reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Kurczę bardzo wcześnie macie te wszystkie objawy. Z bezsennością miałam problem w 3 trymestrze - może się stresujecie za mocno? oby wam teraz przeszło szybko

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Witam nowe forumki!

Mnie rozłożyło na łopatki. Kości bolą, gardło. Kaszle. Nie mam siły. Psikam do gardła, piję rozpuszczalny *spam*, inhaluje się z mgiełka solankowej. Ehh no cóż więcej mogę. Normalnie to z moimi migdałami to już bym antybiotyk miała. A tu jeszcze na 15 do 22 w pracy.

uwo9rjjg5viacbf9.png

Hej dziewczyny! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Witam nowe forumki!

Mnie rozłożyło na łopatki. Kości bolą, gardło. Kaszle. Nie mam siły. Psikam do gardła, piję rozpuszczalny *spam*, inhaluje się z mgiełka solankowej. Ehh no cóż więcej mogę. Normalnie to z moimi migdałami to już bym antybiotyk miała. A tu jeszcze na 15 do 22 w pracy.

uwo9rjjg5viacbf9.png
No mnie też boli tak dziwnie, nawet jak lekko ucisnę szyje koło migdałków :(

Kurczę bardzo wcześnie macie te wszystkie objawy. Z bezsennością miałam problem w 3 trymestrze - może się stresujecie za mocno? oby wam teraz przeszło szybko

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kazda z nas jest inna i kazda ciaza inna ;))
Chyba u mnie wszy ok mdlosci i lekki bol brzucha ;))
Mialyscie kiedys monitor serduszka detektor czy hakis tak ? Ja nigdy to chyba za duzo prztzwyczaja co , co chwile bym siedziala z tym

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kazda z nas jest inna i kazda ciaza inna ;))
Chyba u mnie wszy ok mdlosci i lekki bol brzucha ;))
Mialyscie kiedys monitor serduszka detektor czy hakis tak ? Ja nigdy to chyba za duzo prztzwyczaja co , co chwile bym siedziala z tym

Mnie się wydaję, że nie ma co popadać w przesadę i jeśli nie ma konieczności to lepiej samemu się nie nakręcać, bo jak sama mówisz, potem być co chwilę z tym siedziała. Czytałam kiedyś na blogu u mama ginekolog, że to niepotrzebny wydatek.
"Tętno płodu u przeciętnej kobiety w ciąży można wysłuchać za pomocą Udetki (detektora tętna) – około 16-18 tygodnia ciąży. Wcześniej można je „złapać”, ale jeżeli się nie uda to się tym nie przyjmujemy.
Prawda jest taka, że około 20-21 tygodnia ciąży kobiety przestają słuchać tętna płodu w domu… bo czują ruchy :) " link Link do: Gadżety dla kobiet w ciąży - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Mnie się wydaję, że nie ma co popadać w przesadę i jeśli nie ma konieczności to lepiej samemu się nie nakręcać, bo jak sama mówisz, potem być co chwilę z tym siedziała. Czytałam kiedyś na blogu u mama ginekolog, że to niepotrzebny wydatek.
"Tętno płodu u przeciętnej kobiety w ciąży można wysłuchać za pomocą Udetki (detektora tętna) – około 16-18 tygodnia ciąży. Wcześniej można je „złapać”, ale jeżeli się nie uda to się tym nie przyjmujemy.
Prawda jest taka, że około 20-21 tygodnia ciąży kobiety przestają słuchać tętna płodu w domu… bo czują ruchy :) " link Link do: Gadżety dla kobiet w ciąży - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Dokl
Przy 1 ciazy bylam maly krok od kupna Ale majac JuZ wtedy znajoma w ciszy ktora wiecznie sluchala serca , pare razy mi dzwoni placze ze nie ma ze jedzue na pogotowie... to dalo mi mysl ze nie kupie, mam Tylko monitor oddechu z kamera, akurat cora 15 mscy JuZ aZ tak nie bedzue porrzebowac to dam malenstwu;)

Pytanie bylo ogilnie do was czy go mialyscie ten detektor;)

Dziewczyny a ja od 2 dni mam mdłości ale zaczynają się dopiero wieczorem i jak się przebudze w nocy to tez mi straasznie nie dobrze a w dzień jak narazie nic może dopiero się rozkręca :/

reklama
Dziewczyny a ja od 2 dni mam mdłości ale zaczynają się dopiero wieczorem i jak się przebudze w nocy to tez mi straasznie nie dobrze a w dzień jak narazie nic może dopiero się rozkręca :/
Ja czasem też tak mam, np jak nie zjem wieczorem kolacji tylko coś tam przegryzę to jak się obudzę w nocy to czuję jakby mnie mdliło ale innych objawów nie mam :) Który tc u Ciebie? :)
Dziewczyny w ciąży coś przeciwbólowego to tylko paracetamol?

Do góry