reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
A ja się lenię [emoji23]
Siedzę na balkonie z kubkiem gorącego cacao z chałwą (tak, wiem ile to ma kcal...), i patrzę na las ;)
Niedługo będę musiała wstać i trochę kuchnię ogarnąć, poza tym telefon mi się niedługo rozładuje [emoji23]
A dzisiaj wieczorem spotkanie ze znajomymi i pizza ;)
Nie ma to jak dzień zdrowego żywienia [emoji23][emoji23][emoji23]
Oj tam. Tobie te kalorie akurat nie zaszkodza[emoji6]Fajnie, ze mozesz sie spotkac ze znajomymi. Milego spotkania[emoji3]

Taak to można rodzic [emoji1][emoji1] kto powiedział, że poród to trauma? I że jakieś depresje są po porodzie? [emoji23][emoji16][emoji16]

Ahhh dokl
Moja siora 3h sn drugie 14h[emoji23]

Mama kolezanki dwa porody w domu bo nie zdazyla wsiasc do auta[emoji33][emoji85][emoji85][emoji13][emoji13]

Jeju Aga a ja pamietam jak u babci byla ta kuchnia z plyta i jak sie robilo podplomyki....kurcze ale bym zjadla takiego. Czasem jak babcia robila pierogi to zabieralam ciasto dziadek palil w letniaku( moja babcia nowoczesna to jiz kuchnia full wypas...ale w letniaku nadal stala kuchenka na drewno z plyta) i sie pieklo....niebo w gebie. Albo zbierlo sie ziemniaki i na koniec ognisko i pieczone w ognisku. To sa smaki mojego dziecinstwa plus maslo wlasnej produkcji. Szkoda ze masze dzieci twgo nie doswiadcza....chyna ze w jakiejs agroturystyce.
Nooo, liczę, że Hania doświadczy... [emoji15]
Będziemy mieli "grilla", tzn taki kącik, gdzie będzie piec chlebowy, wedzarnik, itd, żeby można było upiec pizzę siedząc na dworze, albo placki ziemniaczane z blachy [emoji16]
Ziemniaki z ogniska to się cały czas jada, i nadal będzie, bo uwielbiam, i nie wyobrażam sobie, żeby Hania miała tego nie poznać... [emoji15]
Choć w sumie to ja będę mieszkać prawie jak w agroturystyce - zadupie, park krajobrazowy, itd...
A taki kącik znajomy zrobił sam (tylko bez pieca) ponoć parę tygodni roboty (po godzinach to robił)
Teraz czasem wynajmuje jak nie ma czasu skorzystać ;)

Takie fotki z pinteresta mam - trochę starych cegieł (a jakieś jeszcze mamy), itd, drewno, kilka tygodni, i będzie gdzie usiąść ;)
594fc7c492a3ab526ebd6abd6478dd12.jpg
2a11e655afb0a7f0b78aeb3ab6364ce0.jpg

Załączniki

• 594fc7c492a3ab526ebd6abd6478dd12.jpg
    594fc7c492a3ab526ebd6abd6478dd12.jpg
    98,2 KB · Wyświetleń: 252
  • 2a11e655afb0a7f0b78aeb3ab6364ce0.jpg
    2a11e655afb0a7f0b78aeb3ab6364ce0.jpg
    72,2 KB · Wyświetleń: 248
reklama
Juz mam łóżko właśnie dostałam pierwsza dawke sterydów następna za 12 godzin i 4 dawki są trochę bolało ale już przechodzi no i zastrzyk w tylek :) idę się w końcu przebrać i coś zjeść bo jestem wykończona..

@Agatka29 jestem w 29 tygodniu i 6 dniu właśnie sterydy chyba od 28 się poddaje ale nie wiem nawet

Do góry