reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny ja juz po....stwierdzila obrzeki i ze zaczyna sie akcja z cisnieniem . mam dopegyt 2x dziennie. Jak cisnienie bedzie ok 160/95 to mam jechac na szpital powiedziała ze jak dotrzymam do 36 tyg to bedzie bardzo dobrze. No i dala skierowanie na usg bo musimy monitorowac malego
To oby do 36 tyg niby już duzo nie zostało

reklama
Pewnie tak będzie bo jednak przebywanie ze sobą cały czas robi swoje. Jak tak czyta to co pisałam wcześniej to wychodzę na jakąś rozpuszczoną i samolubną jedynaczkę, która nie potrafi się dzielić facetem z nikim innym :p [emoji28] Nie odbieraj mnie tak proszę :D Mnie jeszcze jedno zastanawia, czy Wasi faceci też nie starają się o jakiś bliższy kontakt z dzidzią w brzuchu? Czy tylko mój ani nie głaszcze, nie całuje ani nie mówi. Pocałował raz a pogłaskał może 2-3 razy i to tyle.

Właśnie ten żółty na żywo jest bardzo ładny, taki maślany i delikatny. Nie podobają mi się te kolory w S-line bo są już żywsze. Ten turkus mi się podoba średnio bo jest właśnie kontrastowy. Spacerówki w Vulcano i Nico są takie same, różnią się tylko kolorem :) Co mnie bardzo cieszy, bo Nico ma super opinie i każdy jest zadowolony :) Wiadomo, że swoje waży ale mnie to raczej przeszkadzać nie będzie a jak coś to tylko kupimy jakąś lekką parasolkę w razie czego :)
Zapewniam Cię, że mój do brzucha też nie gadał i nie gada a po porodzie pełnia szczęścia ☺️ oni nie czują tego co my dopiero jak dziecko się urodzi to przestaje być abstrakcja

Zapewniam Cię, że mój do brzucha też nie gadał i nie gada a po porodzie pełnia szczęścia ☺️ oni nie czują tego co my dopiero jak dziecko się urodzi to przestaje być abstrakcja
No ja to powinnam go rozumieć bo sama nie gadam do brzucha, jakoś czuję, że jakbym się zmuszała to byłoby to nienaturalne i sztuczne. Za to głaszczę dużo :)

No ja to powinnam go rozumieć bo sama nie gadam do brzucha, jakoś czuję, że jakbym się zmuszała to byłoby to nienaturalne i sztuczne. Za to głaszczę dużo :)
Ola, my zostajemy matkami od kiedy zrobimy ten test ciążowy, i nam sie juz włącza ta miłość. Faceci poczują ta więź z dzieckiem dopiero po porodzie. Oczywiście są wyjątki. Mój mąż przy żadnej ciąży nie byl tak czuły, jak bym tego chciała.

Dziewczyny ja juz po....stwierdzila obrzeki i ze zaczyna sie akcja z cisnieniem . mam dopegyt 2x dziennie. Jak cisnienie bedzie ok 160/95 to mam jechac na szpital powiedziała ze jak dotrzymam do 36 tyg to bedzie bardzo dobrze. No i dala skierowanie na usg bo musimy monitorowac malego
Kurde :( mam nadzieję , że po lekach się uspokoji to ciśnienie [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110]

po połogu ;)
na szkole rodzenia mówili, ze w czasie połogu jazdy hormonalne są większe niż w ciąży.... :O
No to mnie nie pocieszyłaś :p Jedyne co mam nadzieję, pomoże w przejściu tego trudnego etapu to ładna pogoda, więcej obowiązków przy małym i w domu, więc nie będzie czasu na robienie problemów :p Żeby tylko nie było tak, że przez zmęczenie będę jeszcze gorsza niż teraz :p

Ola, my zostajemy matkami od kiedy zrobimy ten test ciążowy, i nam sie juz włącza ta miłość. Faceci poczują ta więź z dzieckiem dopiero po porodzie. Oczywiście są wyjątki. Mój mąż przy żadnej ciąży nie byl tak czuły, jak bym tego chciała.
Ja to sobie czasem myślę, że jestem już teraz złą matką, bo nie czuję jeszcze takiej miłości do maluszka jak powinnam i mnie to boli, bo zawsze o dziecku marzyłam a jak już się udało i to od ręki to tak jakbym tego nie potrafiła docenić.

Ja zamawiałam z rossmana
Dziękuję, nawet nie wiedziałam, że tam są :)

reklama
Ola, absolutnie nie jestem ;) daj swobodę rozwoju dziecka i wspierać :) jak od początku będzie nauczony w szumie spać i z światłem telewizora, to dla niego będzie to normalne ;)
akurat spanie przy świetle tv nie jest dobre ani dla dzieci ani dla dorosłych (zaburza wejście w glębszą fazę snu, sen jest mniej "wartościowy")
ale jeśli chodzi o szum, normalne dźwięki itd to się w 100% zgadzam

trzymam kciuki, żebyś doczekała do 36tygodnia... i żeby leki pomogly jak najszybciej...

Do góry