reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Mi zawsze mówi, że twarda i zamknięta. Miękka się robi jak się do porodu szykuje podobno bo moja siostra miała termin na koniec stycznia to w grudniu jakoś miała miękka szyjkę tylko ona się nie oszczędzała wcale urodzila 39 tydz
No ale czasem sie robi miekka za wczesnie. Tsk jak sie za wczesnie skraca.

reklama
No ale czasem sie robi miekka za wczesnie. Tsk jak sie za wczesnie skraca.
Tak, chodziło mi o to, że jej była miękka też już w 8 miesiącu się nie oszczędzała a do terminu dotrwała dlatego mam nadzieję, że Agatka jak będzie się w miarę oszczedzac to dotrwa chociaż do 36 tygodnia. Wiem, też że każdy to indywidualny przypadek ale mam nadzieję, że będzie dobrze

@klaudiaa975, a spisywaliście na to wszystko (remont) jakąś umowę? Że np. nie płacicie za czynsz przez 3 mce- bo kasę wkładacie w remont? Dość bezczelna baba...

Hhahaah :D No mega strata dla ludzkości...! :D To tak jak faceci z długimi rzęsami- bez sensu nie? ;)
Mam wszystkie paragony/faktury na co i ile wydaliśmy , ale robocizny nie mamy jak uwzględnić bo robił tata K i znajomy Pan. Ale jeśli mielibyśmy płacić do jeden pokój 500zl malowanie, bo byly dziury itp, panele z 500 jeden pokój, płytki zapłaciliśmy temu panu 450zl. Nie spisywalismy z nią nic. Ponieważ płacimy 550zl odstępnego z czynszem. To nie tak dużo. W Busku mieszkania 2pokojowe kosztują minimum 1000zl. Dlatego zrobiliśmy remont od podstaw dla siebie i nie oczekiwaliśmy nic w zamian.bo mieliśmy powiedziane , że możemy mieszkać ile nam się podoba , mamy roczny czas wypowiedzenia i ogólnie niby warunki spoko. Ale skoro nas zalało, nasz wkład. To kasa powinna należeć się nam, z jakiej racji jej. Kamil się z nią kłócił, ale ze wzgledu na to , że mała zaraz się urodzi , chcemy mieć swój kont (chociaż już nie czuję się że robię u siebie, że to będzie "moje mieszkanie") to chce to rozwiązać spokojnie. Podobno mu powiedziała , że przyjedzie i odda nam kasę , tyle , że ona zjeżdża ze stanów raz na parę lat xd. Więc będę próbowała się domagać wpłaty na konto wczesniej. Bo trochę to żałosne..

Tak, chodziło mi o to, że jej była miękka też już w 8 miesiącu się nie oszczędzała a do terminu dotrwała dlatego mam nadzieję, że Agatka jak będzie się w miarę oszczedzac to dotrwa chociaż do 36 tygodnia. Wiem, też że każdy to indywidualny przypadek ale mam nadzieję, że będzie dobrze
Bardzo bym cchiala !!

Ale wredna baba:/ wiesz co skoro i tak u mamy możecie pomieszkac s Twój jest raz na jakiś czas to ja bym chyba zrezygnowała i poszukala bez spiny nowego mieszkania i tak po porodzie chcesz być u mamy troszkę więc na pewno na luzie byście coś znaleźli w ogóle płacicie ubezpieczenie a Ona nie musi nic oddawać stuknieta jest czy co:/
Ubezpieczenie płaci ona, ale nic by z tego ubezpieczenia nie dostała gdyby nie nasz remont. Bo za dziurawa podłogę, goły beton, dziurawe puste ściany nie dostała by grosza. A dostanie kupę kasy z tego co wiem. Moglibyśmy spokojnie umeblować połowę mieszkania. A u mamy możemy mieszkać i szukać czegoś innego. Ale nie znajdziemy niczegi w tej cenie. A tu mamy "pewność" że zostaniemy długo i roczny czas wypowiedzenia itp. Do tego za dużo włożyliśmy w to mieszkanie żeby nagle tak po prostu z niego odejść.. chciałabym coś na własność. Mieć spokój , bo już mnie to dobiło..

Ubezpieczenie płaci ona, ale nic by z tego ubezpieczenia nie dostała gdyby nie nasz remont. Bo za dziurawa podłogę, goły beton, dziurawe puste ściany nie dostała by grosza. A dostanie kupę kasy z tego co wiem. Moglibyśmy spokojnie umeblować połowę mieszkania. A u mamy możemy mieszkać i szukać czegoś innego. Ale nie znajdziemy niczegi w tej cenie. A tu mamy "pewność" że zostaniemy długo i roczny czas wypowiedzenia itp. Do tego za dużo włożyliśmy w to mieszkanie żeby nagle tak po prostu z niego odejść.. chciałabym coś na własność. Mieć spokój , bo już mnie to dobiło..
Zrobicie jak dla was będzie najlepiej

Właśnie wczoraj coś wspomniał że u mnie miękka bo jest niewydolność ,i dodał że już 10 tyg tak za mną ! To faktycznie może ona miękka się zrobiła jak zaczęła się skracać
Agatka moja była nawet otwarta przy tej pierwszej akcji z nią co prawda tylko 0.25 cm ale była także p3wnie przy naszych przebojach mogą być, twarde miękkie krótkie długie itd . Będziemy się dalej oszczędzać i na pewno dotrzymamy do bezpiecznych tygodni [emoji4] [emoji123]

reklama
Do góry