reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny ręce mi opadają, weszłam po 45 min spóźnienia. Zrobiła mi USG przez brzuch, zamiast dopochwowo,
jedyne co było widać to pęcherzyk, powiedziała że cos tam tyka ale jest za małe. Żeby przyjść za tydzień na usg to powinno być coś widać. To była cała wizyta. Ja w stresie zapomniałam zapytać o jakieś badanie i samo zdjęcie usg, więc poczekałam aż wyjdzie następna pacjentka i weszła. Pytam się jej czy dostanę skierowanie na badania za tydzień na tym usg a ona mi że nie, że dopiero ja ciąża będzie potwierdzona tak koło 8-9 tyg. więc pytam o iść czy mogę dostać a ona mi że nie, że ono zostaje u nich. Czujecie ?! Normalnie wyszłam i się popłakałam... Więcej mnie tam nie zobaczą.
O ja Cię....w życiu bym niw pomyślała, że moja lekara by się miala w taki sposób zachowac. Moja jak tylko poprosilabym o zdjęcie to od razu by mi dala. I by tak nie zbyla jak u Ciebie. Pozatym skoro jest dzidzi widoczne w brzuchu to chyba ciąża potwierdzona? Po grzyb masz czekac do 8-9 tygodnia? Ja też na twoim miejscu bym nie czekala tylko zmieniła lekarza.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
@olaaa7 ojej co za baba[emoji32] Wspolczuje takiej wizyty. Kto to widzial na takim etapie usg przez brzuch robic i sie tym sugerowac! I w ogole co za podejscie do pacjentki. Umawiaj sie szybciutko do kogos innego!

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Olaaa współczuję przeżyć na wizycie. Zmień lekarza.

Co do potwierdzenia ciąży to ogólnie przyjęte jest że zakłada się kartę ciąży i ja potwierdza po akcji serca i wykonanych obowiązkowych badaniach do 10 tygodnia. Chodzi tu o statystyki poronien itp.
Niektórzy lekarze robią inaczej ale to jest mniejszość. Mi np. mój lekarz dopiero teraz kazał robić badania jak akcja serca jest i dobrze rokuje.

Dzięki dziewczyny, normalnie tylko o tym pomyśle i mam łzy w oczach :( jeszcze dziś zaczynam szukać nowego lekarza, nawet nie pójdę w tym 8-9 tyg po skierowanie na badania, trudno zapłacę ale chociaż będę traktowana jak człowiek.

Olaaa współczuję przeżyć na wizycie. Zmień lekarza.

Co do potwierdzenia ciąży to ogólnie przyjęte jest że zakłada się kartę ciąży i ja potwierdza po akcji serca i wykonanych obowiązkowych badaniach do 10 tygodnia. Chodzi tu o statystyki poronien itp.
Niektórzy lekarze robią inaczej ale to jest mniejszość. Mi np. mój lekarz dopiero teraz kazał robić badania jak akcja serca jest i dobrze rokuje.
Moj tez z badaniami i karta czeka do serduszka.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Olaaa7 a ty prywatnie byłaś? Bo jak na NFZ to normalne podejście. Poszukaj kogo innego. I głowa do góry. Ja miałam kartę zakładana dwa razy koło 11 TC. Ale miałam wpisana też datę pierwszego zgłoszenia się do lekarza w ciazy. Ja się nawet nie nastawiam że szybciej niż po świętach będę miała kartę ciąży założona.

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie karta i badania na wizycie w 7 tygodniu dopiero, jak wszystko będzie ok. Chodzę prywatnie.
W pierwszej ciąży na nfz zawsze dostawałam zdjęcia i skierowania (prowadziłam ciążę u dwóch lekarzy - miałam dwie karty ciąży). Ale fakt, najwcześniej tam szłam w 8/9 tygodniu. Teraz się umówiłam dopiero w 10 tygodniu. Nie wiem czy pójdę, z jednej strony fajnie, bo badania na nfz zrobię a z drugiej nie wiem jak ten drugi lekarz zareaguje na to, że się nie zgadzam na badanie usg przezpochwowe. Albo przez brzuch albo wcale. Muszę chronić szyjkę.

Dziewczyny ręce mi opadają, weszłam po 45 min spóźnienia. Zrobiła mi USG przez brzuch, zamiast dopochwowo,
jedyne co było widać to pęcherzyk, powiedziała że cos tam tyka ale jest za małe. Żeby przyjść za tydzień na usg to powinno być coś widać. To była cała wizyta. Ja w stresie zapomniałam zapytać o jakieś badanie i samo zdjęcie usg, więc poczekałam aż wyjdzie następna pacjentka i weszła. Pytam się jej czy dostanę skierowanie na badania za tydzień na tym usg a ona mi że nie, że dopiero ja ciąża będzie potwierdzona tak koło 8-9 tyg. więc pytam o iść czy mogę dostać a ona mi że nie, że ono zostaje u nich. Czujecie ?! Normalnie wyszłam i się popłakałam... Więcej mnie tam nie zobaczą.

Ola współczuje wizyty... poszukaj innego lekarza i nie przejmuj się. Ja mimo braku serduszka jesCze dostałam zdjęcie pęcherzyka ... każdy lekarz jest inny, przytulam wirtualnie

cześć,
Zaglądałam tu kilka razy, bo jak łatwo się domyślić, jestem w ciąży z lipcowym terminem. W sumie miałam sobie po prostu czasem coś podczytać, ale postanowiłam się odezwać. Jestem w 7tc. Byłam już na pierwszej wizycie, ponieważ mam obciążony wywiad położniczy i musiałam włączyć leki.

reklama
cześć,
Zaglądałam tu kilka razy, bo jak łatwo się domyślić, jestem w ciąży z lipcowym terminem. W sumie miałam sobie po prostu czasem coś podczytać, ale postanowiłam się odezwać. Jestem w 7tc. Byłam już na pierwszej wizycie, ponieważ mam obciążony wywiad położniczy i musiałam włączyć leki.
Witaj i rozgość się :-) coraz więcej lipcówek- super :-) dopisz się do tematu z termindm porodu i do tematu z wizytami :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Do góry