reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Witajcie po przerwie.
Na dzis mialam termin w piprzedniej ciazy i tak mi smutno. Moglabym juz miec dzidzie przy sobie[emoji20]

A poza tym okazalo sie, ze mielismy wielkie szczescie. W sobote na tego grilla mieli wpasc znajomi, ale cos im wypadlo. Wczoraj okazalo sie, ze ich synek ma szkarlatyne. Ktos nad nami czuwal.

Ściskam w tym smutnym dniu... :/

Ja na moja marceline jak chce ja piekarza wołam Halinka [emoji23]

Czyli nie tylko ja jestem okropną matką :D

reklama
No akurat się nie zgodzę .
Kolka niemowlęca pojawia się również u dzieci karmionych butelką. Podczas pobierania pokarmu dziecko narażone jest na połykanie powietrza znajdującego się wewnątrz butelki, co sprzyja powstawaniu kolki.
Głównym zadaniem butelki antykolkowej jest zapobieganie połykaniu powietrza przez niemowlę, a co za tym idzie gromadzeniu się gazów w jelitach. Więc jednak wspomaganie taka butelka podczas karmienia też ma wpływ. Nie każdy musi ją mieć , jednak są po coś w sklepach :)

Tylko to tez nie dokonca tak ja nie karmiłam wogole corki piersia miałam
Butelki antykolkowe i z awentu i z tomi tippie a i tak kolki miała przez 2-3 tyg
Przychodziła jedna godz codziennie wieczorem 19-23 i darła się niebogłosy

Witajcie po przerwie.
Na dzis mialam termin w piprzedniej ciazy i tak mi smutno. Moglabym juz miec dzidzie przy sobie[emoji20]

A poza tym okazalo sie, ze mielismy wielkie szczescie. W sobote na tego grilla mieli wpasc znajomi, ale cos im wypadlo. Wczoraj okazalo sie, ze ich synek ma szkarlatyne. Ktos nad nami czuwal.
Wiem co czujesz.. przechodziłam to samo w styczniu :( Wasz aniołek nad Wami czuwa :** bądź dzielna .

Współczuję przeprowadzki "na szybko", ale pomyśl, że za parę tygodni będziesz już u siebie [emoji106]
Tylko się nie przeforsuj... Zwłaszcza skłony, podnoszenie czegoś cięższego i ściąganie z górnych półek... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Staram się ale wiesz jak jest.. Właśnie zrobiłam sobie przerwę i jadę do żłobka :)

Zgadzam się w 10000% jak dziecko ma mieć kołki to żadna butelka nie pomoże antykolkowa tym bardziej ze kolki są u noworodków wiec przy karmieniu piersią jak noe podaje się butelki nic to nie da
Ale gadamy o butelce. Skoro taka jest, to może coś pomoż. A jeśli chodzi o karmienie piersią to nie wiem jak jest. Skoro dziecko się nalyka powietrza podczas pobierania pokarmu to będzie miało kolkę i już.

Tylko to tez nie dokonca tak ja nie karmiłam wogole corki piersia miałam
Butelki antykolkowe i z awentu i z tomi tippie a i tak kolki miała przez 2-3 tyg
Przychodziła jedna godz codziennie wieczorem 19-23 i darła się niebogłosy
Nie jest powiedziane , że pomogą w 100procentach i u każdego dziecka. Warto spróbować może akurat u kogo innego będą wporzadku. Nikomu nie nakazują ich kupować. Jak się zawiodę to będę wiedziała , że są bez sensu. Ale może akurat moje dziecko dzięki nim nie będzie miało kolki lub będzie ona słabsza. Po to są w sklepach butelki tego typu i zwykle, żeby każdy mógł wybrać jaka mu odpowiada :)

Witajcie po przerwie.

Wiem co czujesz, to samo miałam w lutym [emoji17] smutny czas ale nasze Maluszki czuwają nad nami

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)

reklama
Do góry