reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
podzielę się z Wami pewnym absurdem. Dzwoniłam przed chwila do sklepu gdzie mamy zamówiony wózek w sprawie stojaka do wanienki. U nich stacjonarnie kosztuje 69zł a online 57, ale pan mi doradził żeby zamówiła przez internet z odbiorem w sklepie wtedy 57
No nieźle ,ciekawe ,zachętą zeby przyjść do sklepu to cos się jeszcze dokupi

Ja melduję się po usg. Zuźka waży 2950 g, co oznacza, że przybiera równo 200 g tygodniowo. Poza tym jest baaaardzo nisko, nie mogliśmy jej buźki obejrzeć, bo jest schowana za kością. Wszystko w porządku, łożysko II stopień dojrzałości, wód wystarczająca Ilość. Za tydzień wizyta, dowiem się wtedy co z moją szyjeczką :)

Karla super, że wszystko dobrze. Są chyba jakieś ćwiczenia, które powodują że dziecko schodzi do kanału. Może nie będzie źle :)

Hej :)
Gratulacje dobrych wiadomości z wizyt @Jola92 już niezły pulpecik z synka
@SzczęśliwaCiężarna super że wszystko dobrze i faktycznie aktywna jesteś ,ale proszę mi się nie przemęczać ! ;)
A ja się witam w 37 tyg huraaa !! Jeszcze tydzień i niech się dzieje ;)
Chociaż czuje się coraz gorzej ;/ i brzuch mi opadł na wizycie dwa tyg temu miałam na dwa palce pod żebrami a teraz na trzy ,lekarz stwierdził że to już na tym etapie normalne
Dziewczynki szpitalne może dziś dowiecie się czegoś konkretnego i was wypuszcza !!! Trzymam kciuki
Wow 37tc, gratulacje[emoji3]

Dzień dobry...!

No tak, niestety... ale dobre i to :) chociaż jak nie urok, to sraczka- młody od rana jakiś dziwny, mówi że mu niedobrze.... więc został w domu. A dzisiaj mamy trochę rzeczy do ogarnięcia znowu- umowa ze szpitalem i uzgodnienie konkretów co do obiadu weselnego..

U mnie 33 tc skończony... to u mnie będzie się dopiero końcówka ciągnęła ;)
Ojej, oby mlodemu nic sie nie rozwinelo!

hej,
Nikoś na KTG pięknie współpracował położna pochwaliła powiedziała, że super wyglądam i w ogóle :D. Waga się uspokoiła bo za 3tyg 700 gram, ciśnienie idealne. 1990 gram :D Nikoś się znów obrócił. Lekarka mówi, że ma 4 tygodnie żeby się obrócić, a jak nie to w 36 skierowanie na cc wypisuje.
Super, ze ktg ok! Oby sie synus jeszcze raz zdecydowal obrocic!

ostatnio ma nawał śluzu, że aż się martwię. Wy też tak dużo macie śluzu?

Wczoraj powiedziałam lekarce o tych żyłkach, bez oglądania przepisała cyclo 3 fort i zastanawiam się czy już kupować czy się wstrzymać do następnej środy jak pójdę do gin prywatnie na sprawdzenie szyjki i badanie?
Ja tez mam duzo wydzieliny, a lekarz jak badal powiedzial, ze malo[emoji6] Wiec to chyba normalne[emoji5]

Dziewczyny już mi.się strasznie ciągnie do treninu już czekam tylko.na.koniec czerwca
A mi dni leca jak szalone... Czasu usiąść czasem nie mam... A jeszcze przede mną tyyyyle roboty... Czyje, że jak po porodzie poloza mnie w szpitalu to będę się czula jak na wspanialych wakacjach all inclusive [emoji16][emoji16][emoji16]

Ostatnia edycja:
reklama
Ja już po wizycie
Szyjka 3 cm lekko miekka ale zamknięta mały wysoko wiec moj plan zawładnięcia światem i dzieckiem po 37 tyg właśnie legł w gruzach lekarz powiedział ze raczej trzymać się terminu dopóki dziecko nie jest nisko i nie naciska na szyjkę to mogę pomarzyć o szybszy porodzie
Ja się zabijeeee ja już czuje ze będzie jak przy corce

Marika między nami jest tydzień różnicy moj mały ma 2185 g a ja zakładałam 2500g woec widzisz tez malutki ale wymiarowi wszystko Ok i lekarz powiedział ze wszystko jest dobrze woec ty tez się nie stresuj w porównaniu z innymi mamami tu na forum to moj jest najmniejszy
Oj karla, moze jeszcze nagle szybka akcja sie rozwinie w 38tc[emoji6] Tego Ci zycze!
Najwazniejsze, ze z synusiem wszystko dobrze!

Do góry