reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kolejny piękny dzień się zapowiada :D powinnam chodzić w rajtkach uciskowych, bo noga trochę doskwiera, no ale w taką pogodę się nie da 8-) nocka minęła całkiem nieźlę, ale wieczorem poczułam pierwsze na prawdę bolesne kopniaki w żebra. Mam nadzieję, że zwiastuje to przekręcenie się małej. Nie mogę się doczekać wieczora :)
Pumelowa, to teraz możesz z czystym sumieniem podwójną porcję lodów zjeść :D
Lilith samych najlepszości dla córki :)
Przyszła_Mamusia a wspomagasz się jakoś dietą?
Misia zazdroszczę energii. Ja niedawno dopiero zwlekłam się z łóżka :p

reklama
Aj ja juz mowilam po 33 a juz na pewno po 35 tc zaczyna sie zycie slonia ;) i malo ktora czuje sie pzez caly dzien super

I ja mam co 3. Ostatnia wizyte przed porodem bede miala jedynie z 2 tyg przerwa

PrzyszlaMamusia no to na pewno za malo jesz

Misia widze ze na full power batryjki. Ja mam tak tylko do mniej wiecej godz 18. A o 21 juz mnie nie podniesie sie z lozka :D

Hejka

Widzialam ,ze kilka osób o mnie pytało dziekuje bardzo juz jestem i mam nadzieje ,ze bede na bieżaco.Czuję się zdecydowanie lepiej! w koncu sie wyspałam!!! i odespalam ten szpital gdzie zasnelam na 2h...w szpitalu mialam robione wlasnie badania pod katem zatrucia ciazowego ale wszystko jest oki wiec bardzo sie cieszę.Cisnienie teraz u mnie prawidlowego wlasnie w granicach ksiazkowego 120/80.

Piszecie o hemoglobinie , powiem Wam ,ze jestem w szoku robilam u siebie badania w czwartek tydzien temu i mialam hemoglobine 10.7 a w szpitalu w poniedzialek 11.4 ....w cuda nie wierze ale roznica wg mnie duza..ktos sie myli...

Ewella, Pumelova a ktore godziny laski Wam pasują, bo ja musze uwzglednic mojego Jasia jeszcze znaczy do 14 jest w przedszkolu wiec git jakby rano bylo to nie mam kombinacji ale popoludni gorzej.Ano i musze jednak busem jechac bo boje sie juz z tym moim cisnieniem i wielkim brzuchem.

Aha najwazniejsze to dobry plan! szpitala wspolczuje zaopatrz sie w laptopa, filmy ksiazki.Jakos dasz rade a potem kasa dodatkowa jeszcze wpasnie;)

Ola W zalezy jakie masz problemy ja ide do neurochirurga po opinie jesli chodzi o znieczulenie...niestety chyba ogolne wchodzi w grę:((((((((((

Misia no u mnie tez jakis przyplyw energii ostatnio:D

Co do czestotliwosci wizyt to mialam przewaznie 4-5 tygodni.Teraz juz zostaje mi co 2 ale ja juz troche dalej terminem...kolejna wizyta 29.05 bedzie wg OM 35+2 a wg USG 36+2..

Emol a jak gin zalecił Ci brać żelazo? Bo ja mam przykazane że godzinę przed jedzeniem lub 2 h po jedzeniu i muszę przyznać że u mnie ładnie się poprawia. Biorę jedną tabletkę na noc po kolacji

Hej hej pumelova mi pasuje sroda ale zalezy gdzie i o ktorej bo ja z Mikim jestem od 9 do zazwyczaj 17-17.30:p i tak od poniedzielku do czwartku z nim siedze[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie. Pogoda cudna!
Czytam, ale nie mam czasu wszystkim odpisywać, jestem w transie kościelno-organizacyjnym.
Ogólnie ok., nogi mi trochę puchną od 3 dni.
Przypadkowo spotkałam położną, która do moich chłopaków przychodziła i poleciła włożyć do zamrażarki suchy ręcznik i kilka razy dziennie kłaść go na uniesione nogi (przedkolana). Dostałam od niej też płytę z ćwiczeniami.;-)
Gratuluję wizyt.
Trzymam kciuki za szpitalne i wizytujące mamusie.
Lilith najlepszego dla córeczki.
Nadal wizytuję co 4tyg. O KTG nic nie mówił gin., poprzednio też miałam dopiero przed porodem no i jak trafiłam w 6mcu do szpitala.

Pumelova - spadek płytek jest normalny u kobiet w ciąży. Z wizyty na wizytę też mam coraz niższe ważne, żeby nie spadły poniżej 70 tys.

Lilith - wszystkiego co najlepsze dla córeczki ! Uściskaj ją ode mnie :)

Lilith rozumiem :D jak mówisz tak będzie - będzie siedziała w brzuszku! :)

misia dzięki :D

Przyszla mamusia, Emol - w mojej ulotce jest napisane że min 2h między żelazem a magnezem :) i jest pare rzeczy wypisanych których nie można spożywać w pobliżu brania żelaza, przestrzegacie tego? I u mnie jest napisane żeby brać po posiłku żeby nie powodowały zaparć.
ja biorę hemofer i po 6tyg mam hemoglobinę spowrotem 12 :)

aha83 powodzenia na wizycie :)

abed dobrych wyników!

Kasia831 cóż, ciężkie polskie jedzenie chyba Ci nie służyło :D

Ika ba! potrójną! w końcu wyglądam jak gałka loda więc mogę haha. też mnie niektóre kopniaki bolą. Skoro w żebra to pewnie już główkowo :))

Kasiulka to będziemy chodzić na lody jak słonie do wodopoju :D Ty możesz jakieś lody czy unikasz przy cukrzycy?

Maziajka może być rano jak dla mnie :) przyjdziemy na otwarcie :D będzie to dla Ciebie daleko tam gdzie się mamy spotkać?

Megan kurcze :D dopiero napisałam Maziajce że pasuje w środę rano :D

Ewella a Tobie jak lepiej? rano czy popołudniu?

Aniek powodzenia w tych Twoich kościelnych sprawach! :))

Mumusia dziękuję Ci za odpowiedź o płytkach! uspokoiłaś mnie że nie tylko mi spadają :)

Dziś gorko jak w piekle :D ubrałam się w za ciepłą sukienkę i RAJSTOPY ale mam tak blade nogi że aż żal patrzeć. no i się upociłam jak dziki osioł. ale L4 zawiezione, zakupy porobione, sprawy załatwione - padam na twarz. Dziś szkoła rodzenia! :) ide leżeć :D

Miłego!

Czy któraś z Was ma czasem hmmm nie wiem jak opisać... napinający sie brzuch i ucZucie jakby dziecko naciskało tak mega nisko?
Wizytę mam w sobote, a mam wrazenie, ze brzuch opadł, napina sie czesciej, parcie na pęcherz wiadomo, ale tez taki ucisk czasem, ze mam wrazenie, ze głowa dzidziusia jest bardzo nisko.
Ogolnie czuje sie ok. Tylko to. I ten nacisk trwa chwile

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Pumelova - hmm no to nie wiem :D trzeba bedzie to jakos rozwiazac:D moglabym wsadzic Mikiego do fotelika i z nim przyjechac ale o 12 ma drzemke i musialabym sie skupiac na nim itp :D co innego jak go biore do kogos kogo znam :D ale tak to chyba nie wypada go ciagnac bo wolalabym z wami na spokojnie pogodac :D

Co do bladych nog to lacze sie z toba w bólu i cierpiniu ale ja ubralam krotkie spodenki bo w leginsach bym sie zapocila a wiekszosc sukienek mi podchodzi do gory [emoji23] takze swiece po oczach mą bladoscia i siniakiem na nodze :D
Ale mam nadzieje ze brzuch odwraca uwage [emoji23] milych zajec dzisiaj :D

Ola - mi sie czesto napina brzuch i czasem czuje takie tez napiecie w dole ale wtedy zazwyczaj tez zaczyna mnie cisnac na pecherz i maly mi tam rozrabia:p

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry