reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Hej wszystkim :-)chcialabym do Was dolaczyc,OM 27 wrzesien jutro pierwsza wizyta u lekarza,ciekawi mnie czy bedzie juz serduszko jak myslicie?w domu mam juz 2,8 latka bardzo bardzo rozbrykanego,takze w tej ciazy bedzie niezla jazda :-) dodam ze pierwsza ciaze mialam na podtrzymaniu od 19 tyg a synek urodzil sie w 36 nie dalo sie juz gi zatrzymac,czy ktoras miala problem w pierwszej ciazy ze skracajaca sie szyjka?
Hej. Mi w pierwszej ciazy szyjka sie skracala od 16tc. W 18tc mialam zalozony pessar. W 22tc zaczely sie skurcze, Fenoterol i lezenie. Urodzilam rowno w terminie. Niby mowia, ze w deugiej ciazy nie musi byc wcale tak samo, ale i tak sie obawiam. Zwlaszcza, ze w sierpniu poronilam [emoji53]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Aa o napisze ze mielismy sie pistarac o dzidzie juz po nowym roku,a tu taka niespodzianka 3 dni po okresie zabawilismy sie na calego I juz nastepnegi okresu nie dostakam :-) takze nasze plany troszke przyszpieszylismy :-) swoja droga myslalam ze to bezpieczne dni, nie raz tak szalelismy :-)

Hej. Mi w pierwszej ciazy szyjka sie skracala od 16tc. W 18tc mialam zalozony pessar. W 22tc zaczely sie skurcze, Fenoterol i lezenie. Urodzilam rowno w terminie. Niby mowia, ze w deugiej ciazy nie musi byc wcale tak samo, ale i tak sie obawiam. Zwlaszcza, ze w sierpniu poronilam [emoji53]

Przykro mi z powodu poronienia
Czy w pierwszej ciazy naprawde caly czas lezalas? Bede vardzo wdzieczna jak bedziemy ba biezaco z tymi szyjkami sie info bo bedzie bam latwiej moze tak razem :-)

Ile lat ma Twoje dziecko?

Przykro mi z powodu poronienia
Czy w pierwszej ciazy naprawde caly czas lezalas? Bede vardzo wdzieczna jak bedziemy ba biezaco z tymi szyjkami sie info bo bedzie bam latwiej moze tak razem :-)
Agatka jak mi sie zaczela skracac szyjka to musialam polegiwac, czyli duzo lezec, oszczedzac sie, nie dzwigac. Jak sie sytulacja ustabilizowala to moglam wiecej chodzic, ale dalej polegiwac. Potem sie skurcze zaczely i juz musialam lezec plackiem dopoki nie doszlam do odpowiedniej dawki fenoterolu i braku skorczow. Trwalo to ok miesiaca. Potem juz dalej musialam polegiwac i sie oszczedzac.

Generalnie to bardzo zle wspominam tamta ciaze i dlatego dlugo nie moglismy sie zdecydowac na drugie dziecko ( corka ma 6 lat). Jak juz podjelismy decyzje to stracilismy szybko ciaze. Mam nadzieje, ze tym razem bedzie dobrze.

A...jeszcze mi ta nieszczesna szyjka pekla podczas porodu[emoji53]

Agatka jak mi sie zaczela skracac szyjka to musialam polegiwac, czyli duzo lezec, oszczedzac sie, nie dzwigac. Jak sie sytulacja ustabilizowala to moglam wiecej chodzic, ale dalej polegiwac. Potem sie skurcze zaczely i juz musialam lezec plackiem dopoki nie doszlam do odpowiedniej dawki fenoterolu i braku skorczow. Trwalo to ok miesiaca. Potem juz dalej musialam polegiwac i sie oszczedzac.

Generalnie to bardzo zle wspominam tamta ciaze i dlatego dlugo nie moglismy sie zdecydowac na drugie dziecko ( corka ma 6 lat). Jak juz podjelismy decyzje to stracilismy szybko ciaze. Mam nadzieje, ze tym razem bedzie dobrze.

A...jeszcze mi ta nieszczesna szyjka pekla podczas porodu[emoji53]

Ja tez spiro lezalam w domu prawie nie sprzatal maz mi pimagal,mama ale sporo chodzilam robilam jakies jedzonko ja mialam oessar od 19 tyg a ty?teraz fenetrol chyba juz nie daja do domu

reklama
A podczas porodu bylam cieta,I pekla mi kosc ogonowa mam tylozgiecie I jestem wysokoa 177 prze dwa miesiace nie moglam wstac ale haj jyz sie wypristowalam to jakos musialm cos robuc przy dziecku bylo ciezko nie moglam usiasc,

Do góry