reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Juz po.
Krew leci ze srodka,ale nie wiadomo co jest przyczyna. Juz troche mniej,ale nadal.
Lozysko sie podnioslo,lezy na tylniej scianie.
Szyjka zamknieta.
Lekarz 'pocieszyl' ,ze jesli bedzie wiecej krwi to mam wrocic,ale dziecko nie ma szans na przezycie.
Dostalam zwolnienie na 2 tyg i mam odpoczywac.
Oby to krwawienie ustalo.
Najwazniejsze,ze nie sacza sie wody i ,ze szyjka zamknieta.
Dziekuje za kciuki i za dobre mysli.
Masakra, współczuję... W którym tygodniu jesteś?
Trzymaj się jakoś i koniecznie leż, tylko do wc... Trzymam mocno kciuki [emoji106][emoji106][emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Dzięki za szczegółowy opis. No to jednak spojenie obstawiam. Po weekendzie zadzwonię do lekarza, może coś poradzi. I tak leżę i wtedy bólu nie czuć :/ ale już każda zmiana pozycji i wizyta w toalecie to koszmar. Ciągnę nogę za sobą :/
Biedaku, współczuję takich bóli.. Oby to tylko rozciąganie...

0d1yrjjgtd95fou3.png

@taycia trzymam kciuki :*

Wróciłam bogatsza o torbę do porodu, klapki do szpitala, pojemniczki na szampon itp(też na potrzeby torby do porodu), lovelę, przy okazji bycia w rosmanie kupiłam waterwipes. REWELACJA! Warte każdej wydanej złotówki. Mam mega wrażliwą skórę, wszystko działa podrażniająco (nawet koronka od biustonosza), po wszystkich chusteczkach dla dzieci swędziały mnie dłonie. A tu nic :) Skład super. Jeśli ktoś może sobie pozwolić to polecam :)
Przejrzałam dokładnie listę i brakuje mi :
-laktatora
-butelek ze smoczkami
-materacyk + prześcieradło(łózeczko już buduje Tata)
-śpiworki
-przewijak
-bujaczek , mata edukacyjna i różne takie (ale to kupuje dla wnuczka moja Mamcia :D)
-wanienka
-pampersy
I to chyba tyle, chociaż pewnie jak wrócimy w lipcu już z dzieciaczkiem do domu to okaże sie ze brakuje miliona rzeczy :D

@taycia trzymam kciuki :*

Wróciłam bogatsza o torbę do porodu, klapki do szpitala, pojemniczki na szampon itp(też na potrzeby torby do porodu), lovelę, przy okazji bycia w rosmanie kupiłam waterwipes. REWELACJA! Warte każdej wydanej złotówki. Mam mega wrażliwą skórę, wszystko działa podrażniająco (nawet koronka od biustonosza), po wszystkich chusteczkach dla dzieci swędziały mnie dłonie. A tu nic :) Skład super. Jeśli ktoś może sobie pozwolić to polecam :)
Przejrzałam dokładnie listę i brakuje mi :
-laktatora
-butelek ze smoczkami
-materacyk + prześcieradło(łózeczko już buduje Tata)
-śpiworki
-przewijak
-bujaczek , mata edukacyjna i różne takie (ale to kupuje dla wnuczka moja Mamcia :D)
-wanienka
-pampersy
I to chyba tyle, chociaż pewnie jak wrócimy w lipcu już z dzieciaczkiem do domu to okaże sie ze brakuje miliona rzeczy :D
Czyli zakupy sie udaly. Ja dopiero przymierzam sie do zrobienia listy... [emoji13]

Apropo torby do szpitala. Jaka polecacie?

0d1ysek2nd7i49el.png

Dzięki za szczegółowy opis. No to jednak spojenie obstawiam. Po weekendzie zadzwonię do lekarza, może coś poradzi. I tak leżę i wtedy bólu nie czuć :/ ale już każda zmiana pozycji i wizyta w toalecie to koszmar. Ciągnę nogę za sobą :/
Ja tez myslalam ze to spojenie. Ale lekarz mnie uswiadomil ze to zwykle rozciaganie ktore czasami promieniuje do plecow,biodra czy nawet nog. Rozejscie sie spojenia zwykle wystepuje przy końcówce ciazy z tego co lekarz mowil.

0d1ysek2nd7i49el.png

O super, oby to było przejściowe. Będę obserwować :)
Na pewno ja te swirowalam bo nie czasami nie mogę nawet sie obrócić na lozku, chodzic itd ale skoro lekarz mnie zbadal i stwierdził ze nic sie nie dzieje a taki bol to norma przestalam sie przejmowac. Wezmę apap i nospe i przechodzi. Takze nie martw sie

0d1ysek2ag6rdnp8.png

reklama
Ja siedzę pije kawę nic nie robię ciasto woeczorem się zrobi[emoji23]
Ale na insta widziałam ze JustMe ostro jedzie w kuchni [emoji41]
Powiem wam ze tak się cieszę ze mam panią która przychodzi mi myć i sprzątać ja nie wiem jak miałambym ponad 200 m myć jak ja po zrobieniu zakupow padam tak mnie kręgosłup boli ..

Hahhah tylko naleśniki robiłam :D Na obiad zjadłam mini-burgera (ale nie fastfoodwego :) ) i zagryzłam śledziem z cebulką... i czuję się świetnie :D

@klaudiaa975, nie marudź kobieto..! :D Super wyglądasz, dawaj znać gdzie się znaleźliście.

@taycia wspólczuję takich przeżyć, najgorzej to chyba nie wiedzieć co się dzieje.. mam nadzieję że się wszystko uspokoi.

Idę zaraz się zdrzemnąć, bo wieczorem urodziny mojej przyjaciółki... co znaczy że będę patrzyła jakie ciuchy opinają mnie najmniej :D Oby nie zakończyło się depresją.....

Do góry