reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Kinga cóż za urocze zdjęcie! Ale ono jest niestety jakby robione od przodu dlatego widzisz dobrze twarz dzieciatka, a nub widać na zdjęciach z boku, takich co mierzą crl. Masz takie?
Nie mam tylko jedno, reszta u mojej gin☺️ będę musiała czekać na następną wizytę co tam się pokaże ☺️

reklama
Nie pytalam czy wierzycie bo to tylko zabawa :p tylko czy wam sie sprawdzało :D
U mnie w pierwszej ciąży wychodziła dziewczynka jeśli chodzi o jedzenie (tylko owoce i słodkie mi smakowało) Nie miałam ochoty na nabiał i mięso. Cerę miałam bardzo ładną, czyli to dla odmiany sugerowało chłopca. Urodził się synek :-)
Teraz wyglądam tragicznie, prognozowana - dziewczynka. Od mięsa znowu mnie odrzuciło. Trzymam kciuki, aby to był znowu chłopiec :-) Boję się być mamą dziewczynki, ze względu na moje dzieciństwo. Mam też z małymi dziewczynkami słabszy kontakt niż z chłopcami.

Ja bym strzelała w dziewczynkę :) Tylko, że to tak na podstawie buzi a nie wyrostka bo to trzeba mieć zdjęcie dobrze pokazujące co trzeba :)

Fajnie jak bys trafila, cala rodzina marzy o dziewczynce. Troche mnie juz to denerwuje, bo co jesli bedzie chlopczyk ? Mniej sie beda cieszyc ? :mad: wazne zeby zdrowe bylo :) od strony meza od pokolen byli sami chlopcy, ani jednej dziewczynki od wielu wielu lat, od mojej strony pol na pol. A slyszalam, ze jesli u faceta w rodzinie wystepuje czesciej ciaza meska to zazwyczaj kazda kolejna tak sie bedzie konczyla, plemniki mezczyzni silniejsi .. Hehe :D:D

Ja zawsze chciałam mieć syna. Teraz mając już syna najpierw było mi obojętnie, potem poczulam silne pragnienie na dziewczynkę, jak się nie udawało zajść znowu mi było obojętnie a jak już zaszlam to myśli od córki nie mogę odgonić hehe. Syn chce brata mąż ciągle gada o drugim synu więc w każdym wypadku będzie ktoś zadowolony. Ale ciekawość mnie zżera od samego testu.

Ja ostatnio cały czas jem pomidory w śmietanie i tosty :D
a ja chleb z mascarpone, musztardą i pomidorem ;)

Ja wczoraj dwa kubki kakao :p
i ten chleb zapijam czasem cacao ;)
wczoraj robiłam takie gęste, jaglane, i jeszcze mało brakowało, a bym się nim oparzyła ;)

ale dzisiaj poza zupą cebulową przyszła mi ochota na czekoladki - chyba będę musiała jakieś zrobić ;)

Ja po tym co juz przeczytalam tez rezygnuje z ochraniaczy a z baldachimu raczej nie zrezygnuje, dbam o mieszkanie i o czystosc wiec prac moge co jakis czas jesli chodzi o osiadanie sie kurzu. :> lozeczka bialr najpiekniejsze :) i dla chlopczyka o dla dziewczynki, a tym bardziej, ze mam w sypialni lozko malzenskie z bialym obiciem, biale meble ❤ i lozeczko swietnie sie spasuje :)
Ja tez baldachim raczej zostawię bo juz mam kupiłam dla córeczki i niestety nie zdążył być użyty jest biały z dodatkami rozu ale nie zamierzam całego łóżeczka okrywac tym baldachimem wiec myślę że będzie okej :)

Klaudia nuba niestety nie widać, pozostaje Ci czekać do nastepnej wizyty, a wtedy to już powinno być widać docelowe narządy płciowe :-)
Ja mam jutro wizytę 12t3d i nawet jak nub będzie widoczny i płaski to do końca 13 może się jeszcze podnieść więc to też nie na 100 procent, fajnie macie te co już wiedzą, są plusy i minusy bycia lipcowka na sam koniec miesiąca ;-)
Ja też jestem lipcówką na koniec, bo z OM 30 lipca, ale już drugie USG twierdzi, że dzidzia jest starsza o kilka dni ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
Do góry