reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

@olaaa7 @Jola92 @Wronka199 tak chorowałam juz na ospę ale ospa jest bardzo niebezpieczna dla płodu i Organizm w ciąży tez jest bardziej osłabiony. Oczywiście panikowałam cały czwartek czy czasem mnie nie zaraził.
Ostatnio od tego samego kolegi zaraziłam grypa bo on notorycznie przychodzi chory, jak nie z zapaleniem płuc to teraz z ospa.

Czy któraś z was szczepiła sie na grypę w ciąży? Tu bardzo polecają ale ja zrezygnowałam.

Moj mąż się szczepił na grypę i jak zachorował to karetka go zabrała takie powikłania wiec nigdy więcej takich szczepionek ...

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Dziewczyny, a chcialabym sie Was zapytac o to jakie badania wam zleca lekara po kazdej wizycie ? Bo zastanawiam sie czy moj troche nie olewa. Na 13 tydzien kazal.zrobic zestaw badan, zrobilam. A na 16 tydzien kazal mi zrobic tylko mocz. Moze zrobic jeszcze morfologie ? Nie wydaje wam sie, ze mocz to troche za malo ?

Ja przy pierwszej wizycie dostałam zestaw do zrobienia badań i dopeoro w 16 tyg kolejne badania ale cytologię miałam w lipcu pobierana i tarczyce tez w lipcu wiec teraz nie zlecał powiedział ze jeszcze glukoza mnie czeka i to by było na tyle

16udyx8di9hvrs5t.png

Widzę, ze został poruszony temat spania na róznych bokach w ciaży. Ostatnio pytałam o to mojej gin bo się budze w róznych pozycjach. To mówi, że sie dziwi, ze taki zabobon nadal pokutuje wśród ciężarnych... Można spac tak jak Wam wygodnie! Na prawym, na lewym boku, na plecach, nawet na brzuchu jeśli sie do tego troszkę podeprzecie bokiem. Ja ostatnio śpię na plecach bo mi nie dobrze wieczorami. Powiedziła, że czasami się zaleca lewy bok ale to dopiero w 3 trymestrze ale tylko dla ciąż mnogich i dla ciąż z wielowodziem. Ale to nie jest tak, że mogą spać tylko na lewym, ale z przewagą lewego boku. Także Mamy, spijmy tak aby było Nam wygodnie! :)

Suuuper Jolcia czyli niemusze kolejnym razem jak się obudzę na plecach już na siebie krzyczeć:D dziękuję:D

To Cię nie pocieszę, ale od kiedy już widac objawy ospy to Cię nie zarazi bo minął okres wylęgania. Mógł Cię niestety zarazić przed objawami, zanim sam wiedział, że jest chory. Chorowałaś już na ospę?

No właśnie niby 3 dni przed wysypem chrostek tylko chory zaraza także On już był po okresie zakaznym:)

Jesteś pewna? Ja dałabym sobie rękę uciąć że ospy nie miałam. Tak samo moja mama głowę by dała że z całego rodzeństwa tylko ja nie miałam. A jak w. 5tc dzieci mi ospę do domu przyniosły to sralam że strachu. Poszłam do szpitala zakaźnego powiedziałam że w domu ospa, ja nie miałam a początek ciąży. Pobrali krew zrobili przeciwciała przeciw ospie i wyszło że mam dużo więc musiałam przechodzić totalnie bez objawów.
No z tego co mi wiadomo to nie przechodziłam, nikt w domu nie przechodził.

@olaaa7 @Jola92 @Wronka199 tak chorowałam juz na ospę ale ospa jest bardzo niebezpieczna dla płodu i Organizm w ciąży tez jest bardziej osłabiony. Oczywiście panikowałam cały czwartek czy czasem mnie nie zaraził.
Ostatnio od tego samego kolegi zaraziłam grypa bo on notorycznie przychodzi chory, jak nie z zapaleniem płuc to teraz z ospa.

Czy któraś z was szczepiła sie na grypę w ciąży? Tu bardzo polecają ale ja zrezygnowałam.

Boże co za idiota:/

reklama
Do góry