reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Mama mi mówiła że kochała mnie bardzo ale miała mnie ochotę wyrzucić przez okno :D nieźle musiałam dawać czadu :D i śpiewaczka ze mnie wyrosła hehehe ale po 3 mc kochane dziecko podobno :)

p19u3e3kos6f13n1.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
O to jak moja Marysia potem kochane dziecko☺️

reklama
Oj czyli jak planuje jechac w 24 tygodniu to za pozno...

0d1ysek2w436ny0c.png

Najlepiej chyba zapytać w rejestracji, będą wiedziały dobrze. Mnie zapytały tylko o aktualny skończony tydzień i same datę wybrały. Jeśli to prawda co pisze na tym blogu (wydaje mi się wiarogodnym źródłem) to 24t nie późno pod względem technicznym tylko prawnym...

Ostatnia edycja:
Dobra kobiety, to już oficjalne! Mam brzuch taki duży że nie daje rady pomalowac sobie paznokci u stóp :D zabrałam sie za hybryde, to dałam rade tylko nałozyc baze i 1 warstwe na prawą stopę :D Siedziałam na kanapie z ta nogę pociągniętą z kolanem przy brodzie i niestety brzuch juz za bardzo przeszkadza i boli. Pie****ę, będę chodzi z jedną zrobioną :D

A z czego wynikaja te kolki u dzieci?? To jest związane z tym co my jemy czy jak??

0d1ysek2w436ny0c.png
Jes to zwiazane z niedojzaloscia ukl. pokarmowego i lykaniem zbyt duzych ilosci powietrza podczas jedzenia. Czasem z alergia na jakis pokarm.

Generalnie kolki sa zbyt czesto diagnozowane w Polsce u niemowlat. Zwykle sa ta zwykle wzdecia, a takie prawdziwe kolki ma naprawde niewiele dzieci.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Sklad identyczny, nie podobny[emoji6]
Nie zasxkodzi, mozna podawac codziennie, ale tez nie jestem za tym zeby podawac profilaktycznie, bo po co?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
A nie jest tak, że jakieś substancje dodatkowe się różnią? Może to sobie wmowilam, ale u nas tylko sab simplex dawał radę. Jak mi sie skonczyl, to podawalam espumisan w większej dawce i znowu była jazda. Wiem, że nie zaszkodzi, bo sama podawałam. Choć tak jak pisałam, to profilaktycznie wolałabym probiotyk podać. Moim zdaniem ma większy sens.

74di4z17irk6mbgl.png

nzjdskjo26st1wtg.png

Dobra kobiety, to już oficjalne! Mam brzuch taki duży że nie daje rady pomalowac sobie paznokci u stóp :D zabrałam sie za hybryde, to dałam rade tylko nałozyc baze i 1 warstwe na prawą stopę :D Siedziałam na kanapie z ta nogę pociągniętą z kolanem przy brodzie i niestety brzuch juz za bardzo przeszkadza i boli. Pie****ę, będę chodzi z jedną zrobioną :D
Haha dlatego stopy zaczne robic dopiero na lato [emoji13][emoji13] u kosmetyczki. Poki co do zwyklego podcinania wykorzystuje meza [emoji13] na szczescie syry mam duze - rozm 41 to i paznokcie bez problemu sie obcina [emoji1]

0d1ysek2w436ny0c.png

Nie mam pojęcia od czego to zależy. Bo kolki zdarzaja się u dzieci i na mm i na kp

Kołki z tego co kojarzę biorą się z tego ze dziecko jak pije mleko połyka tez powietrze i później brzuszek boli podkurcza nogi i właśnie płacze najgorzej ze nie wiadomo jak pomoc

16udyx8di9hvrs5t.png

A nie jest tak, że jakieś substancje dodatkowe się różnią? Może to sobie wmowilam, ale u nas tylko sab simplex dawał radę. Jak mi sie skonczyl, to podawalam espumisan w większej dawce i znowu była jazda. Wiem, że nie zaszkodzi, bo sama podawałam. Choć tak jak pisałam, to profilaktycznie wolałabym probiotyk podać. Moim zdaniem ma większy sens.

74di4z17irk6mbgl.png

nzjdskjo26st1wtg.png
Substancje pomocnicze to nie wiem czy maja takie same, ale to substancja czynna, czyli symeticon niweluje objawy. Wiec powinien ten espumisan dzialac tak samo. Moze faktycznie to sugestia[emoji6] A moze Twojemu dziecku szkodzil jakis skladnik dodatkowy espumisanu, np. smak bananowy i to robilo wrazenie niedzialania.
Ja dawalam chyba po 20kr przed kazdym posilkiem.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
No to sie zaczelo[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry