reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja poduszki do spania nie mam, bo i bez śpię jak zabita. Mam bardzo mocny sen i narazie nie odczuwam żadnej roznicy w spaniu przed ciążą było tak samo

reklama
A tak w ogóle, to wczoraj odebrałam zamówiony polar :)
Znalazłam na allegro tani polar całkiem niezłej jakości, w kawałkach od 0,5m...
Czarny, ciemno szary i jasno zielony mam w domu, jakiś ecru też ;)
A kupiłam głównie z myślą o kolorowych poduszkach, aplikacjach czy karuzeli nad łóżeczkiem ;) (no i parę otulaczy pieluszkowych pewnie powstanie, bo na polarze się dobrze haftuje ;))
A moje zamówienie wygląda tak:
b86179f323b328a9b6af190706925292.jpg

(gdyby ktoś chciał namiary na sprzedawcę, to dajcie znać ;) polar jest prostszy w obróbce niż filc, i np wycięcie wzorów na karuzelę czy do naklejenia, itd, tam, gdzie nie potrzeba sztywności... ;))

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja poduszki do spania nie mam, bo i bez śpię jak zabita. Mam bardzo mocny sen i narazie nie odczuwam żadnej roznicy w spaniu przed ciążą było tak samo
Dla nie podstawowa różnica jest taka, że często mam jakieś drzemki ;) i śpię więcej niż przed ciążą (miałam okresy gdzie spałam po 4h, czasem 4,5h+drzemka, w porywach do 6h...) ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dla nie podstawowa różnica jest taka, że często mam jakieś drzemki ;) i śpię więcej niż przed ciążą (miałam okresy gdzie spałam po 4h, czasem 4,5h+drzemka, w porywach do 6h...) ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja w dzień to żadnej drzemki nie robię, nawet chociaż bym chciała nie mogę zasnąć ☺️ ale wieczorem najpóźniej 21.30 już spie czasami 22 i rano budzę się o 6

A tak w ogóle, to wczoraj odebrałam zamówiony polar :)
Znalazłam na allegro tani polar całkiem niezłej jakości, w kawałkach od 0,5m...
Czarny, ciemno szary i jasno zielony mam w domu, jakiś ecru też ;)
A kupiłam głównie z myślą o kolorowych poduszkach, aplikacjach czy karuzeli nad łóżeczkiem ;) (no i parę otulaczy pieluszkowych pewnie powstanie, bo na polarze się dobrze haftuje ;))
A moje zamówienie wygląda tak:
b86179f323b328a9b6af190706925292.jpg

(gdyby ktoś chciał namiary na sprzedawcę, to dajcie znać ;) polar jest prostszy w obróbce niż filc, i np wycięcie wzorów na karuzelę czy do naklejenia, itd, tam, gdzie nie potrzeba sztywności... ;))

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ładny ten polar ale ja bym nie wiedziała co z tym zrobić ☺️

Ja w dzień to żadnej drzemki nie robię, nawet chociaż bym chciała nie mogę zasnąć [emoji5] ale wieczorem najpóźniej 21.30 już spie czasami 22 i rano budzę się o 6
Ja potrafię zasnąć o każdej porze, i to głęboko - kilka lat "ciekawego" trybu życia, projektów, itd ;) plus doświadczenia ze snem polifazowym - np 3h snu w nocy + 3x20min drzemki, i człowiek jest wyspany ;)
Pracowałam swego czasu po 15-16h dziennie, plus ogarnięcie domu, kotów, siebie (prysznic, ubieranie się itd), ugotowanie czegoś, a czasem i bieganie...
(a wcześniej okres okolorozstaniowy z ex, kiedy spałam 2-3h...) - po kilku miesiącach człowiek uczy się zasypiać zawsze, wszędzie i w każdej pozycji ;)
A potem tryb życia wraca do normy, ale umiejętność zostaje ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dzien dobry wszystkim!

Szalejecie z postami, ledwo was wczoraj nadrobiłam:)

My juz nie śpimy, malutka szaleje w brzuszku, chyba głodna jest ;) takze wlasnie śniadanie jem. A pózniej do szkoły.

Powodzenia na wizytach!

Ja potrafię zasnąć o każdej porze, i to głęboko - kilka lat "ciekawego" trybu życia, projektów, itd ;) plus doświadczenia ze snem polifazowym - np 3h snu w nocy + 3x20min drzemki, i człowiek jest wyspany ;)
Pracowałam swego czasu po 15-16h dziennie, plus ogarnięcie domu, kotów, siebie (prysznic, ubieranie się itd), ugotowanie czegoś, a czasem i bieganie...
(a wcześniej okres okolorozstaniowy z ex, kiedy spałam 2-3h...) - po kilku miesiącach człowiek uczy się zasypiać zawsze, wszędzie i w każdej pozycji ;)
A potem tryb życia wraca do normy, ale umiejętność zostaje ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Też myslalam, że się naucze drzemki przy dzieciakach bo przecież jak Kacper się urodził to ile razy było tak że o 23 albo jeszcze dalej byłam dopiero ogarnięta do spania a on taki typ, że co 2 godziny się budzil i wstawał 6,7 ale w dzień nie usnęłam. Dwa lata temu wrocilismy z andrzejek o 4 młody jak mamę usłyszał się rozbudził a rodzice od razu jechali do domu☺️ Kacper usnął mi z powrotem o 6 a o 7 budzik bo P rano do pracy i to był cały mój sen, położyłam się dopiero wieczorem to się smiali, że chyba coś brałam haha ale w tej chwili od tej 22 do 5,6 muszę się wyspac żeby zregenerować sily

No duzo tego, ale to tak sie wydaje jak wszystko na raz sie dostanie. Ja w piwnicy pewnie tez tyle tego mam, a na raxie przynioslam tylko to co na poczatek potrzebne[emoji6] No i ja mam o tyle dobrze, ze wszystko mam posegregowane i opisane[emoji5]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
Siostra trzymała dla mnie i czekała na moje prenatalne by mieć pewność co do płci czy ma mi szykować po córce czy synu [emoji4] i sama 4h to dla mnie pakowala bo zaglądała do worków po synie czy tam nie ma dziewczecych rzeczy bo czasem i on coś nosił po domu :) zalegalo jej to w domu i brakowało jej miejsca na nowe rzeczy [emoji16] więc dała dużo na raz... A już i tak przywiozła mi łóżeczko, materac, laktator, spiworki, sliniaki, podgrzrwacz do butelek, mate do przewijania, basen z kulkami itp itd ... Zakopala mnie już a co dopiero będzie

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Nie uwiezycie ale w 4 tygodnia przytulal 6.5 kg nie mogłam uwiezyc A jestem po operacji zmniejszenia żołądka jak ja to zrobiłam razem 10 kg do przodu masakra

3jgxskjo51j6485i.png
Nic się nie przejmuj :) Ja też mam na plusie 8,1 kg :p

Dziewczyny, jesli któraś ma jakies wesele czy podobną okazję na wiosnę polecam mohito na poszukiwania sukienki! Przepiękne są i w większośc odcinane pod biustem, niektóre takie lejące do ziemi. Normalnie patrzyłam na nie jak zakochana i mimo, że nie mam żadnej takiej imprezy to przymierzyłam i na naprawdę na kobiecie w ciaży super wygladają. Ł powiedział że wyglądam jak księżniczka i kupujemy, to go uświadomiłam, że przecież nie szykuje Nam sie żadne wesele, a nie będę w sukni wieczorowej latać do biedro na zakupy :D
Ooo dzięki :D a były tam jakieś nadające się na sukienkę na ślub cywilny? Muszę tam wstąpić bo w maju mam komunię więc przydałaby się jakaś fajna kiecka :p

Do góry