reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Kup mu w prezencie [emoji6]
I zorganizuj od razu kogoś, kto dotrzyma Ci w tym czasie towarzystwa, mama, teściowa, ktokolwiek, żebyś sama nie była i żeby mu to od razu powiedzieć jak zacznie przytaczać takie argumenty ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Właśnie już siostrę i przyjaciółkę wplątałam w tą intrygę :D

reklama
A jak w Australii ze szczepieniami? Bo mój synek narazie jeszcze odroczony, jest tam szczegolne ryzyko jakichś chorob?
Oj nie pamiętam... Kiedyś oglądałam ale doszłam do wniosku, że zacznę się interesować, jak będzie nas stać na wakacje tam, i nie będzie to spontan, bo chcieliśmy na miesiąc, wypożyczyć auto, pojeździć itd... [emoji15]
Na wybrzeżu chyba ogólnie jest spokojnie, a interior coś było...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Oj nie pamiętam... Kiedyś oglądałam ale doszłam do wniosku, że zacznę się interesować, jak będzie nas stać na wakacje tam, i nie będzie to spontan, bo chcieliśmy na miesiąc, wypożyczyć auto, pojeździć itd... [emoji15]
Na wybrzeżu chyba ogólnie jest spokojnie, a interior coś było...

0d1yrjjgtd95fou3.png
No narazie w ciąży to i tak odpadają takie wakacje ale tak przyszłościowo☺️ w koncu marzenia trzeba spełniać ☺️

Pająki tam żyją, ale są na tyle duże, że trudno je przeoczyć [emoji23]
Kiedyś wiele lat hodowałam ptaszniki - wiem o nich na tyle dużo, żeby się nie bać, tylko czuć "zdrowy respekt" [emoji6]

My ogólnie lubimy dzikie tereny - Rumunia, Bułgaria (nie mam na myśli wybrzeża i miejsc "turystycznych"..), Bośnia, marzy nam się Gruzja i kilka innych tamtejszych krajów ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Bleeee pająki aaaaaaa na samą myśli mam gęstą skórkę... Ja to się takich mini boję to gdzie taki ptasznik strach [emoji33]

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Ja dzisiaj miałam wizytę dzidziuś tak skakał że nawet lekarka widziała na skórze podczas sprawdzania tętna maluszka (138).
Pierwszy raz miałam tak niskie ciśnienie 106/56 ale głowa nie boli nie odczuwam tego ze niskie :p dzisiaj mam 18.0 tydz.
Macica 1 cm pod pępkiem. Od początku ciąży zamiast być na plusie to jestem 0.5 kg na minusie. Maluszka czuje regularnie od 2 tygodni skacze jak szalony. Tylko znów anemia się wkrada i mało potasu :-/
Gratuluję aktywnego synka :)
A co do anemii, to sprawdź poziom B12 - jej niedobór też prowadzi do anemii...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Bleeee pająki aaaaaaa na samą myśli mam gęstą skórkę... Ja to się takich mini boję to gdzie taki ptasznik strach [emoji33]

p19u3e3kx2xhxa3b.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
No właśnie taki mini pająk wygląda jak tobą, ale jak ma kilkanaście - dwadzieścia cm, widoczne futerko itd, to już nie trzepłabyś gazetą ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Jeszcze nie wiem czy synek ,czy córka :p
O to będę musiała sprawdzić :-)
Tylko niskie ciśnienie trochę mnie martwi niby lekarka nic nie mówiła
Nie wiem, dlaczego, wydawało mi się, że chłopak [emoji15]
Niskie ciśnienie nie jest niebezpieczne w ciąży, w przeciwieństwie do wysokiego, więc nie martw się na zapas [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Witajcie dziewczyny!

Wczoraj nareszcie zrobiłam listę z wyprawka, pewno jeszcze troche sie pozmienia, ale te najpotrzebniejsze rzeczy sa. Teraz czekam do 8/03 i moge zacząć zakupy:)

@olaaa7 co do sukienki ślubnej to wybierz taka która Tobie sie podoba i w ktorej Tobie i dzidziusiowi bedzie wygodnie, nic innego sie nie liczy to przecież bedzie wasz dzien :)

reklama
Do góry