reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

O to super, ze taka fajna Ci sie trafila [emoji3] Sposob ptzekazania nakazow i zakazow ma jednak znaczenie [emoji6] Powodzenia w diecie i kluciach po paluszkach! Dostalas glukometr?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Tak, dostalam. Musze sobie tylko kupic te paski, bo dala mi recepte na nie i drugie do tego moczu.

xrotgov3q3o4y33i.png

reklama
Ja też muszę mieć podbite w książeczce i już 4 razy byłam [emoji12] plomby ruchome lub nieszczelne zmieniala, kamień usowala, dziury latała [emoji39] jeszcze mi jeden ząb został... I będę miała z głowy ... I w końcu mi da ta pueczatke

f2w39n7303c24ozn.png
Mnie nic lekarz nie mówił, że muszę mieć sprawdzane zęby i jakieś pieczątki.

No wlasnie tak myslalam o takiej tabelce zeby tam jeszcze inne dane wpisac, typu wiek, miejscowosc, dzieci i plec maluszka. Ale ja nie dam rady tego zrobic[emoji53] Moze ktos by byl chetny?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
A może korzystając z google doc zrobić tabelkę? Udostępnianie po linku, czyli najpierw każdemu na PW z linkiem umożliwiającym edycję, i każdy sam mógłby potem uzupełniać co chce.
A do wątku co kilka dni tylko jakoś kopiować podstawowe informacje, jak nick, data porodu, płeć czy imię, a pozostałe byłyby "dla wtajemniczonych" (można by wtedy dopisać też dane, które możemy ujawnić węższemu gronu, ale na publicznym forum już nie chcemy, np ktoś z małej miejscowości może nie chcieć napisać jej nazwy, bo od razu będzie wiadomo kim jest, itd...)
jak myślicie?

0d1yrjjgtd95fou3.png

U mnie narazie wygląda na dziewczynkę [emoji16] a mam 153 u/min

f2w39n7303c24ozn.png
Ja tez czuje ze bedzie dziewczynka i znajome mowia ze skoro nie mam zadnych dolegliwości to na pewno dziewczyna ale czy to prawda to sie okaze
@nagini - ja prowadzę ciążę prywatnie (mam z pracy abonament - pierwszy raz się przydał ;))
Ale prenatalne odzielnie, w innej przychodni, itd., więc musiałam za pierwsze zapłacić.

0d1yrjjgtd95fou3.png

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi w tamtej ciąży na cytologii właśnie wyszedł wirus HPV, ta najłagodniejsza wersja. Przed ciążą pierwszą robiłam cytologię jakieś pół roku wcześniej i było ok. Tłumaczyła mi lekarka że w ciąży jednak organizm jest osłabiony i często się to łapie ale że w żaden sposob nie mogło się to przyczynić do poronienia ani nie ma wpływu na ciążę. Bardzo dużo ludzi to ma a większość nawet o tym nie wie. Na następnej wizycie robię cytologię żeby skontrolować czy dalej jest. Wiadomo, że późno wykryte i nie leczone kiedy można leczyć może być groźne ale nie kazała mi się tym martwić. U siebie żadnych zmian nie zaobserwowałam i mam nadzieję, że ta cytologia tylko potwierdzi że jest ok [emoji4] głowa do góry, nie jesteś sama [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Tak, wyszła właśnie ta łagodna wersja więc mam nadzieję że będzie ok..

p19u3e3kpm6yp9kv.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

A jak u Was z ciśnieniem? Bo u mnie się okazało, że mam syndrom białego fartucha:/ Muszę mierzyć 3 x dziennie w domu (wtedy jest spoko) - u lekarza mega wysokie. Zostałam wysłana do kardiologa, założył mi holter ciśnienia i potwierdziło się, że to tylko w gabinecie mi skacze. Ciekawa jestem jak na to spojrzą przy porodzie, bo w karcie ciąży mi wpisują "gabinetowe", a w moim zeszycie ciśnień jest w normie.

A jak u Was z ciśnieniem? Bo u mnie się okazało, że mam syndrom białego fartucha:/ Muszę mierzyć 3 x dziennie w domu (wtedy jest spoko) - u lekarza mega wysokie. Zostałam wysłana do kardiologa, założył mi holter ciśnienia i potwierdziło się, że to tylko w gabinecie mi skacze. Ciekawa jestem jak na to spojrzą przy porodzie, bo w karcie ciąży mi wpisują "gabinetowe", a w moim zeszycie ciśnień jest w normie.
Ja też w gabinecie czuję, że mi ciśnienie skacze :p

reklama
Do góry