reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasia831 hehe dobre:p powodzenia dziś na szkole i spytaj koniecznie!

Joanna a to super :-)

Aga km to dobrze że to badanie robimy, nic nie poradzisz bo to pewnie objawow nie ma :-) nie przejmuj się!

Emol jasne rozumiem :-) ale skąd mogłaś wiedzieć na początku że tak będzie;-) podziwiam ludzi którzy idą na zaoczne bo ja w weekendy kiedy mam wolne od pracy za cholere bym nie miała chęci się uczyć. Ja chodziłam na dzienne i dorabialam w weekendy ale fakt że nie każdy może sobie na to pozwolic;-)

Chybra też jestem ciągle głodna:p u nas się dawkuje zzo tzn z tego co wiem, to położne dawkuja ale na pewno nie my:D

Aha czekamy na fote!

Aniek ja czekałam od wizyty do wizyty bo mi gin robił ale na tym wydruku od niego widzę że w 1 dzień zrobili.
Odpoczywaj więcej jak Cię brzuszek boli:**

Misia masz w pt urodziny? Szykuje się imprezka? Heh babcia niezły numer wywinela. U mnie dziadkowie narobili zamieszania bo dziadek mojego męża zmarł 10 miesięcy przed ślubem, mój jeden zmarł w styczniu, drugi w lipcu a ślub mieliśmy we wrześniu i wszystkie babcie w żałobie.

Madziazt witaj! Przynajmniej pogoda jest:D super waga, gratuluje udanej wizyty! Ojoj wywar z pietruszki?
Brzmi smakowicie

Emol hahah dobre :D to chyba test na inteligencję:D

Olisiaa u mnie też lewatywe robi położna w osobnej sali tzn tak mówila:D i mają one jednorazowe. I nawet golić się nie trzeba ale mam nadzieję że się zdążę ogolic:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale "ruch" na forum.
Lilith kciuki!
Aha za Ciebie również!
Maziajka jak tylko przeczytałam Twój post to dopiero sobie uświadomiłam ile ja w ciągu dnia zrobiłam i że czas odpocząć. Ciśnienie na szczęście nie przekracza u mnie jeszcze 140/90. Sił mam dużo tylko dobrze piszesz, że warto przystopować bo ja w piątek cc i nie warto jutro lądować na patologii.

Kylesa, Truskawka kciuki rówież za Was! dobrze, że wykryte w porę i oby jak najdłużej w dwupaku się udało.

GBS i u mnie wyszedł dodatni i teraz się zastanawiam jak o 7 mam się stawić w szpitalu to cięcie pewnie najwcześniej o 12 żeby antybiotyk zaczął działać, nie dopytałam gin :-/

Moja córcia cieszy się, że będzie braciszek, natomiast zaraz dodaje spryciula, że nic straconego następna będzie siostrzyczka :-D i widać, że już przeżywa bo dziś mnie nie chciała wypuścić z domu na wizytę; :-( po wizycie ok, jednak nic nie zwiastuje porodu- główka wysoko, pozamykane wszystko. Także w piątek cc. Stresik już jest jakiś, oby tylko nockę przespać to już połowa sukcesu będzie.
Mam jeszcze myślenice co zrobić z tym szczepieniem szpitalnym- Euvax czy Engerix :-/

Nigdy nie zapomnę moich egzaminów końcowych, kiedy mieliśmy egz praktyczny z angielskiego czyli grama, słuchanie, czytanie ze zrozumieniem...W czytaniu ze zrozumieniem i słuchaniu zawsze był test wyboru i zawsze nam mówili tak: Drodzy Państwo, wszystkie odpowiedzi w każdym pytaniu są prawidłowe ale wy musicie wybrać najbardziej prawdziwą....KOSZMAR. Oczywiście ja nigdy szczęścia nie miałam i zawsze wtapiałam :/

Kasiulka ale w ryzyku zawodowym jedyna chorobę która możemy wpisać to nerwica. Nie jesteśmy lekarzami wiec nie możemy fachowego słownictwa używać. Tylko ból głowy, ból ramion, skręcenia, złamania, śmierć. A nie możemy pisać depresja i tym bardziej jaki lekarz taka osoba musi się zająć. ;)

Pumelova myślę że to kwestia przyzwyczajenia. Zamieszkalam z Kuba wiec i do pracy poszłam aby nie miał wszystkich kosztów zycia na sobie. I tak juz sie przyzwyczaiłam. :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Karuzela odpocznij jutro koniecznie :) i powodzenia w piątek :) mój nam kiedyś powiedział że nie jesteśmy pełną rodziną :) bo pełna według niego to mama tata brat i siostra ;) no i że możemy miec trzecie... jak mu powiedziałam że trzeci może być tez brat to stwierdził że trzeba próbowac do skutku :D

Emol no to wiadomo :-) my jesteśmy że sobą od liceum, studia- pomieszkiwalismy w weekendy razem - jesteśmy w jednym wieku. A po studiach praca na etat, mieszkanie razem i slub.

Karuzela Ty też już niedługo!:-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova czyli tak jak normalni ludzie. U nas wszystko szybko wyszło. Jak miałam 18 (z tydzień po poznałam Kubę) skończyłam kurs po niecalym miesiącu od Poznania Kuby. Spotykaliśmy się od skończenia kursu prawie codziennie, tak ze po 15 dniach od kursu już zaczęliśmy być ze sobą a 2 miesiące później już zamieszkalismy. Ja chodziłam do lo dziennie, on pracował to ciężko było do napisania matur. Potem już pracowałam dziennie. Po 1,5 roku mieszkania razem się oświadczył. Na czerwiec zaplanowaliśmy ślub, a tu w październiku zaszlam. I ślub w styczniu. Wszystko tak na szybko. Ale oboje pewni siebie byliśmy wiec na co czekać :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Madziazt - witaj na polskiej ziemi!!! [emoji3]
Współczuję opuchniecia, i dziękuję za podpowiedź z tym wywarem z pietruszki. Oby Ci szybko pomógł.
Ja mam generalnie obrzęk nóg, i nie tyle samo puchniecie, co mi się problem z zylami (pajaczki) zrobił. Po porodzie, jeżeli nie przejdzie, to wizyta u naczyniowca mnie czeka.

Karuzela - przy cc dodatni gbs w niczym nie grozi. Ryzyko przeniesienia bakterii ma ogromne znaczenie przy sn. Także luzik w Twoim przypadku [emoji6]

Emol u mnie też ekspresowo relacja się rozwinęła;) poznałam mojego na sylwestrze w 2015, w maju 2016 już byłam w ciąży ale poronilam wtedy, w sierpniu już wyjechałam do niego do Uk a w październiku zaszłam znów w ciążę hehe także dopiero 1,5 roku jesteśmy razem:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lilith, Aha, Maziajka trzymam kciuki za Was :*

Karuzela za Ciebie również będę trzymać w piątek :) tez dzisiaj mierzyłam ciśnienie bo coś dziwnie się czułam ale dobre mam, więc chyba pogoda..

Madziat witaj w Polsce :) to teraz odpoczywaj sobie :)

U mnie gbs ujemny.

Pumelova dzisiaj czytałam, że chęć ciągłego jedzenia to znak zbliżającego się porodu :D ogolic mam zamiar tez sie sama, tzn staram się to robić codziennie żeby być przygotowaną :D

Kasiulka jak się czujesz ? Jutro do domu ? :)

Do góry