reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

U nas jest 7 cyc
9 sniadanie jogurt/ kaszka/ jajecznica/ serek
12 albo cyc albo obiadek
15 albo cyc albo obiadek
17 .30 kaszka manna z owocami
18 cycek na dobranoc i pozniej roznie bywa ile tych cycow jest;-)

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Madzik o rety dobrze że zdrowiejecie!

Integral ja zapisałam Szymka do żłobka i jesteśmy na 700 miejscu [emoji23]. Mam nadzieję że do września się wbijemy...żłobek państwowy więc i kolejki takie...

A no i jeszcze jakas prace muszę ogarnąć...

Judith na szczęście z przesiewowych nie. Więc liczę na to że będzie spoko.

Kasia biedaki... Mam nadzieję że to jakieś przesilenie... Ja też nigdy nie wiem czy to brzuch boli czy dziąsła czy co...

Aha u nas też wiecznie ryk jak Szymka odkładam na matę. Czasem się pobawić z 10 minut a tak to dramaty...

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Link do: Pierwsze objawy autyzmu - sprawdź, czy Twoje dziecko potrzebuje pomocy - Wymagajace.pl - Magdalena Komsta fajny artykuł nie tyle o autyźmie ile o tym co nasze dzieci powinny umieć w danych okresach, napisany po ludzku a nie tak jak w tych wszystkich książkach o rozwoju.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom
Kasia dzieki, baardzo fajne artykuly znalazlam pod tym linkiem:)

A u nas Oliwcia szaleje i raczkuje juz po calym domu:) a ja niestety mam angine i antybiotyk:(
W nocy budzi sie teraz baaardzo czesto, chyba przez zeby, daje smoczka i mowie ciuciuciu- na szczescie zasypia raczej, pare razy trzeba bylo o 4 mleko robic.

U nas 6.00-7.00 180 ml mleko + kaszka (1-2 lyzeczki ok.)
10.00 180 ml mleko + kaszka (1-2 lyzeczki) lub jajecznica na parze (bylyby tez twarozki, jogurty itp ale na razie dieta bezmleczna)
13.00 190 ml obiadek
15.00 deserek 150 ml
18.00 180 ml mleko + kaszka (1-2 lyzeczki)
21.00 180 ml mleko + kaszka (1-2 lyzeczki)

Pola właśnie chciałam wiedzieć czy podajecie coś po południu.Moja owoców w dalszym ciągu odmawia ale coś po południu przydałoby sie wprowadzać.Wg tabeli to powinny być warzywa, jakieś puree.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a wszystkie zageszczacie mleko? Bo ja nie, Zuzia pod koniec stycznia ważyla 8,4kg i jak powiedzialam lekarce ze nie zageszczam (bo pytala) to nic nie odpowiedziala, wiec w sumie nie wiem czy ok czy nie. Ale skoro mówi ze wage to ona ma, wiec uznalam ze nie trzeba. Bo jest duza jak na swoj wiek i nie chce jej przekarmiac.
Nasz schemat zywienia:
9.00- 180ml mleko
12.00-12.30 obiadek 150g
16.00- kaszka z owockami 150g (ale owocków ponad 100g a kaszka tak lekko do zagęszczenia)
19.00- 180ml mleko
w nocy jedna pobudka ok. 3.00- 150ml mleko

Dodatkowo wypija kompocik (oczywiscie bez cukru) z jakieś 50ml. Jak gotuję jabłuszko to przy okazji jest :)
Czasami zje jakąś chrupkę, ale ostatnio nie chce.

Beatka dużo siły Ci życzę. Oby sie szybko przebiła te jedynki.
Judith. Chyba zmienię zawód!! Będę nianią! A co!! Zarabiać 2500 a 3500 to tysiak do przodu.
Chybra z yt korzystam ale mam też apke 30 dni fit. Tam jest wszystko na każdą partię. Radzisz mi brzuchy raz na tydzien? Po zrobieniu 14 brzuszków zwyklych nie moglam się nawet śmiać czy kochać.
Przez ta ciążę mam okolo 15 kg balastu!!! Miałam rozmiar xs a teraz xxl. No masakra. Brzuch wyglada strasznie.
Kasia ja już gotuję dla mojej młodej. Karmie troche blw a troche tradycyjnie. Z mlecznych potraw to ostatnio dodalam jej ugotowany ryż do mleka :p smakowalo. Tak to kaszki, jogurt, serek. Nawet chcialam kluseczki lane no ale na to jeszcze zbyt wczesnie.
Biedne te dzieciaczki przez te zęby. Mój Piotr już miał zeby w tym wieku. Ale on przechodził bezobjawowo. Zorjetowalam sie ze jest jedynka jak mnie dziabną. Mała jeszcze nie ma aż się boję bo to przeciwienstwo brata :-(
Zdrowka wam dziewczyny!

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry