reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Kazal teraz bo cala rodzina bierze w tym samym czasie ... Bo tylko wtedy to ma sens ... Bo co z tego, że weźmie siostra, szwagier i ich dzieci i mama i mój facet jak ja będę miała i będę roznosic... Jak ja się zdecyduje za miesiąc to oni już zdążą załapać ode mnie o znów będziemy musieli wszyscy... A wszystko trzeba prac... Pościel, koce, ubrania... Myć wszystko... Klamki, piloty, wszystko co często dotykamy bo jaja mogą być wszedzie
A no tak. Nie popatrzyłam w takim szerokim kontekscie. No z tym praniem to wiem.. już to przerabiałam raz jak na praktykach od dzieciaków w domu dziecka podlapalam

Każdy ma oczywiście swój gust,więc powiem po prostu,jak zrobiliśmy u nas:) miał być jasny szary,a w sklepie z farbami dostałam olśnienia i kupilismy pastelowe: bananowy odcień żółtego i taki ciepły,jasny kawa z mlekiem.mamy dwie ściany w jednym kolorze i dwie w drugim.Wyszło ładnie:)
Też fajnie :D

U nas też będzie wspólna sypialnia z pokojem Hani...
Ale jeśli chodzi o koncepcję, to i nas będzie pozniej bardziej w tą stronę - tzn neutralne ściany, i ogólnie "baza" i kolorowe dodatki, wtedy łatwo zmienić jak się znudzi kolor ;)

Z innych koncepcji, to bardzo mi się podobają elementy marynistyczne, granatowe itd [emoji6]
salon-2-700x1050-600x900.jpg
6ff901e53c45ed533c128f029f6403ca-600x720.jpg

Załączniki

• salon-2-700x1050-600x900.jpg
    salon-2-700x1050-600x900.jpg
    67,6 KB · Wyświetleń: 322
  • 6ff901e53c45ed533c128f029f6403ca-600x720.jpg
    6ff901e53c45ed533c128f029f6403ca-600x720.jpg
    84,3 KB · Wyświetleń: 315
A no tak. Nie popatrzyłam w takim szerokim kontekscie. No z tym praniem to wiem.. już to przerabiałam raz jak na praktykach od dzieciaków w domu dziecka podlapalam
A ja wiem, ze i to dokladne sprzatanie nic nie da jesli dziecko chodzi do przedszkola. U nas w przedszkolu temat wracal kilka raxy. Odrobaczalismy sie, sprzatalam dokladnie wsxystko, pralam, prasowalam. I wsxystko na nic. Musieliby w tym czasie wsxyscy zrobic to samo, a jest to niemozliwe.

A ja wiem, ze i to dokladne sprzatanie nic nie da jesli dziecko chodzi do przedszkola. U nas w przedszkolu temat wracal kilka raxy. Odrobaczalismy sie, sprzatalam dokladnie wsxystko, pralam, prasowalam. I wsxystko na nic. Musieliby w tym czasie wsxyscy zrobic to samo, a jest to niemozliwe.
To coś jak wszy też paskudztwo:/

Dziewczyny, te które już mają doświadczenie z dzieciaczkami :) chciałabym prosić o poradę lub wasze doświadczenia...czytam teraz właśnie, że niektóre z Was planują dzidziusia mieć „przy sobie” w sypialni przez pierwsze miesiące. Jakie są wasze doświadczenia? Czy tak jest po prostu wygodniej? Bezpieczniej niż dzidziuś w osobnym pokoju? Czy to nie jest problem, że tata też się przez to nie wyśpi? Pytam bo nie mam doświadczenia, czekam na pierwsze dziecko. Planowaliśmy aby spało od początku w łóżeczku w innym pokoju.. a teraz s sumie się zastanawiam. Jakie są Wasze spostrzeżenia?

Dziewczyny, te które już mają doświadczenie z dzieciaczkami :) chciałabym prosić o poradę lub wasze doświadczenia...czytam teraz właśnie, że niektóre z Was planują dzidziusia mieć „przy sobie” w sypialni przez pierwsze miesiące. Jakie są wasze doświadczenia? Czy tak jest po prostu wygodniej? Bezpieczniej niż dzidziuś w osobnym pokoju? Czy to nie jest problem, że tata też się przez to nie wyśpi? Pytam bo nie mam doświadczenia, czekam na pierwsze dziecko. Planowaliśmy aby spało od początku w łóżeczku w innym pokoju.. a teraz s sumie się zastanawiam. Jakie są Wasze spostrzeżenia?
Ja sobie nie wyobrażam co 2 godziny w nocy biegać do drugiego pokoju albo częściej żeby nakarmić, przewinąć itd

My do dzisiaj śpimy wszyscy razem, mimo że dzieci swoje pokoje mają. Ale my dziwaki :p

Ale do maluszka nie wyobrażam sobie biegać co chwilę.

reklama
Do góry