reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Tak z ciekawosci - co sie dzieje pozniej, jesli nie ma usg, a jest ciaza pozamaciczna? Pewnie sa jakies objawy...? Ale czy to moze byc niebezpieczne?
No to jest bardzo niebezpieczne... Bo nawet gdy szybko wykryja to ta ciąża jet do usunięcia... I jajowod też najczęściej usuwany jest... Jakie są objawy to nie wiem ...

f2w39n7303c24ozn.png

No to jest bardzo niebezpieczne... Bo nawet gdy szybko wykryja to ta ciąża jet do usunięcia... I jajowod też najczęściej usuwany jest... Jakie są objawy to nie wiem ...

f2w39n7303c24ozn.png

Ja miałam pozamaciczna nie da się tego pomylić z niczym innym naprawdę...
Mi zrobili laparoskopię i plastykę jajowodu uratowali go ale tylko dlatego ze moi rodzice dali kopertę ordynatorowi wiec osobiście się tym zajął mysle ze normalnie to by mi usunęli go a teraz jestem dokładnie w ciazy z tej Str z której wtedy była pozamaciczna
Objawy:
Ból - skurcze po tej Str po której się zagnieździł zarodek i to takie ze jak mnie skulilo nie potrafiłam się wyprostować plamienia różowe w ost fazie to obleciał mnie pot na cały ciele, skurcze i utrata przytomności byłam w kinie wtedy wiec wezwali pogotowie usg zrobiło mi 3 lekarzy powiedzieli ze poroniłam dali tabletki i do rana miałam się oczyścić rano się obudziłam bez plamien nic nie bolało wiec znów zrobili usg stwierdzili ze nic nie ma wiec musza wylezyczkowac po zabiegu powiedzieli ze wypiszą mnie na następny dzień wiec rano przed wypisem pobrali mi jeszcze krew ja się pakuje a tu lekarz ze zostaje bo hcg rośnie... tym razem 5 lekarzy robili usg wkoncu moja mama zaszła do ordynatora dała kopertę i on osobiście się tym zajął znalazł zarodek w jajowodzie i od razu na stol ponieważ to był 7-8 tydz wiec ost etap przed pęknięciem
Wiecie co jest najlepsze ze lekarz u którego byłam jak mi się okres spóźnił potwierdził ciąże nawet pokazał kropkę ...

16udyx8di9hvrs5t.png

Ostatnia edycja:
Ciekawe, czy gdybym pracowała, to czy miałabym jakiekolwiek szanse być na bieżąco [emoji14]
Położyłam się na godzinkę, i miałam tyle Di nadrobienia, że po całym dniu w pracy przez całą drogę do domu bym nawet nie przeczytała Waszych postów.. Jednak chorobowe bywa przydatne [emoji14]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Jak czytam niektóre historie z Waszych poprzednich ciąż, to aż mi dreszcze po plecach przechodzą. Mam nadzieję, że czas do lipca upłynie nam spokojnie i bez nerwów. Kiedy będzie można czuć pierwsze ruchy dziecka? Bo nie mam doświadczenia:)

reklama
Dziewczynki jestem już po wizycie u ginekologa [emoji16] w środę zaczynam 13tc a Maluszek ma już 7cm :) ale my z partnerem wysocy więc mnie to nie dziwi, że dzieciątko długie [emoji16] lekarz stawia na dziewczynkę :) a jutro po 8 rano mam prenatalne [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Super! Duza dzidzia[emoji5] Ciekawe czy sie dziewczynka potwierdzi. Powodzenia jutro!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry