reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Liluli ja najbardziej lubię spod pachy. Nie muszę pilnować czy oddycha bo się piersią tak nos nie zatyka. Dobra w nocy.
Abed a myślałam że w nawale zrobię sobie zapas :)
Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misia dziękuję. Właśnie nie wiedziałam jak to jest po cc, bo po sn leciało ze mnie non stop przez 4 tyg. Dzwoniłam do kliniki, kazali mi do jutra obserwować.
Dokładnie tak samo, jak się pręży to podnoszę brzuszek do brzuszka i idą bączki.
Misia ja kąpletnie nie ogarniam o co chodzi z tymi muszlami?? Tyle dobrych opini słyszałam, ale powiedz jak to działa??

Aim gratuluję! Piękna, szybka akcja! Witamy nowego człowieczka na świecie.❤

Ika ja mam zakrwawione oba sutki. Pierwszy moment ból, a w czasie ssanie znośnie. Smarować własnym pokarmem i wietrzyć, albo bepanthenem(nie trzeba go zmywać.) jak nie dasz rady to może laktatorem powalcz? Szybkiego powrotu do zdrówka dla maleństwa!

Pumelova dziękuję. Właśnie spacerujemy z wózeczkiem w ogrodzie.:biggrin2: mam się obserwować do jutra.

Mamusia Muminka gratuluję serdecznie. Witamy Wiktorka!❤
Jestem pewna że jak jest pokarm to z karmieniem Wam wyjdzie, trochę silnej woli i będzie ok. Kapturków nie używałam, ale też się zastanawiam ze względu na te zmasakrowane sutki.

Paninka miłego basenikowania.

Inka najgorsze to czekanie, ale jeszcze tylko trochę i bdziesz miała dzidzię.

Abed cieszę się że już wyszliście do domku.
Nie mam gorączki i przestał mnie tak specyficznie boleć brzuch , tak jak przy obkurczaniu macicy boli(odczuwalne najbardziej przy karmieniu). Pani położna kazała obserwować i ew.dzwonić rano jak gin zacznie zmianę i zadecyduje co dalej.

Morela zgadzam się, skoki rozwojowe u dziecka są przez całe życie. A co więcej powiem, że zauważam je również u mojego męża:-D

My dziś pierwsze spacery po ogrodzie. dziecko mi śpi już trzecią godzinę, co u nas się nie zdarza . zaraz ją zgarniam do domku na karmienie i kąpiel.
Aaaa co do prezentów po porodowych, to mąż mnie zaskoczył i to dwa razy. Pierwszy raz w piątek, bo nawet kwiatka dziad nie kupił, ale trudno. Dziś przyjeżdżamy na budowę, a tu już jeden pokój kompletnie urządzony . jestem bardzo pozytywnie zaskoczona:tak:

Misia mi polozna tlumaczyla ze w nawale dzieck jak najczesciej sie przstawia ale sciagac do pustej piersi nie mozna

Aniek super prezent

Dziewczyny złapałam paranoje...
Miałam podwiązanie tętnice biodrowe i dzis troche sie poruszałam, poschylalam i boli mnie z prawej str bardzo...
Sama blizna po cc jest ok, ale nad nia mi napuchlo. Po prawej str boli przy poruszaniu. Zestresowałam sie, zmierzyłam temp i mam 37,4, wiec stres jeszcze większy.
Jutro ide na zdjecie szwow, wiec postaram sie tez to skonsultowac.
Ale mam pytanie- czuje, ze powinnam odciągnąć pokarm (chociaz zbiera mi sie go max 20ml). Czy to moze byc przyczyna delikatnie podwyższonej temp?

Popatrzyłam na tego małego człowieka i dopadł mnie taki strach, ze cos ze mna Brdzie nie tak i ze on zostanie beze mnie. W sumie nie wiem czemu tak pomyslałam... ale siedzę i rycze :/ i sie nakręcam i boje sie o niego, o męża, o siebie.
Istny hardkor psychiczny

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aniek te muszle to takie nakładki na piersi tu gdzie jest brodawka jest dziurką i brodawka wchodzi do środka, tam do niczego nie dotyka, czyli się wietrzy. I jeszcze się wyciąga. Mleczko które wycieka, można zebrac, mi przez dzień spokojnie z 10ml poleci.
1500231860-aaaaaa.jpeg
1500231896-aaaaaa.jpeg
1500231918-aaaaaa.jpeg

Na zdjęciu moja osobista w trakcie używania, zdjęta do karmienia :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola W. na pewno wszytko bedzie dobrze. Po tym co przeszłas to masz prawo sie bac ...ale popatrz na synka i dla niego własnie musisz byc silna.

reklama
ehh dziewczyny jutro moj termin. Po problemach przy pierwszej ciazy ..nie myslałam ze tym razem wszytko pojdzie w druga strone ...ze przenosze ciaze ...a widom wywoływania mnie dodatkowo dobja ...
mam jeszcze tydzien i wiem ze wszytsko moze sie wydarzyc ...ale poki co dobija mnie flustracja ...

Gratulacje dla Ciebie Aim ...:)

Teraz to już chyba nierozpakowanych została garstka )

Do góry