reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Czytałam ze może być jak najbardziej tylko skorupka umyta..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie tak, w jajach kurzych najwięcej chorób i bakterii przenoszone są na skorupce nie w środku, dlatego należy je wyparzać ewentualnie jak ktoś ma do tego urządzenie to naświetlać.

No to jutro bede miala namiastke normalnego zycia, bo umowilam sie z mezem na ogladanie wozkow i fotelikow u mnie w miescie (pewnie slaby wybor, ale co zrobic...), a potem obiad w restauracji. Fajnie bedzie ubrac cos innego niz dres i zrobic makijaz...ostatni raz wyszlam z domu rowno tydzien temu. Eh eh :/
Ja też rzadko wychodzę, a fajnie się ładnie ubrać, pomalować :p przyjdzie wiosna , będziemy częściej się stroić :)
Dla mnie nie ale troszkę bym skosztowała [emoji23] to chyba ta zachcianka ciążowa [emoji23]

16udyx8di9hvrs5t.png
To może ciepłego loda :p z polewą, owocami :)
Już po wizycie. Wszystko oki :) nie mam zdjęcia ani nie wiem ile waży bo tylko przyłożył głowice żeby sprawdzić czy serduszko bije. Powiedział że nie chce fundować mu naświetlania skoro niedawno były prenatalne. Muszę jutro iść zrobić znowu mocz z posiewem i jakby wynik był powyżej 10 to w czwartek mam przyjść to rozpisze leczenie. Następna wizyta 5 kwietnia już u mojego lekarza :) No i muszę zrobić znowu mocz, morfologię i czeka mnie glukoza :p Już się boję. Powiedział że mogę zabrać ze sobą cytrynę albo kupić glukozę cytrynową, ponoć takie coś jest :p Tą glukozę mam kupić 75. Wy też taki macie? W ogóle jak wygląda ten pojemnik na mocz z posiewem i jak to się obsługuje? Normalnie sikam jak zawsze?
Super , że wszystko dobrze :)
27 w lipcu będę miała :) no zapraszam ja lubię odwiedziny możesz przyleciec:D
Chyba na miotle :D
Zapomniałam jeszcze o tym czego się najbardziej bałam, waga już na plusie w sumie 8,1kg :/ 2,6kg w ciągu miesiąca.
Nie widać tego po tobie !!:* Najważniejszy maluszek , a po ciąży wszystko stracisz :)

Już po wizycie. Wszystko oki :) nie mam zdjęcia ani nie wiem ile waży bo tylko przyłożył głowice żeby sprawdzić czy serduszko bije. Powiedział że nie chce fundować mu naświetlania skoro niedawno były prenatalne. Muszę jutro iść zrobić znowu mocz z posiewem i jakby wynik był powyżej 10 to w czwartek mam przyjść to rozpisze leczenie. Następna wizyta 5 kwietnia już u mojego lekarza :) No i muszę zrobić znowu mocz, morfologię i czeka mnie glukoza :p Już się boję. Powiedział że mogę zabrać ze sobą cytrynę albo kupić glukozę cytrynową, ponoć takie coś jest :p Tą glukozę mam kupić 75. Wy też taki macie? W ogóle jak wygląda ten pojemnik na mocz z posiewem i jak to się obsługuje? Normalnie sikam jak zawsze?
Ola ja zawiozlam w pojemniku sterylnym i kazała mi przywieść w pojemniku z blaszka w środku ,podmywasz sie osuszasz i środkowy strumień zanurzasz płytkę na chwile i wylewasz ja jeszcze z to robilam z tamponem,

Ja też rzadko wychodzę, a fajnie się ładnie ubrać, pomalować :p przyjdzie wiosna , będziemy częściej się stroić :)

To może ciepłego loda :p z polewą, owocami :)

Super , że wszystko dobrze :)

Chyba na miotle :D

Nie widać tego po tobie !!:* Najważniejszy maluszek , a po ciąży wszystko stracisz :)

Hahaha możesz na miotle a możesz też samolotem jak wolisz :D :D

Już po wizycie. Wszystko oki :) nie mam zdjęcia ani nie wiem ile waży bo tylko przyłożył głowice żeby sprawdzić czy serduszko bije. Powiedział że nie chce fundować mu naświetlania skoro niedawno były prenatalne. Muszę jutro iść zrobić znowu mocz z posiewem i jakby wynik był powyżej 10 to w czwartek mam przyjść to rozpisze leczenie. Następna wizyta 5 kwietnia już u mojego lekarza :) No i muszę zrobić znowu mocz, morfologię i czeka mnie glukoza [emoji14] Już się boję. Powiedział że mogę zabrać ze sobą cytrynę albo kupić glukozę cytrynową, ponoć takie coś jest [emoji14] Tą glukozę mam kupić 75. Wy też taki macie? W ogóle jak wygląda ten pojemnik na mocz z posiewem i jak to się obsługuje? Normalnie sikam jak zawsze?
Najważniejsze, że wszystko ok [emoji106]
Co do posiewu nie wiem, nigdy nie robiłam...

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry