reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Patuszka, ja jestem po zakrzepicy. Co prawda dostałam jej dużo przed ciążą, ale leki musiałam brać cały czas. Teraz w ciąży zastrzyki, a wcześniej tabletki + comiesięczne badania krwi. Gdy dobierali mi dawkę clexanu to liczyli 1mg leku/1kg masy ciała. No i chodze w rajstopach uciskowych
Alex, nieco spóźnione ale najlepsze życzenia urodzinowe! Spokojnej podróży! Ale piękny tort Ci wyszedł!
Aga gratulacje udanej wizyty! Teraz czas na zasłużony odpoczynek :)
Tymuniek, ja będę się pakować w zwykła sportową torbę, żeby móc ja potem wyprać.
Tea, trzymam kciuki za dobre wyniki. Masz już dość innych dolegliwości, to te muszą wyjść dobrze!
Linoone to już na prawde duży chłopiec :) Gratulacje!
Pumelova, ja ze względu na problemy w krzepliwością będę brać położną. Będę się czuła spokojniej. Zwłaszcza, że mama zadeklarowała, że zasponsoruje :)
Kasiulka, dobrze, że piszesz, bo to też mój szpital :) Ten rogal jest konieczny? Planowałam kupić, ale używać dopiero w domu, właśnie dlatego żeby nie brać ze sobą tylu tobołków. I powiedz mi, jak jest z kapaniem? Bo gdzieś znalazłam info, że nie kapią
Kika, super, że z małym ok. Z szyjką tez dasz radę :) Mi nawet usg nie robi teraz na wizytach, bo twierdzi, że sprzet który ma w gabinecie się już nie nadaje na tym etapie :/ Także zobaczę małą dopiero na usg III trymestru, a ostatnio widziałam ją na początku marca
Kasia, gratulacje wyników i pomyślnej wizyty :)
Chybra, teraz to już z górki z remontem :) ale uważaj na siebie i nie szalej za bardzo
Ola, cały czas trzymam kciuki i mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze! :)

reklama
Pola dzięki za odpowiedz!
A kupujesz taki najzwyklejszy klin czy jakis z podtrzymaniem po bokach?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Hejka.
Nie miałam kiedy poczytać a za chwilę trochę posprzątam i jedziemy z cora do mamy na jakieś ciasto albo bułki.
U mnie pogoda do niczego z godzinę temu padał grad.
Na wizycie ok. Szyjka zamknięta chyba4.5 czy coś koło tego;). Miałam usg to już nie leżą poziomo tylko pionowo-chłopiec główkę ma koło mojego pępka a dziewczynka z drugiej strony-dalej się kopią po glowach:p
Umówiłam się na trzecie prenatalne na 22maja (a teraz zajazylam że mój tata ma w tym dni urodziny :D)
Aha i wyniki z mojej morfologii-niedobór żelaza-mój się śmieje że są w domu śrubki tylko trochę zardzewiale-ale mogę jesc:D

Gratuluję wizyt i powodzenia na kolejnych.
Miłego dnia i pieknej pogody wam życzę!

Kylesa cesarska na zimno jest bez skurczy,bez akcji porodowej,a przepukline pachwinowa mam od pierwszej ciąży i wtedy rodzilam SN,tylko teraz wyszła mi zupełnie,nie chowa sie dlatego idę we wtorek na konsultację do chirurga ortopedy,
Odebrałam wyniki,tragedia,hemoglobina 6.3 taka jak przed dietą,nie rozumiem,do tego od tygodnia cukry szaleją,stale mam na poziomie do 200,myślę że może od przeziębienia bo troszkę boli gardło i nos zapchany.
Położna mówiła że wyszła mi maloplytkowosc,to jest chyba coś związane z krzepnieciem krwi,ale tragedii nie ma
Dziś pozegnalam męża,wyjechał na 6 tygodni do pracy,ale mi smutno,jak przyjedzie to mamy tydzień na wyprawkę,obym była na chodzie :-)
Katja ale śliczne te koszulki nocne
Ola będzie wszystko ok,u nas też syn od 8 miesiąca miał podejrzenie autyzmu i rzeczywiście tak się zachowywał,ile nerwów i wizyt nas to kosztowało,dodatkowo rozwój ruchowy opóźniony,a teraz jakby coś się odblokowalo i jest normalnym słodkim urwisem,zaskakuje nas pozytywnie swoim zachowaniem każdego dnia,jedynie nie mówi ale tym się narazie nie przejmuje

