reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Kylesa mocno trzymam kciuki za zdrówko małego!

Beatka nie ma się co stresować :) jak widzisz jedne stoją już a nie siedzą inne siedzą a nie stoją jeszcze inne czworakują a nie pełzają i odwrotnie. Teraz to już indywidualna sprawa. Kiedyś słuchałam wypowiedzi pediatry o rozwoju poszczególnych umiejętności i normy na nie różnią się trochę ze względu na kraj. U nas np miesiąc po miesiącu praktycznie cos dziecko ma osiągnąć natomiast we Francji czy UK ( tutaj Kasia mnie poprawi jeśli to nie w UK;) ) dziecko ma osiągnąć te umiejętności ale do ukończenia roku a które najpierw a które później to nie ma większego znaczenia. Ogólnie widać że dzieciaczki rozwijają się różnie, trzeba czekać do wszystkiego dojdą [emoji6]

U nas był noc prze prze dziwna. I nie do końca ogarniam co się stało. Młoda obudziła się o północy, zjadła troszkę mleczka i podaliśmy jej ibum bo tem tej znowu wzrosła. Póżniej do chyba 3 płakała. Nie można jej było odłożyć. Nigdy tak nie było, nie mieliśmy nigdy problemu z kolkami czy nieodkładalnością ( może wzbudzę lekką irytację wsród tych które się niestety z tym spotkały - wybaczcie) no i nie wiem - myślicie że mógł ją boleć brzuszek po syropie? Normalnie dostawala nurofen ale zupełnie odmawiała przyjmowania więc kupiliśmy inny.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mamusia Mumink dokładnie! Miesiac różnicy to bardzo duO, zwłaszcza ze niektóre rzeczy dzieci zaczynaja robic z dnia na dzien.

Z ciekawości sobie sprawdzałam :) juz naprawde wyluzowalam z tym. Wręcz czytając to mowilam „co za debil to pisał” ;)
Napisałam Wam to, zeby wlasnie nie zwracać uwagi na to, ze sie nie przekręca czy cos. Bo naprawde mozna wyczytać rożne rzeczy... w tym np wlasnie to, ze np dziekco robi juz „papa”
Albo kiwa głowa na „nie”, wiecie No takie bzdury :) a potem my sie przejmujemy. O to mi chodziło :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kurde dziewczyny umieram... Ok 2 wróciłam, po cichutku, po malutku, ale ledwo pamiętam, za stara jestem na takie rzeczy:-pA po 7 pobudka. Ale były same baby i było mega śmiesznie i kumpel, który miał po nas ok północy przyjechać usnął z synem i nie odb tel, Jego matkę obudziłyśmy i zeszła na dół Jego obudzić:-p Hehe mam com chciała i teraz na długo spokój z imprezowaniem, nic złego nie zrobiłam, a mam moralniaka, matka heh:laugh2:

L nauczył się powtarzać po mnie dźwięki i bić brawo i zaczyna łapać wysoki podpór, a na brzuchu kręci się cały czas w kółko. Czekam i czekam na postępy, no ale cóż...

W ogóle L mi kaszle, a K wczoraj miał gorączkę i był taki biedny. Dziś też jest słaby. Ja nie wiem. Niech ta zima się skończy. To chyba taka 3dniówka, którą miał L. Przez te choroby dzieci chyba przestanę lubić zimę:oo2: Do przychodni nie za bardzo chcę iść, chyba jutro zamówię wizytę domową.

Ostatnia edycja:
Maziajka - z tym artykułem to w połowie się z nim nie zgodzę. O tym zezie... dzieci niektóre się rodzą z tym i tutaj już miał wpływ nieodpowiedni rozwój ruchowy?... takie tłumaczenie bez sensu. Ale dziękuję za udostępnienie linka.

Beatka zobaczysz jak to szybko idzie. Grześ na 7 miesięcy i 2 tygodnie i siedzi pięknie, na czworaka tył-przód, przepełza przez poduszki. A miesiąc temu jeszcze był taki nieporadny. Z dnia na dzień będzie się to zmieniać.
Aha biedactwo. I ty i Miki. Oby było lepiej. U nas tańce do 24.
Kasia twój facet upiekl ciacho, dobrze widzę? Pozyczysz go? Mój gotuję bardzo dobrze i często ale ciacho to wow. Ja też nie specjalnie umiem.
Ewella u nas też dzis jajecznica pierwszy raz tak więcej. Obserwowałam mocno, ale nic nie widać. Pamiętaj że reakcja alergiczne występuje przy kolejnych ekspozycjach na alergen. Jak już pisałam przy selerze. Często ktoś coś poda i się cieszy ze dziecko nie uczulony a tu przy kolejnych bach.
Judith nie mam pojęcia co to było z tym stropem.
Ja już lepiej na szczęście. Szybko zadziałała z anybiotykiem. Teraz tylko Grzesia muszę obserwować bo w piątek w końcu 6w1.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Abed kurcze współczuję z tym kp, bo pamiętam jak się wkurzalam cały grudzień bo nie chciała jeść w ciągu dnia. Potem przyszła choroba i znów jest cycocholik więc nie pomogę. Mam nadzieje ze szybko wróci do siebie. Jak coś to odciagaj żeby utrzymać laktacje!

Misia zdrowka, biedna! Jak się czujesz?

Ola W Może lepiej alantan, ma alantoine:) ja odkąd smaruje pupe to jest dużo fajniejsza niż po bepanthenie.

Przyszła mamusia wiesz w słoiczku to któregoś produktu mógł być 1% więc nie wywołało takiej reakcji jak normalna zupka.

Aniek :* oby to tylko zeby, daj znać! Życzę żeby szybko przeszło:*

Jenny powoli- 5 dni podawałam banana, masakra, kto by chciał tak długo jedno. No i jadla wafla ryżowego. I od wczoraj rana nie ma kupy, A dziennie robi kilka więc się martwię co w niej bedzie[emoji85] chciałam dac morele teraz ale okropny skład jest z hippa, zorientowałam się jak już otwarlam, nawet cukier w tym jest!!! Więc jutro będzie gruszka.
Ja pewnie też będę ta zła bo to ja podnoszę głos w naszym domu:D mój też nie wie co gdzie kiedy, gdyby nie karmienie to bym to zostawiła na pół dnia- zginalby:p

Emol kciuki!

Kylesa, moja za tydzień z hakiem kończy 8 miesiące a nie siedzi nie raczkuje- jesteśmy pod kontrola fizjo z innego powodu wprawdzie ale on kazał sie tym nie martwić(u nas była infekcja i 2tyg jesteśmy jakby cofniete teraz w postępach). A co ciekawe my też mamy.problemy z alergia, przez co mamy słabe przyrosty więc mniej siły generalnie, tak to sobie tłumaczę

Aha :*:*

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny [emoji16] będę nadrabiać dalsze posty a tak na szybko:
Ola - fizjoterapeutka ma taką teorię o wolniejszym rozwoju dzieci alergicznych tłumacząc tym że dziecko się skupia na swoich wewnętrznych problemach, zwłaszcza jeśli coś boli, że nie interesuje się światem zewnętrznym, przez co ciekawosc jest ograniczona i nie stara się badać i ruszać do przodu. Jakoś tak.
U Szymka oprócz obniżonego napięcia i bólu brzuszka, wydaje mi się że jest też jakieś lenistwo [emoji41]
Aha to badanie jest takie że najpierw muszą nazbierać pot z jednej rączki a potem z drugiej. Mam nadzieję że jeśli nic nie wykaże to nie będą robić nic więcej. Oznaczają chlorki w pocie - dzieci z mukowiscydoza mają dużo bardziej słony pot i to jest takie podstawowe badanie.
Biedna jesteś z tymi pobudkami... Najgorsze dla mnie jest niewyspanie, u nas czasem też się zdarzają takie noce [emoji58]
Przyszła mamusia piękne ciacho! Mam nadzieję że kiedyś uda mi się takie zrobić [emoji7] na razie unikam czekolady bo chyba Szymkowi szkodzi (mam takie wrażenie) dostaje kropek na buzi.

Kasia no pewnie, może też jest tak że trzeba dziecku dać luz bo kazdy rozwija się w swoim tempie.
Ewella o kurcze, może to reakcja na jajko rzeczywiście...

Maziajka dzięki za linka- zaraz chętnie poczytam.

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Judith_ z tego co wiem to dziecku takiemu jak nasze powinno podać się paracetamol, najlepiej w czopku bo szybko działa, a dopiero później coś ibuprofenem. Może następnym razem daj paracetamol

Aha biedna jesteś :( zęby pewnie u starszego mojego tak było

Kylesa ale na jakiej podstawie macie podejrzenia mukowiscytozy ?

pumelova ja sama robię z morela bo mi to w słoiku nie podobał się smak i skład :( ja robioę jabko podgotowuję z morelą susoną niesiarkowaną , mam takie źródło gdzie kupuje ekologiczne pisałam już i blenduję to wychodzi pycha bo można słodkość regulowac morelami :) tak samo robię z suszoną śliwką :)

reklama
Ja kupuje morele suszone normalne tylko ze zalewam je wczesniej wrzatkiem i wode wylewam potem dopiero ja gotuje tym sposobem usuwamy siarke( przynajmniej tak wyczytalam)

Mamusia ja o tym zezie akurat w ogole skupilam sie na tych roznicach w rozwoju o ktorych tutaj pisalysmy.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry