reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Witajcie po przerwie.
Na dzis mialam termin w piprzedniej ciazy i tak mi smutno. Moglabym juz miec dzidzie przy sobie[emoji20]

A poza tym okazalo sie, ze mielismy wielkie szczescie. W sobote na tego grilla mieli wpasc znajomi, ale cos im wypadlo. Wczoraj okazalo sie, ze ich synek ma szkarlatyne. Ktos nad nami czuwal.
Kochana nie smutaj sie pomysl ze to aniolek nad wami czuwa....i dba o maluszka w brzuszku.

Witajcie po przerwie.
Na dzis mialam termin w piprzedniej ciazy i tak mi smutno. Moglabym juz miec dzidzie przy sobie[emoji20]

A poza tym okazalo sie, ze mielismy wielkie szczescie. W sobote na tego grilla mieli wpasc znajomi, ale cos im wypadlo. Wczoraj okazalo sie, ze ich synek ma szkarlatyne. Ktos nad nami czuwal.
Przytulam w tym ciężkim dniu... Ale wasz aniołek nad Wami czuwa...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Nie jest powiedziane , że pomogą w 100procentach i u każdego dziecka. Warto spróbować może akurat u kogo innego będą wporzadku. Nikomu nie nakazują ich kupować. Jak się zawiodę to będę wiedziała , że są bez sensu. Ale może akurat moje dziecko dzięki nim nie będzie miało kolki lub będzie ona słabsza. Po to są w sklepach butelki tego typu i zwykle, żeby każdy mógł wybrać jaka mu odpowiada :)

Klaudia bez spiny z tymi butelkami jest jak z każdym dzieckiem trzeba wypróbować na swoim nie przewidzimy jak będzie jak dziecko bedzie reagować itp. Ja mówię z własnego doświadczenia tylko

No akurat się nie zgodzę .
Kolka niemowlęca pojawia się również u dzieci karmionych butelką. Podczas pobierania pokarmu dziecko narażone jest na połykanie powietrza znajdującego się wewnątrz butelki, co sprzyja powstawaniu kolki.
Głównym zadaniem butelki antykolkowej jest zapobieganie połykaniu powietrza przez niemowlę, a co za tym idzie gromadzeniu się gazów w jelitach. Więc jednak wspomaganie taka butelka podczas karmienia też ma wpływ. Nie każdy musi ją mieć , jednak są po coś w sklepach :)
Ładnie powiedziane. Wprost jak z tekstu producenta butelek. Wierz w co chcesz. Możesz karmić piersią i dziecko może mieć kolki. Możesz mieć najlepsza butelkę i będzie miało kolki. A możesz mieć zwykłą, uważać na prawidłową technikę karmienia i kółek mieć nie będziesz.
A propos butelki nie są antykolkowe tylko smoczki[emoji16][emoji16][emoji16]ale co ja tam wiem....

reklama
Trochę się wystraszyłam jak mi gin powiedział, że jest o tydzień za duży ale jak sobie myślę teraz to on wpisał mi wtedy 26tc a tak na prawdę była już połowa 27go, więc ta różnica to tylko kilka dni. Tylko zastanawia mnie trochę, że brzuszek jest większy.
Olka bo naszym maluszkom nie rośnie wszystko jednocześnie tylko np główka potem brzuszek itd[emoji4]

Do góry