reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej Laseczki! Staram się zaglądać co jakiś czas, żeby zobaczyć, kto już się rozpakował ale ciężko nadrobić wszystkie wpisy. Cały czas wykańczamy chałupkę, mąż brudzi a ja sprzątam :) Chcemy jak najwięcej zrobić zanim malutka się urodzi.
Gratulacje wszystkim, które mają już swoje maleństwa poza brzuszkiem :) A za mamusie w dwupaku trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Waszej myśli :*
Ja dostałam skierowanie do szpitala na wywołanie na 11, ale ostrzegła mnie gin, że mogą mnie nie przyjąć, bo mają strasznie dużo porodów. Część patologii zaadaptowali na położnictwo. Szyjka 1,5 cm, przepuszcza jeden palec ale twarda jak cholera. Ostatnie badanie strasznie bolało, ale trzeba było ją trochę rozruszać. Z jednej strony chciałabym już mieć Mają przy sobie, ale jakoś smutno mi, że to już koniec ciąży. Będę tęsknić za tym stanem :)
Powodzenia dziewczyny!

reklama
Kylesa dobrze piszesz, domięśniowo to był ketonal czy morfina chyba w szpitalu.
Clexane mam chwycić właśnie fałd skórny kilka cm od pępka i tam wkłuć- położna w szpitalu i położna środowiskowa widziały jak to robię i mówiły że ok. Więc mam nadzieje że dobrze chociaż nigdy nic nie wiadomo :-/

Ja ćwiczyłam całe życie, w ciąży ile mogłam to też a teraz czuję się jak stara babcia :p
Ps. Mam głupie pytanie-żadna z was sama palcem nic nie próbuje wyczuć przez pochwę? Nie żebym namawiała do tego, w żadnym wypadku, po prostu pytam czy ktoś to tu robi czy nie, z ciekawości trochę.

Karuzela ale to są podskórne a nie domiesniowe:> ja bylam dziś ściągnąć szwy po nacięcia.. masakra [emoji14] boję się usiąść jakoś:D
Na pewno dobrze wbijasz;)

Ewella boże 8 piętro! Umarlabym

Monti też jestem ciekawa z tym odbijaniem bo boję się że się zadlawi:(

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Monti ja nie zamierzam usypiac z dzieckiem, odbicie to podstawa tak mi sie wydaje...co do nocnego karmienia pisałysmy o tym kilka dni temu i chyba żadna z nas nie wie czy wybudzac czy nie hehe ja tam bym nie chciała żeby ktoś mnie budził[emoji16] Czytałam tylko że przerwa w karmieniu w nocy nie powinna być dłuższa niż 4 gdz, no to od dziecka zależy.
Pumelova a jak twoja mała? Wybudza się w nocy?
Ewella ja w domu mam strome schody i na górze wc i sypialnie to non stop latam wte i wewte-napewno w ciągu dnia uzbiera się 8 piętro[emoji3]

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Ja będę chciała trochę wybudzac dziecko aby potem nie plakalo zdezorientowane 'usunąłem przy mamie a ubudzilem się w łóżeczku' wiem że to na początku dużo więcej pracy kosztuje, ale potem dziecko nie płacze w łóżeczku i szybciej usypia sam.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia ale mi nie chodzi o budzenie na karmienie tylko sytuację kiedy bobas sam się domaga i chce zjeść. Z tego co wiem to w takich sytuacjach w nocy też robi się tak aby jak najmniej go wzbudzać.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie tego też się muszę dowiedzieć:) wiesz, możemy mieć takie dzieci że co dwie gdz będą się same budzić hehe

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

No wiem i dlatego chcę się dowiedzieć co na nocne, senne karmienie i odbijanie radzą doświadczone mamy [emoji6]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry