reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova- najlepszego z okazji rocznicy:) Oby co roku było jeszcze lepiej między wami. Duuużo miłości na kolejne lata :)

Madzik87- gratulacje postępów córeczki. Zdolna jest i silna bardzo :)

Ola, Ewella90- dla Was też gratulacje :) super poczytać o postępach.
JEnny84- bardzo współczuje choroby dzieciaczków. biedne się umęczyły tylko. Mam nadzieję że malutka szybko nadrobi zaległości. Bardzo dużo zdrówka życzę.
Emol- moja jeszcze nie ma ząbków- ale też gryzie smoczka od butelki jak szalona. trudno jej wtedy zabrać.

Ola- długo po tym jak uszy zaczął łapać wyszły ząbki? ja właśnie mojej nie mogę od tego powstrzymać. ogólnie jest spokojna- tzn nie płacze, nie marudzi, śpi dobrze, ale te uszy... no masakra jakaś, non stop je łapie- oba naraz. zakładam jej opaski bo boję się ,że będą jej za bardzo odstawać ale co tylko się odwrócę to je ściąga i znów to samo....
Aniek42- a jak siedzisz z małą na podłodze to ćwiczysz z nią coś konkretnego czy dajesz jej całkowitą swobodę? Asia też bardzo trze oczka jak usypia a rączką drapie o poduszkę i to dość mocno aż się wyciszy.

Ewella i Ola najlepszego na pół roku. u nas też dziś :)

Jeśli chodzi o słoiczki to moja je wszystko z apetytem oprócz brokuła i cukinii- od tego ma odruch wymiotny i się krzywi... Kaszki to tylko najzwyklejsze i bez owoców. próbowałam jej dodać tartego jabłka to zwymiotowała wszystko i nie chciałą więcej więc jej odpuszczę owoce. za to osobno to zje każdy owoc. na banana to się wręcz "rzuca"

Dziewczyny mam pytanie. Czy wasze dzieci jeszcze ulewają? moja ciągle... praktycznie po każdym posiłku. nie mogę się doczekać kiedy się to skończy...

reklama
Czesc Dziewczyny!:) witam sie po dluzszej przerwie (od pisania, bo czytam, tylko jakos mialam brak weny do pisania).

Ewella, Ola wszystkiego najlepszego dla Waszych turbo- babelkow na 6 miesiecy!:) czytam i ogladam co juz potrafia i nie moge wyjsc z zachwytu, brawo!

Pumelova super ze tak milo spedzilescie czas i byla randka! wszystkiego najlepszego rocznicowo:)
Moze tez sie pochwale ze wczoraj udalo nam sie z mezem pojsc na randke - bylismy uwaga: w teatrze:)

Napolka to witaj w klubie ulewajacych dzieci. moja ulewa non stop. ja juz w sumie sie do tego przyzwyczailam i nie zwracam na to uwagi, ale co 2 dni mam pelna pranai pralke dzidzio rzeczy ulanych (ciuszki + pieluchy). Mala "chodzi" caly czas w sliniaku, to bardzo ulatwia, bo rzadziej zmieniam body, a sliniaki z 10 razy dziennie;) Starsza cora tak nie ulewala, bo w tym wieku nie chodzila wcale w sliniakach, a mloda ma same zdjecia ze sliniakami. zawsze po jedzeniu staram sie zeby chociaz na pol godz sie zdrzemnela, zeby nie byla na brzuszku, a potem juz sie nie przejmuje, co ma ulac to uleje, a cwiczyc na brzuszku musi i chce.

Aniek wlasnie, robisz jakies specjalne cwiczenia z Majeczka czy towarzyszysz jej w lezeniu na brzuszku na macie? Moja malutka czasem przed snem jakby trze oczy, ale raczej nie bije sie raczkami, za to zaczela mnie uderzac dla zabawy, to jej mowie "nununu";)

Aim zlobek wow! powodzenia w przygotowaniu do egzaminow. Mysle ze jak zalezy Ci na egzaminach to jest to jakies rozwiazanie. Z autopsji wiem ze nauka do trudnych egzaminow z dzieckiem w domu (nawet w innym pokoju z opiekunka) jest prawie niemozliwa.

Karuzela dzieki za przypomnienie o kuli-huli. musze ja wyjac z czelusci zabawkowych:)

Ostatnia edycja:
Abed może zęby. Mój też gorzej cyca ciągnie. Na spiocha bardziej. Też karmie na rogalu lub na leżaco. Jak pora drzemki to na rogalu nie chce tylko w łóżku. Cwaniak.
Karuzela ja jeszcze zimowego kombinezonu nie założyłam Grzesiowi tylko miś i kombinezon. Do fotelika bluzę lub kurtkę i kocyk na przejście.
Emol ja zęby obstawiam, swędzi go i boli to się wkurza. U nas też tak było tylko że smoczkiem. Zaczął go gryźć. I też u dziewczyn szybko po wychodziły te zęby a u nas to trwało i trwało i nic nie było widać. W piątek się przebił że go już widać, ale nie wyszedł jeszcze. Po prostu to u nas długo trwa. O tak jak Judith pisze, miesiac marudzenia i po smarowaniu ulga.
Aniek ja się przerzucilam na gąbki i też mi młody wyrywa i do buzi.
Pola my dzisiaj idziemy do teatru ale na kabaret :)
Pumelova najlepszego dla Was z okazji rocznicy.
U nas u leje się jak zaraz po jedzeniu na brzuszek położy się. Grześ jak zasypia to smyra paluszkami. Najchętniej mnie lub kocyk. To jedno ma po mnie :) męża zawsze kiziam aż usne , a on ma laskotki :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella najlepszego dla Was [emoji8][emoji8][emoji8] oby drugie półrocze leciało teoche wolniej i spokojniej ;)

Napolk nie pamietam Dokldnie. Kilka dni łapał delikatnie, a potem ciągnął mocno. I jak tak dwa dni mi ciągnął die za uszy to poszłam do lekarza. Nastepnego dnia juz były kreski na dziąsłach ;)
Tez najlepszego!!!! [emoji8]

Pumelova ładny staż! :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Najlepszego dla polroczniakow!

Kuba przeszedł dziś samego siebie. Co go próbuje przystawic do łapie i ż pełna premedytacją i co sił mnie gryzie. Dobrze ze karmie w nakladkach. Właśnie wciągnął 140ml warzyw i popil wodą z sokiem. I jeszcze mu malo bo jak widze jego wzrok jak jem zupe to mowi "podziel sie" :p

Napolka dla Was tez najlepszego :) iga za to lubi brokuły bardzo z tego co widzę, ale ona po tacie ma apetyt wszystko będzie jadła :p

Pola ja w teatrze to od czasów szkoły nie byłam czyli dawno :p fajnie, że udało Wam się wyjść :) my co środę chodzimy na saunę to jakieś 1,5h dla nas :) a pod koniec stycznia jedziemy na koncert :)

Hej, hej :-)

Ależ tu ostatnio imprezowo :-D.

Ewella, Ola W, Napolka - wszystkiego najlepszego dla Waszych Dzidziolkow na te ukończone 6 miesięcy [emoji8][emoji8][emoji8]

Judith - i dla Was samych najlepszosci [emoji8].
My też wczoraj skonczylysmy 6 m-cy (niestety z przeziębieniem i katarem).

Pumelova - i to się nazywa pielęgnować związek [emoji173]. Brawo Wy! - wszystkiego najlepszego dla Was. Oby więcej takich randek [emoji3]

Aniek - Kalina z 1,5 miesiąca temu tak się glaskala mocno, wręcz biła po prawej stronie główki. Musiałam pilnować pazurkow, no potrafiła niezłe szramy sobie przy tym zrobić.

U nas przy zabkach też zaobserwowalam szarpanie uszu (wręcz do krwi). Ale czy długo to trwało... Około miesiąca, raz bardziej szarpala, raz słabiej.
Dentinox przynosił ulgę... Chwilową [emoji19]

Jenny o rety przykro mi że malutka miała zapalenie oskrzeli! Trzymam kciuki za zdrówko!!

Emol moja Maja nawet jak już miała zęby to gryzła smoczek od butelki bo widocznie byla to fajna zabawa [emoji41] ale generalnie gryzienie wszystkiego może wskazywać na to że swędzą dziąsła. Więc wszystko możliwe.
Podobno dzieci w tym wieku nie umieją jeszcze manipulować w celu wymuszania. Więc raczej rzeczywiście coś mu przeszkadza.

Judith gratulacje! Wszystkiego najlepszego dla córeczki! [emoji7]

Maziajka widać Jagódka lubi wiedzieć co je i dlatego nie chce już papek [emoji23] Maja się strasznie dławiła wszystkim nawet jeszcze rok temu potrafiła mieć cofkę z powodu banana [emoji23] ale z wcześniakami niestety tak już bywa. A Szymek widac że gardło głębsze ma [emoji23]

Monti to prawda że szału nie ma ze składem. I ja często dodawałam jakaś zwykła kaszkę do butli z mlekiem bo Maja nie chciała inaczej jeść kaszek...

Aniek super, gratulacje że masz takiego odważnego męża że tak długi czas nie będzie pił[emoji7]

Pola ale fajnie że udało wam się wyjść do teatru! Super [emoji8]

Napolka Szymon nie ulewa ale moja córeczka ulewala bardzo bardzo długo. Podobno ulewania się kończą jak dziecko już potrafi siedzieć.

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry