reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Moim zdaniem, przede wszystkim iść do fizjo - słaby kręgosłup i uwarunkowania genetyczne to jedno, ale jak porządnie wzomnisz mięśnie okołokręgodłupowe, to naprawdę bardzo Ci to pomoże....
Popieram. Masaże na rwe kulszowa są wręcz przeciwwskazane. Można niechcący jeszcze gorzej narobić. Dobry fizjo tu może pomóc. Ja dzięki mojemu jeszcze chodzę. A kręgosłup mam w okropny stanie. Przepuklina, wypukliny, uciski. Tylko ja miałam zrobiony rezonans i wiadomo gdzie co jest nie tak. Dobry fizjo bez obrazu rtg lub rezonansu nie podejmie się mocnej interwencji. W ciąży polecam kinesiotaiping czyli tejpy. Taki plastry, które fizjo zakłada w odpowiednim ułożeniu. Pomaga. Nic innego gin Ci nie pomoże. Uzna że to fizjologiczne w ciąży. Tyle Ci mogę pomóc z własnego doświadczenia.

reklama
Te ćwiczenia od fizjo
IMG_0289.JPG
IMG_0290.JPG

Załączniki

• IMG_0289.JPG
    IMG_0289.JPG
    339 KB · Wyświetleń: 385
  • IMG_0290.JPG
    IMG_0290.JPG
    322,3 KB · Wyświetleń: 392
Uwaga zadaję głupie pytanie! Rozpakowałam laktator i butelki. W instrukcjach jest napisane żeby przed pierwszym użyciem to wygotowac przez 5 min lub wrzucić do zmywarki. Do zmywarki mam wrzucić tylko te rzeczy czy mogą tam być też talerze itp? :D Wiem że jestem infantylna ale tego akurat nigdy nie robiłam:D I nie mam instrukcji do tych nakładek na cycki (typu breast shells) i je też mam wyparzyć? :D

Uwaga zadaję głupie pytanie! Rozpakowałam laktator i butelki. W instrukcjach jest napisane żeby przed pierwszym użyciem to wygotowac przez 5 min lub wrzucić do zmywarki. Do zmywarki mam wrzucić tylko te rzeczy czy mogą tam być też talerze itp? :D Wiem że jestem infantylna ale tego akurat nigdy nie robiłam:D I nie mam instrukcji do tych nakładek na cycki (typu breast shells) i je też mam wyparzyć? :D
Ja wszystko przed pietwszym urzyciem gotowalam w garze. Ale zmywarki tez wtedy nie mialam, wiec nawet o tym nie myslamam. Ale wydaje mi sie, ze naczynia nie befa tu przeszkadzac, bo zostana tak samo wtparzone[emoji6]

Ja wszystko przed pietwszym urzyciem gotowalam w garze. Ale zmywarki tez wtedy nie mialam, wiec nawet o tym nie myslamam. Ale wydaje mi sie, ze naczynia nie befa tu przeszkadzac, bo zostana tak samo wtparzone[emoji6]
Bo kurcze mam tez przecież sterylizator do butelek to może przetestuje od razu? zaczęłam robić porządki w pokoju młodego i wlasnie w wyprawce i dotarło do mnie jak wiele nie wiem :D Nie wiem jak to wszystko ułożyć, jak posegregować, co muszę przygotowac do pierwszego użycia. Nagle się przeraziłam że zostało nie wiele czasu a ja nie jestem jeszcze gotowa na macierzyństwo. Fizycznie i psychicznie też. Cały czas myślę że nie uda mi się być super mamą, ale na bycie niepatologiczną mamą cały czas mam nadzieję

Bo kurcze mam tez przecież sterylizator do butelek to może przetestuje od razu? zaczęłam robić porządki w pokoju młodego i wlasnie w wyprawce i dotarło do mnie jak wiele nie wiem :D Nie wiem jak to wszystko ułożyć, jak posegregować, co muszę przygotowac do pierwszego użycia. Nagle się przeraziłam że zostało nie wiele czasu a ja nie jestem jeszcze gotowa na macierzyństwo. Fizycznie i psychicznie też. Cały czas myślę że nie uda mi się być super mamą, ale na bycie niepatologiczną mamą cały czas mam nadzieję
Haha Jola zaskocze Cie - jestes normalna![emoji3] To zupelnie normalne odczucia. Ja sama nie czuje sie gotowa choc to moje drugie dziecko[emoji6] A bycie super mama nie oznacza bycie idealna, bo takich nie ma!
Na pewno bedziesz najlepsza mama na swiecie dla swojego synka[emoji3]
A co do technicznych spraw to pytaj smialo[emoji3]
A sterylizator to faktycznie swietne odkrycie - jak najbardziej dobra okazja zeby go wyprobowac[emoji3]

Ja mam już jedno dziecko a czuje się dokładnie jak ty
Dziś zdałam sobie sprawę ze już nie będę leżeć w weeekendy na tapczanie z nogami przerzuconymi z drinkiem i rozmyślać co sobie kupić ani wstawać o 10:00
A moja córka w tym czasie na weekendzie u dziadków
Ze przyjdzie wieczór i nie pojedziemy sobie na spontana do kina i kolacje z Łukaszem
Ze moje życie się zmieni i będzie w innym rytmie co ciekawe chciałam tego świadomie a teraz to do mnie dochodzi woec chyba tez jestem jakaś patologiczna

Ja mam już jedno dziecko a czuje się dokładnie jak ty
Dziś zdałam sobie sprawę ze już nie będę leżeć w weeekendy na tapczanie z nogami przerzuconymi z drinkiem i rozmyślać co sobie kupić ani wstawać o 10:00
A moja córka w tym czasie na weekendzie u dziadków
Ze przyjdzie wieczór i nie pojedziemy sobie na spontana do kina i kolacje z Łukaszem
Ze moje życie się zmieni i będzie w innym rytmie co ciekawe chciałam tego świadomie a teraz to do mnie dochodzi woec chyba tez jestem jakaś patologiczna
To ja dolaczam do tej patologii[emoji6]

reklama
Ja mam 2 dzieci i tez pelno watpliwosci i obaw :Da maly juz mi zrobil w zyciu totalna rewolucje ...
dzis mialam chwile grozy,nagle zaczal mnie bolec brzuch z lewej strony na dole, najpierw wydawalo mi sie ,ze to maly mi tam w cos tupie ale to narastalo ...zwijalam sie z bolu, nie moglam usiasc ...brrr
powoli przeszlo po rozkurczowym ale maz mnie juz chcial do szpitala wiezc . ufff...

Do góry