reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja już tradycyjnie na weekend do teściów pojechałam. Mąż robi ciacho, teściowa obiad. Żyć nie umierać
Ja właśnie mojego namawiam na upieczenie mi ciasta, ale twierdzi, że nie umie...
Chyba razem będzie trzeba je zrobić ;)
Marchewkowe będzie [emoji14]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Moja tez bez problemow zostawala na boc, dopoki M jej nie nauczyl zasypiania trzymajac go za raczke[emoji53] Teraz jest provlem z zasypianiem w domu jak go nie ma a co dopiero u dziadkow[emoji20]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

To mąż musi sobie jakoś ogarnąć fantomową dłoń :D

Dzień dobry :)

My zaraz szykujemy się z młodym na urodziny jego kuzyna, jeszcze chcę zorbić jakieś fajne zdjęcie brzuszka instaxem, żeby potem oprawić w ramki.

@_agnieszka_ pierwsza wersja wizulanie podoba mi się najbardziej- ale ten zasłonięty kaloryfer będzie jednak mega nieekonomiczny.. użytkowo i najbardziej optymalnie też sklaniam się ku 3.

Mi to ciężko powiedzieć, w poprzedniej ciąży szyjka mi sie nie skracała tylko miałam skurcze. Moje objawy to było albo twardnienie brzucha nie bolesne ale bylo czesto. Ale też miałam bolesne skurcze to był taki ból brzucha jak na miesiączkę

No wlasnie mialam wczoraj takie bole jak na okres tyllo duzo mocniejsze.. No nic, jak narazie moge chodzic bez wiekszego bolu. I byle do jutra

No wlasnie mialam wczoraj takie bole jak na okres tyllo duzo mocniejsze.. No nic, jak narazie moge chodzic bez wiekszego bolu. I byle do jutra
Mi się przy tych bólach szyjka nie skracała, dostałam luteinę i to bylo wszystko. Ale za to jak nie przestawało bolec w 35 tyg to juz porodu nie szło zatrzymać

Musialas lezec do konca ciazy czy dostalas leki ?
Mialam pessar zalozony i musialam polegiwac. Potem leki dostalam jak pojawily sie przedwczesne skurcze. Lezalam miesiac, a potem zbowu polegiwanie, czyli duzo lezenia z pupa do gory, nie dzwiganie niczego, nie chodzenie po schodach.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Mam prośbę dziewczyny....

jak myślicie, jakie ustawienie jest najlepsze...?
1. za jedną komodą jest kaloryfer, z przodu zasłonięty, od góry dostęp
Zobacz załącznik 838722 Zobacz załącznik 838723

2. wersja 2 - układ analogiczny, ale przed kaloryferem zamiast jednej komody ażurowa półka
Zobacz załącznik 838724

3. wersja 3. - jak dla mnie chyba najlepsza.....
(najdokładniejsza, bo w między czasie uczyłam się obsługi programu ;) )
Zobacz załącznik 838725 Zobacz załącznik 838726 Zobacz załącznik 838727 Zobacz załącznik 838728

I jak, która wersja? ja się na razie skłaniam ku 3...

brakuje jeszcze jednego okna, tzn dachowego, na tyle programu nie opanowałam... I jeszcze zdjęcia, jak to w rzeczywistości wygląda... ;)
(kawałki okna dachowego widać, ale zdjęcia całej ściany kolankowej akurat nie mam...)
06edab44830770664794b79a4a25fb25.jpg
7022ebe35111f225895432dc373e8d9b.jpg

Ściana kolankowa ma 1,45m. Mały słupek przy niej 22 głębokości i prawie 90 szerokości
Wersja 3 według mnie najlepsza. Jednak lepiej jak nie jest zakryty kaloryfer.

Ale w 3 łóżeczko jest jeszcze bliżej, bo bezpośrednio opiera się o łóżko (łóżeczko będzie miało boki szczebelkowe a nie pełne, ale w programie innego nie znalazłam...)
Więc żeby zobaczyć, poprawić coś, itd, to w ogóle nie trzeba by wstawać...
Ale i tak się zastanawiam, jak taki układ się sprawdzi bo jednak dojście do łóżeczka będzie ograniczone - ok 80cm

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ja mialam przesunięte łóżeczko do naszego łóżka na tyle żebym mogła wstać. Ale równolegle tak że widziałam dziecko cały czas ale Twoje ustawienie też wydaje się dobre. Wszystko na gotowo/ zywo sprawdzisz

A nie masz mozliwosci zadzwonic do swojego lekarza i zapytac? Bo w szpitalu to pewnie Cie zatrzymaja czy bwdzie potrzeba czy nie[emoji53] Moze na razie poobserwuj, skoro juz jutro wizyta? A duzo tego jest?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Narazie nic więcej nie było. Nie mam jak w niedziele zadzwonić do mojej gin. Poleżę i jak coś znowu zauważę to pojadę na IP. Od 8 jutro gin przyjmuje, więc pojadę z samego rana do niej.

reklama
Narazie nic więcej nie było. Nie mam jak w niedziele zadzwonić do mojej gin. Poleżę i jak coś znowu zauważę to pojadę na IP. Od 8 jutro gin przyjmuje, więc pojadę z samego rana do niej.
No to jak by sie dzis juz nic nie dzialo to bym poczekala do rana. Chyba, ze dalej cos bedzie to wtedy lepiej sprawdzic. No ale sama musisz zdecydowac. Trzymam kciuki zeby juz bylo ok!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry