reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Myślałam, że nie mogę. Wzięłam dawkę X2 tego dla dzieci. To wychodzi 1tabletka apapu. Taka dawka paracetamolu.
To jast ten sam lek tylko inna dawka. Bierz normalny, bo taka dawka dla dzieci nie dziala i tylko niepotrzebnie bierzesz.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Właśnie wydaje mi się , że może tu jest przyczyna. Bo rano zjadłam dwa tosty i nic więcej, może po prostu byłam głodna.. ale ostatnio często nie jem bo czuję się przejedzona. Nadrabiam dopiero pod wieczór. Myślisz , że to może mieć związek z kręgosłupem ?
Kręgosłup szyjny też czasem daje paskudne objawy - bóle głowy, zawroty głowy, mroczki przed oczami, i sporo innych mniej "typowych"

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dziewczyny jestem po wizycie. Wszystko w badaniu ok. Usg nie bylo po wczorajszym polowkowym. Pessar ladnie trzyma.
Powiedzialam, ze to co czuje to moim zdaniem te skurcze Braxtona-Hicksa to mowi, ze jak najbardziej maga byc i w takim razie jest ok i mam sie juz nie martwic. Chcialam magnez zwiekszyc to powiedzial, ze jak tak chce to moge, ze i tak sama sie swietnie diagnozuje[emoji6]
Na razie mam zrobic tylko morfologie, mocz i magnez, a glukoza za 2 tygodnie.

Pojechalismy do pepco i moja mloda wpadla w szal zakupowy dla dzidziusia[emoji23] Trzeba bylo ja stopowac[emoji6]

@Agatka29 juz wiem z czego wynika roznica w dlugosci szyjki. Jak zostala zcisnieta pessarem to sie przez to wydluzyla. Ale nie tak faktycznie, tylko przez zmiane ksxtaltu. Wiesz o co mi chodzi?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Chyba wiem ,bardziej się wyprostowała bo tak jest ok łuku ? Muszę teraz moje poprosić żeby mi zmierzył ale wizytę u niego mam dopiero 26.03, a za dwa tyg mam podjechać do szpitala na dyżur to tylko sprawdzi na fotelu
Super że Cię uspokoil ;)
Oj jak się zacznie te zakupy dla dzidziusia to później ciągnie człowiek żeby jeszvze cos dokupić, ja się muszę Wkoncu ogarnąć chociaż z ta wyprawka do szpitala dla mnie ;/
A ile razy dziennie bierzesz ten magnez? I jak będziesz zwiekszala dawkę ?
Ej ja też muszę zrobić badanie magnezu , lekarz mi nic nie mówił o takim badaniu,
Zaczyna mnie juz denerwować :/

Moj M prawie go kilka razy spral. I gdyby nie moja interwencja to by mial zalozona sprawe o pobicie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

No tego lepiej uniknąć bo jeszcze on będzie miał przewagę nad wami gdy to zgłosi. Wiem, że to nie łatwe ale w takich "konfrontacjach" powinnaś zachować spokój i zimną krew i czekać na to aż to on zrobi błędny krok. wtedy Ty jesteś górą :) Nie daj się sprowokować tylko zbieraj dowody aż będziesz go miała w garści. Trzymam kciuki abyś takich akcji miała jak najmniej ! Jesteśmy z Tobą ;)

reklama
Wiesz co to zalezy co sie dzieje w tym momwncie w twoim organizmie. Bo jeslu dochodzi do jakiegos lekkiego niedotlenienia to moze miec wplyw na malenstwo.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
To może lepiej przepisać wizytę. Ale myślisz , że przy takim bólu głowy itp może mi towarzyszyć nie dotlenienie ?:/ Kurde teraz to już się trochę zaczynam bać..

Do góry