reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Witajcie dziewczyny :* nie odzywalam się bo byłam w domu 23.30 a cała drogę mój telefon robił za nawigację :) no więc z serduszkiem wszystko okej mała nie podziedsiczyla po mnie wady na szczęście. Pani doktor powiedziała ze pięknie rośnie bo juz ma 900 gram czyli przybrała ponad 100 gram w tydzień prawidłowo jest ciągle o tydzien mniejsza ale to już od polowkowego najważniejsze że się to nie zwiększa ale co tu wymagać od dziecka jak ma mamę 155 wzrostu i przed ciążą nigdy nie przekroczyła 45 kg tatusia co prawda wyższego ale ważącego 59 kg czyli szczypiorek xd także myślę że na jakiś tydzień jestem spokojna
Swietne wiesci! Ciesze sie bardzo, ze jest ok.

reklama
A w ogóle dziewczyny tak się martwiłam ta główka ostatnio ze mała a wczoraj wyszła na 27 tydzień i 1 dzień a miałam 27 tydzień i 3 dzień patrzcie jak ładnie podrosla w tydzień dlatego nie martwcie się teraz z tygodnia na tydzień dzieciaczki rosną swoim tempem :) a jeszcze zapytam która to waga EFW hadlock czy EFW shepard?

Ewentualnie da się zaraportować post do moderacji z komentarzem "dubel", ale to więcej roboty ;)
Ale może takie kropkowe edytowane posty mam wywalać jak trafię? ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Jasne, ze mozesz usowac jak natrafisz. Ale jak nie, to yez mysle, ze specjalnie nie przeszkadzaja[emoji6]

No akurat się nie zgodzę .
Kolka niemowlęca pojawia się również u dzieci karmionych butelką. Podczas pobierania pokarmu dziecko narażone jest na połykanie powietrza znajdującego się wewnątrz butelki, co sprzyja powstawaniu kolki.
Głównym zadaniem butelki antykolkowej jest zapobieganie połykaniu powietrza przez niemowlę, a co za tym idzie gromadzeniu się gazów w jelitach. Więc jednak wspomaganie taka butelka podczas karmienia też ma wpływ. Nie każdy musi ją mieć , jednak są po coś w sklepach :)
Tylko, że dziecko też łyka powietrze w międzyczasie picia, zarówno z butelki jak i piersi.

Dziewczyny dzięki za kciuki! [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8] Udało się [emoji41][emoji41][emoji41][emoji41][emoji41]
Super! gratulacje! :D

Muszę zaopatrzyć się w parasol na balkonie. Taka świetna pogoda, cieplutko , ale za bardzo grzeje w twarz a do tego na telefonie nic nie widać :/

Za wszystkie wizyty :)
ja dziś na ok 14stą jadę

hej
Mąż zaspał i zostałam brutalnie obudzona jak się zbierał i miałam już po spaniu :(
Wczoraj Nikoś się pięknie wypychał pierwsze po lewej stronie pół łuk jak na dłoń to zapewne plecki a potem taki punkcik (jak połówka piłki golfowej) po prawej stronie i takie twarde to tutaj stópka chyba :D
Kciuki za wizyte!

reklama
Tylko, że dziecko też łyka powietrze w międzyczasie picia, zarówno z butelki jak i piersi.

Super! gratulacje! :D

Wporzadku. Kazdy kupi taka jaka będzie uważał za najodpowiedniejszą :)
Napisałam tylko , że szkoda , że nie ma zestawu tak duzego jak kupiła Oliwia , z butelkami antykolkowymi i dostałam multum postów , że taka butelka nic nie pomoże. Ale może bym chciała wypróbować a przez to , że mnie zniechecacie bo macie swoje zdanie to nie znaczy , że zmienię swoje :) więc temat uważam za zamknięty. :)

Do góry