Popieram. Masaże na rwe kulszowa są wręcz przeciwwskazane. Można niechcący jeszcze gorzej narobić. Dobry fizjo tu może pomóc. Ja dzięki mojemu jeszcze chodzę. A kręgosłup mam w okropny stanie. Przepuklina, wypukliny, uciski. Tylko ja miałam zrobiony rezonans i wiadomo gdzie co jest nie tak. Dobry fizjo bez obrazu rtg lub rezonansu nie podejmie się mocnej interwencji. W ciąży polecam kinesiotaiping czyli tejpy. Taki plastry, które fizjo zakłada w odpowiednim ułożeniu. Pomaga. Nic innego gin Ci nie pomoże. Uzna że to fizjologiczne w ciąży. Tyle Ci mogę pomóc z własnego doświadczenia.Moim zdaniem, przede wszystkim iść do fizjo - słaby kręgosłup i uwarunkowania genetyczne to jedno, ale jak porządnie wzomnisz mięśnie okołokręgodłupowe, to naprawdę bardzo Ci to pomoże....
reklama
Sprightly88
Fanka BB :)
Jola92
Uwaga zadaję głupie pytanie! Rozpakowałam laktator i butelki. W instrukcjach jest napisane żeby przed pierwszym użyciem to wygotowac przez 5 min lub wrzucić do zmywarki. Do zmywarki mam wrzucić tylko te rzeczy czy mogą tam być też talerze itp? Wiem że jestem infantylna ale tego akurat nigdy nie robiłam I nie mam instrukcji do tych nakładek na cycki (typu breast shells) i je też mam wyparzyć?
Margana
Ja wszystko przed pietwszym urzyciem gotowalam w garze. Ale zmywarki tez wtedy nie mialam, wiec nawet o tym nie myslamam. Ale wydaje mi sie, ze naczynia nie befa tu przeszkadzac, bo zostana tak samo wtparzone[emoji6]Uwaga zadaję głupie pytanie! Rozpakowałam laktator i butelki. W instrukcjach jest napisane żeby przed pierwszym użyciem to wygotowac przez 5 min lub wrzucić do zmywarki. Do zmywarki mam wrzucić tylko te rzeczy czy mogą tam być też talerze itp? Wiem że jestem infantylna ale tego akurat nigdy nie robiłam I nie mam instrukcji do tych nakładek na cycki (typu breast shells) i je też mam wyparzyć?
Jola92
Bo kurcze mam tez przecież sterylizator do butelek to może przetestuje od razu? zaczęłam robić porządki w pokoju młodego i wlasnie w wyprawce i dotarło do mnie jak wiele nie wiem Nie wiem jak to wszystko ułożyć, jak posegregować, co muszę przygotowac do pierwszego użycia. Nagle się przeraziłam że zostało nie wiele czasu a ja nie jestem jeszcze gotowa na macierzyństwo. Fizycznie i psychicznie też. Cały czas myślę że nie uda mi się być super mamą, ale na bycie niepatologiczną mamą cały czas mam nadziejęJa wszystko przed pietwszym urzyciem gotowalam w garze. Ale zmywarki tez wtedy nie mialam, wiec nawet o tym nie myslamam. Ale wydaje mi sie, ze naczynia nie befa tu przeszkadzac, bo zostana tak samo wtparzone[emoji6]
Margana
Haha Jola zaskocze Cie - jestes normalna![emoji3] To zupelnie normalne odczucia. Ja sama nie czuje sie gotowa choc to moje drugie dziecko[emoji6] A bycie super mama nie oznacza bycie idealna, bo takich nie ma!Bo kurcze mam tez przecież sterylizator do butelek to może przetestuje od razu? zaczęłam robić porządki w pokoju młodego i wlasnie w wyprawce i dotarło do mnie jak wiele nie wiem Nie wiem jak to wszystko ułożyć, jak posegregować, co muszę przygotowac do pierwszego użycia. Nagle się przeraziłam że zostało nie wiele czasu a ja nie jestem jeszcze gotowa na macierzyństwo. Fizycznie i psychicznie też. Cały czas myślę że nie uda mi się być super mamą, ale na bycie niepatologiczną mamą cały czas mam nadzieję
Na pewno bedziesz najlepsza mama na swiecie dla swojego synka[emoji3]
A co do technicznych spraw to pytaj smialo[emoji3]
A sterylizator to faktycznie swietne odkrycie - jak najbardziej dobra okazja zeby go wyprobowac[emoji3]
Karla88
Bo kurcze mam tez przecież sterylizator do butelek to może przetestuje od razu? zaczęłam robić porządki w pokoju młodego i wlasnie w wyprawce i dotarło do mnie jak wiele nie wiem Nie wiem jak to wszystko ułożyć, jak posegregować, co muszę przygotowac do pierwszego użycia. Nagle się przeraziłam że zostało nie wiele czasu a ja nie jestem jeszcze gotowa na macierzyństwo. Fizycznie i psychicznie też. Cały czas myślę że nie uda mi się być super mamą, ale na bycie niepatologiczną mamą cały czas mam nadzieję
Ja mam już jedno dziecko a czuje się dokładnie jak ty
Dziś zdałam sobie sprawę ze już nie będę leżeć w weeekendy na tapczanie z nogami przerzuconymi z drinkiem i rozmyślać co sobie kupić ani wstawać o 10:00
A moja córka w tym czasie na weekendzie u dziadków
Ze przyjdzie wieczór i nie pojedziemy sobie na spontana do kina i kolacje z Łukaszem
Ze moje życie się zmieni i będzie w innym rytmie co ciekawe chciałam tego świadomie a teraz to do mnie dochodzi woec chyba tez jestem jakaś patologiczna
Margana
To ja dolaczam do tej patologii[emoji6]Ja mam już jedno dziecko a czuje się dokładnie jak ty
Dziś zdałam sobie sprawę ze już nie będę leżeć w weeekendy na tapczanie z nogami przerzuconymi z drinkiem i rozmyślać co sobie kupić ani wstawać o 10:00
A moja córka w tym czasie na weekendzie u dziadków
Ze przyjdzie wieczór i nie pojedziemy sobie na spontana do kina i kolacje z Łukaszem
Ze moje życie się zmieni i będzie w innym rytmie co ciekawe chciałam tego świadomie a teraz to do mnie dochodzi woec chyba tez jestem jakaś patologiczna
Też takie mam [emoji14]Plecy wstrętne, ale innego zdjęcia z tymi dziurkami nie znalazłam [emoji23] a nie kaza kobieta ma... Chodzi mi o te dwa wgłębienia na dole Zobacz załącznik 852943
Doksztalcilam się [emoji23] to się podobno nazywa doleczki Wenus
reklama
arona
Ja mam 2 dzieci i tez pelno watpliwosci i obaw a maly juz mi zrobil w zyciu totalna rewolucje ...
dzis mialam chwile grozy,nagle zaczal mnie bolec brzuch z lewej strony na dole, najpierw wydawalo mi sie ,ze to maly mi tam w cos tupie ale to narastalo ...zwijalam sie z bolu, nie moglam usiasc ...brrr
powoli przeszlo po rozkurczowym ale maz mnie juz chcial do szpitala wiezc . ufff...
dzis mialam chwile grozy,nagle zaczal mnie bolec brzuch z lewej strony na dole, najpierw wydawalo mi sie ,ze to maly mi tam w cos tupie ale to narastalo ...zwijalam sie z bolu, nie moglam usiasc ...brrr
powoli przeszlo po rozkurczowym ale maz mnie juz chcial do szpitala wiezc . ufff...
Podziel się: