Jestem 2 tygodnie po cc i jeszcze trochę krwawie ale nie jest tego dużo. Ogólnie to jestem w szoku, że tak szybko doszłam do siebie po cc(cesarka nagła, pod narkoza). Ciekawi mnie jak długo będę miała takie dretwe w okolicy cięcia. Jedyne co mi dokucza to podczas przesuwania się treści pokarmowej w jelitach podczas wyróżnienia strasznie mnie boli, tak że aż czasami mi słabo, miała któraś z Was coś takiego?
reklama
Margana
Fanka BB :)
Mi sie udalo rozbudzic laktacje, ale tak cierpie z bolu, ze nie wiem jak dlugo to jeszcze zniose[emoji20] Mala ma problemy z usypianiem, wiec czasem zanim uda sie ja uspic to trzeba znow karmic. No i przez to zaniedbuje stsrsza corke[emoji53]Nie wiem, czy u ktorejs z was podobnie ale ja jestem wrakiem człowieka. Moja mała w ogóle nie spi i chce byc tylko na rękach, sporo marudzi a wieczorem są zawsze kolki. Do tego nie mam ciągle zbyt dużo pokarmu i muszę ja dopychac butla. Ogólnie jest ciągła walka i w ogóle mnie to macierzyństwo nie cieszy, za to ryczę codziennie. Przez te upały siedze ciągle w domu a wieczorem jak są kolki to tez nie mogę wyjść. Czuję się jak w wiezieniu
Te poczatki do latwych nie naleza
Margana
Ja jedtem 3 tug po cc i to dretwienie juz przechodzi.Jestem 2 tygodnie po cc i jeszcze trochę krwawie ale nie jest tego dużo. Ogólnie to jestem w szoku, że tak szybko doszłam do siebie po cc(cesarka nagła, pod narkoza). Ciekawi mnie jak długo będę miała takie dretwe w okolicy cięcia. Jedyne co mi dokucza to podczas przesuwania się treści pokarmowej w jelitach podczas wyróżnienia strasznie mnie boli, tak że aż czasami mi słabo, miała któraś z Was coś takiego?
A z tym bolem to nie mam tak w ogole.
I karmisz tylko piersią? Coś robiłaś specjalnego, żeby rozkrecic czy samo się udało?Mi sie udalo rozbudzic laktacje, ale tak cierpie z bolu, ze nie wiem jak dlugo to jeszcze zniose[emoji20] Mala ma problemy z usypianiem, wiec czasem zanim uda sie ja uspic to trzeba znow karmic. No i przez to zaniedbuje stsrsza corke[emoji53]
Te poczatki do latwych nie naleza
Kojarzycie czy po szczepieniu tym miedzy 6 a 8 tyg mogą się pojawiać jakieś dodatkowe atrakcje u dzieci? Przez jaki czas. Moja skonczyla 8 tyg a muszę z nią wyjechać na weekend i nie wiem czy isc w tym tygodniu na to szczepienie czy jednak dopiero jak wroce
ani_anita
Jak masz wybór, to lepiej zaszczepić po weekendzie. Może być temperatura, jeśli dobrze pamiętam.I karmisz tylko piersią? Coś robiłaś specjalnego, żeby rozkrecic czy samo się udało?
Kojarzycie czy po szczepieniu tym miedzy 6 a 8 tyg mogą się pojawiać jakieś dodatkowe atrakcje u dzieci? Przez jaki czas. Moja skonczyla 8 tyg a muszę z nią wyjechać na weekend i nie wiem czy isc w tym tygodniu na to szczepienie czy jednak dopiero jak wroce
Karla88
Szczepi któraś skojarzonym? My zdecydowaliśmy się na 5w1 i Rota.
A jest 5w1???? Bo mi powiedzieli ze nie jest już dostępna tylko 6w1
SzczęśliwaCiężarna
Ja zauważyłam, że jak Lenka zje za dużo to jej się sporo ulewa więc pewnie organizm wie, że za dużo i dlatego się pozbywaMy dajemy raz 3 kropelki
Wg mnie piersią jak ktoś ma dużo też można przekarmić
Margana
Przez 2 tygodnie dokarmialam, od tygodnia jest na samej piersi.I karmisz tylko piersią? Coś robiłaś specjalnego, żeby rozkrecic czy samo się udało?
Ribilam tak: przystawialam do piersi, dokarmialam swoim mlekiem, potem mm. I po kazdym karmieniu odciagalam laktatorem po 15 min z kazdej piersi. I udalo sie.
Co do szczepien to nigdy nie wiadomo jak dane dziecko zareaguje. Moja starsza dobrze znosila szczepienia.
reklama
Margana
My 6w1 i rota, a potem cala reszta zalecanych.Szczepi któraś skojarzonym? My zdecydowaliśmy się na 5w1 i Rota.
Podziel się: