka nie dałam.Nie wiem czy to kwestia tego, że Mała się nie najada moim pokarmem czy poprostu ma ogromną potrzebę ssania bo jak odstawiam ją od piersi po tych dwóch godzinach to czasami mi uleje czasami nie ale piąstki dalej ssie i płacze.
a przybywa na wadze ? bo jesli tak to pokarm jest a malej trzeba smoka
Popieram, nawet lekarka mi radziła ze gdyby młody chciał za długo, za często wisieć na piersi- dawać smoczek.
niemamco
Popieram, nawet lekarka mi radziła ze gdyby młody chciał za długo, za często wisieć na piersi- dawać smoczek.
Łatwo powiedzieć,
Moja nie chce smoczka. :/
Margana
Probuj jeszcze innych firm. Moze jakis w koncu podpasuje.Łatwo powiedzieć,
Moja nie chce smoczka. :/
Karrrina
Moja tez dlugo i czesto je, ale nie wymiotuje. Smoka nie wziela, dzis bede probowac ze smoczkiem Lovi.
Ale nie sadze ze jej sie spodoba
Moje tez wypływały smoczki, dopiero gumowe zaakceptowały. Gumowe moze nie sa najpiękniejsze, ale ponoć wiele dzieci lubi.
reklama
Podziel się: