reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny czym charakteryzuje sie saczenie wod plodowych?? Od wczoraj mam dziwnie mokro i sie boje ze cos sie stalo a wizyta za tydzień[emoji53]

0d1ysek2vb47wf45.png

@JustMe55 ooo tak. Duszace cycki to jest dokładnie to uczucie. No właśnie zamówiłam paczkę z hm i mam nadzieję, że będą dobre te rzeczy na syna, bo jak nie to jestem w czarnej dup.... wylatujemy za 2 tygodnie, a zakupy z 16 miesięcznym dzieckiem nie należą do przyjemności.

@_agnieszka_ ja mam tych siateczkowych rozmiar s/m i są ok. Normalnie noszę s. Pamiętaj, że w te gacie musisz jeszcze zmieścić wielgachny podklad.

@olaaa7, z tym czasem po ślubie to w pełni rozumiem że chcesz spędzić go we dwoje- w sumie to też Wasze ostatnie chwile we dwoje :) Niestety kurde, przy wszystkich patchworkach są różne problemy.. my np. jak się poznaliśmy to M. był na początku walki o kontakty z dzieckiem i sąd mu ustalił kontakty na KAŻDĄ sobotę i niedzielę. Przyszły wakacje i nie mogliśmy nigdzie wyjechać na dłużej niż 4 noce.. i też to było wtedy dla mnie mega ciężkie, przyznaję, bo nowy, świeży związek, Fran przez cały miesiąc z tatą więc u mnie wolne total, a z drugiej strony rozumiałam że on chciał też widzieć dziecko... ale jest wiele sytuacji w której masz podskórny wkurw- serio- i to niestety nie jest niczyja wina. Trzeba to przetrwać i tyle :)

I know! Ale jak mam okres jest ok na przykład :D Natomiast rozcięcia, urazy... mnie nie ma. W pobieraniu krwi najgorsze jets dla mnie jak panuje cisza w gabinecie i słychać ten szum krwi w próbowce... umieram..!!! Kiedyś Fran był malutki, potknął się w domu, upadł i wbił sobie 2 ząbki w języ. W minutę było mnóstwo krwi a moja przyjaciółka nie wiedziała czy ma zająć się mną czy dzieckiem. No nie ogarniam tego zupełnie...! i jakiś lekarz mi powiedział że funkcjonuje coś takiego jak hemofobia, ja wiedziałam dotąd tylko o homofobii ;) :D

Kurcze :/ To masz nerwy... a taką samą sytuację miałaś w ostatniej ciąży?

a kiedy wyjeżdżacie? I czego będziesz szukać?
W kazdej ciazy mialam cisnienie ale po 30 tyg zaczynala sie jazda a tu juz....

Dzieki dziewczyny za slowa wsparcia. Wpadlam wlasnie do domu zjem drugie sniadanie a potem was nadrobie. Mam nadzieje ze wytrzymam jak najdluzej ,najwazniejsze ze mam leki i bede monitorowana . jestem madrzejsza o tyle ze juz to przechodzilam i wiem kiedy ma mi sie zapalic czerwona lampka. (chodzi o cisnienie i bol glowy ,dobrze ze kontrolowalam przez te dwa dni)

reklama
Ja mam łącznie 4 sztuki tych majtek sieteczkowych wielorazowych. Wziełam tyle "just in case" bo sie bałam że sie rozedrą itp. Ja jestem duża i mam xl, myślę że dla Ciebie m będzie ok :) może nawet s

Bierz! Wiolu, są większe korzyści niż szkody uwierz. Mi tak zawsze moja gin mówi, że daje gdy wie że to że je wezme pomoże i zniweluje to co powoduje zagrożenie czyli np nadcisnienie, skurcze itp
No właśnie skurcze są niewskazane przy mojej szalonej celebrytce bo przez to się skraca i tak pomyślałam, że spróbuje z ta nospa bo nic rozkurczowego moja lekarka mi nieprzepisuje tylko magnez a jego biorę już 6tabletek dziennie może jak połącze z tym magneb6 to brzuch się rozluźni i szyjka też skończy odstawiac cyrki , bo z lekka mnie przeraża to ich podejście tutaj.. jutro wizyta aż jestem ciekawa

Do góry