reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Długo to z rana mam tak prawie codziennie. Musze dzisiaj dokladnie policzyc wszystkie twardnienia
To tym bardziej powinnaś się bardziej oszczędzać....
A myślę, że lepiej chodzic cały czas trochę bardziej się oszczędzając, niż potem leżeć nie mogąc w ogóle iść na spacer czy plac zabaw itd tylko obligatoryjnie leżeć... [emoji15]

reklama
Kinga może daj mężowi coś odczulajacego na ten katar

Nie jedz Bialego pieczywa graham, ja jem tylko chleb 100% żytni, jedynie po nim cukierc mi nie skacze, zrezygnowałam z masła, chude wędliny, zero parowek, nic smażonego, i jem późno druga kolacje około 22 nawet jedna kanapkę wciskam żeby mieć rano dobry cukier
No i wiadomo nic slodkiego
To taki typowy wirus

Hej hej [emoji16] pytanko mam dla dziewczyn które muszą być na diecie że względu na cukier.. Jestem w tym kompletnie zielona bo nie miałam z tym doczynienia, a na wizytę u diabetologa jak na razie muszę poczekać. Powiecie mi z czego przede wszystkim muszę zrezygnować itp? [emoji6]Miłego dnia wszystkim [emoji8]
Wszystkiego co zawiera cukier w składzie (nie tylko słodkie - no ketchup pudliszek ma 25% cukru w kładzie...) i węglowodanów prostych - biała mąką, makaron z białej mąki itd.
Z innych produktów to myślę, że kwestie w dużej mierze indywidualn, mierząc poziom cukru zobaczysz, po czym ci rośnie

Cześć Dziewczyny. Ja tylko informacyjnie. 3 dni miałam zajęte lekarzami i badaniami. Więc tak glukoza po obciążeniu ok. Ale waga po miesiącu poszła 4kg w górę :D Ogólnie mam problem z glukozą w moczu, więc ginekolog poleciła mi stosować dietę dla ciężarnych z cukrzycą, czyli bez węglowodanów :D Szyjka ok w 25tc trzyma się dobrze 4,2 cm.

Nie mogę się tak jakość przestawić i jeszcze nic nie mam dla dziecka przygotowane, nic nie kupowałam jeszcze dla dziecka, a już coraz bliżej do rozwiązania. Mam coś po pierwszym synku i po naszym 2 aniołku, a przy tym nie umiem się za to zabrać. Nawet tego nie przeglądałam.

Ogólnie pozdrawiam Was Wszystkie .
@Nowaja16 : Ja przy drugim szkrabie w 2014 roku kupowałam te paski w aptece internetowej.
Właśnie widziałam w aptekach internetowych ale mi potrzebne na juz no nic czekam na auto i jadę sprawdzić na ip

Ja pije 2 kawy dziennie jedna ok 10 druga ok 19 :) nic ni nie jest , kawę pije 3 ciążę. W żadnej nic się po niej nie dzialo .nie sądzę żeby to miało aż taki wpływ...

Cześć Matki !
Tylko że Aga piła i przestała więc myślę że organizm może tak reagować, ja niemoge się wypowiedzieć bo od początku ciąży nieumie na kawę nawet spojrzeć :)

reklama
Do góry