reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja będę miała kuchnię bardziej tradycyjną, z ciemnym drewnianym blatem, i nad blatem kafle prawie identyczne co panele na podłodze (naszukałam się ale znalazłam ;))
Też myślałam o szkle, ale bałam się łączeń, a jest ponad 3m, więc gdzieś by musiały być... No i drewno będzie bardziej pasowało do salonu [emoji6]
No nam drewno nigdzie nie pasuje :D ale drzwi znalazłam w końcu takie jak mi się podobają i już są kupione :) Link do: Skrzydło drzwiowe ETNA 90 lewe ARTENS - Drzwi wewnętrzne - w atrakcyjnej cenie w sklepach Leroy Merlin., a teraz widzę że jest promocja... Nawet nie mówię M bo się wkurzy heheh

reklama
No nam drewno nigdzie nie pasuje :D ale drzwi znalazłam w końcu takie jak mi się podobają i już są kupione :) Link do: Skrzydło drzwiowe ETNA 90 lewe ARTENS - Drzwi wewnętrzne - w atrakcyjnej cenie w sklepach Leroy Merlin., a teraz widzę że jest promocja... Nawet nie mówię M bo się wkurzy heheh
Hmmm, mogę napisać tylko, że bardzo ładne ;)

Choć akurat stolarkę (i okna i drzwi) wolałam ciemne ;)
(poza szybkami też są takie wycięcia, wybraliśmy wersję z 2 szybkami zamiast wszystkich ;))
IMG_20170804_201624.jpg

Załączniki

• IMG_20170804_201624.jpg
    IMG_20170804_201624.jpg
    62,1 KB · Wyświetleń: 351
Hmmm, mogę napisać tylko, że bardzo ładne ;)

Choć akurat stolarkę (i okna i drzwi) wolałam ciemne ;)
(poza szybkami też są takie wycięcia, wybraliśmy wersję z 2 szybkami zamiast wszystkich ;)) Zobacz załącznik 851281
My mamy tylko 2 drzwi :) w sypialni są takie z 5 szybkami, a w WC z dwoma :) co do okien to nie miałam opcji wyboru.. Też wolałabym brązowe no ale takie były w pakiecie :D a drzwi nam się po prostu spodobały :) ogólnie mieszkanie będzie dość jasne mimo ciemnych mebli w kuchni i ciemnych w salonie jakie będą :) bo dodatki mamy jasne :) mam już zasłony :D w salonie będą takie hmmm pastelowe miętowe a w sypialni granatowe jak ściana :) wyślę zdjęcia jak już powstanie większość.. Tylko kiedy [emoji15]

Pojawia się Wam dziewczynki już zgaga? Ja od kilku dni czasem mam ... Zwłaszcza po dłuższym pobycie głowa do dołu jak np. Wannę myje
ja mam juz od dawnaa chociaz sa gorsze i lepsze dni :mad: nie raz juz wymiotowalam przez nia a bywaly cale dnie bez.... najgorzej wieczorem jak trzeba sie polozyc w lozku ...

My mamy tylko 2 drzwi :) w sypialni są takie z 5 szybkami, a w WC z dwoma :) co do okien to nie miałam opcji wyboru.. Też wolałabym brązowe no ale takie były w pakiecie :D a drzwi nam się po prostu spodobały :) ogólnie mieszkanie będzie dość jasne mimo ciemnych mebli w kuchni i ciemnych w salonie jakie będą :) bo dodatki mamy jasne :) mam już zasłony :D w salonie będą takie hmmm pastelowe miętowe a w sypialni granatowe jak ściana :) wyślę zdjęcia jak już powstanie większość.. Tylko kiedy [emoji15]

U nas drzwi dużo, bo 6... Ale nieźle wyglądają ;)
Okna musieliśmy wstawiać, więc są ciemne, i do tego jasne parapety (podobne do podłogi)

U nas ściany będą takie jak widać na zdjęciach - prawie białe, bo już pomalowane ;) (tylko te "maziaje" muszę skończyć, ale to pewnie dopiero po porodzie.... Wcześniej na drabinę nie wejdę a tam jest 2,7m...

W salonie meble będą ciemne dębowe, ale tylko parę (stół +krzesła, stolik kawowy na nogach z singerki, mała komódka i stara maszyna), a salon mały nie jest ;) więc przy prawie białych ścianach i podłogach będzie jasno... narożnik szary jak na zdjęciu (choć jeszcze w folii, ale tak bezpieczniej)
Zaslonki będą szaro-turkusowe i szaro-turkusowy dywan, do tego kolorowe (turkus, żółty i nie wiem jeszcze jakie) poduszki - poszewki będę zmieniać w zależności od humoru [emoji23]

W sypialni zaslonki będą chyba szaro-kolorowe, narzuta i nasza cześć biało-szara, plus kolorowe poduszki i kolorowe pudełka na regale ;)

Dywan do salonu w tym stylu, tylko duży ;)
1431003763_dywan-rumba-kwadraty-szary-turkus.jpg

I bardziej turkus niż niebieski ;)
(tylko jeszcze taki znaleźć......)

Załączniki

• 1431003763_dywan-rumba-kwadraty-szary-turkus.jpg
    1431003763_dywan-rumba-kwadraty-szary-turkus.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 290
Pocieszające, że w przyszłym roku chociaż ulgę na dziecko będziemy mieli, bo poza tym, to mogę odliczyć jakąś niewielką kwotę za oddanie krwi, ale i tak muszę im dopłacać, jakby mało zabierali :(

Ja to przez swoje niedopatrzenie [emoji26]zmieniłam prace w trakcie roku i nie zgłosiłam żeby zaliczka na podatek była pełna a nie z ulga, teraz płacz i płać, wg zastanawiałam się ostatnio, że te wizyty prywatne np za prowadzenie ciąży tak sprawiedliwie to powinno móc się też odpisywać od podatku...szkoda, ze nic takiego nie ma

reklama
Do góry