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Pola dzięki za odpowiedz!
A kupujesz taki najzwyklejszy spec

czy jakis z podtrzymaniem po bokach?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola, cos takiego kupilam:
Link do: Fiki Miki Poduszka Klin 40X60 / 84512 - Ceny i opinie - Ceneo.pl
Bo to o to chodzi, zeby dziecko mialo glowke wyzej jak spi, zeby sie nie ulewalo i zeby sie nie zachlysnelo.

Tego do podtrzymywania na boku nie kupuje, chyba nawet Kasiulka pisala, ze to nie jest dobre, bo dziecko samo powinno trzymac rownowage na boczku. Najwyzej bede rolowac pod plecki pieluszke albo kocyk jak bede potrzebowac, tak robilam ze starsza cora:)

Ika przy większej dawce też bym się pewnie bała krwotoku przy porodzie. Ja się właśnie pytałam lekarza czy będę brała fraxy jeszcze po porodzie to powiedział że 2 tyg A 48h przed porodem musze.odstawic (ciekawe skąd będę wiedzieć że to 48:D)

Anita haha kopią się po głowach:D tata będzie miał prezent na urodziny;)

Tea współczuję że mąż na tyle wyjechał.

Ewella Maziajka - knajpka Super, może bym do niej normalnie nie weszla bo wygląda jak bistro i jest w jakimś domu? Handlowym - ale jedzenie mmm genialne:) osteria le botti :) gnocchi w salsa truflowej [emoji173] chętnie się tam jeszcze wybiorę.

Tak pojadlam że padlam spać, a gdzieś za godzinę jedziemy na food trucki do Katowic [emoji16][emoji16] dziś celuje w burrito bo nigdy nie jadłam na truckach

Ewella zrobiłam to ciasto cynamonowe jogurtowe:> ale nie mam miejsca żeby spróbować! W każdym razie nie ma zakalca więc dzięki za.przepis :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ika przy większej dawce też bym się pewnie bała krwotoku przy porodzie. Ja się właśnie pytałam lekarza czy będę brała fraxy jeszcze po porodzie to powiedział że 2 tyg A 48h przed porodem musze.odstawic (ciekawe skąd będę wiedzieć że to 48:D)

Anita haha kopią się po głowach:D tata będzie miał prezent na urodziny;)

Tea współczuję że mąż na tyle wyjechał.

Ewella Maziajka - knajpka Super, może bym do niej normalnie nie weszla bo wygląda jak bistro i jest w jakimś domu? Handlowym - ale jedzenie mmm genialne:) osteria le botti :) gnocchi w salsa truflowej [emoji173] chętnie się tam jeszcze wybiorę.

Tak pojadlam że padlam spać, a gdzieś za godzinę jedziemy na food trucki do Katowic [emoji16][emoji16] dziś celuje w burrito bo nigdy nie jadłam na truckach

Ewella zrobiłam to ciasto cynamonowe jogurtowe:> ale nie mam miejsca żeby spróbować! W każdym razie nie ma zakalca więc dzięki za.przepis :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja muszę mieć 24 godziny odstępu, dlatego będę mieć wywoływany poród. Dopytaj się jeszcze lekarza, bo chyba nie ma innej opcji żeby to przewidzieć :) a po porodzie będę brała jeszcze przez 6 tyg. Więc każdy przypadek jest inny mimo, że bierzemy to samo...

Odnośnie zakrztuszenia dziecka też się tego strasznie boję,obydwoje mi strasznie ulewali do 6,7 miesiąca,dopiero w tej ciąży się dowiedzialam że jest coś takiego jak klin do łóżeczka,świetna sprawa,ja jeszcze przy synku kombinowalam z książkami pod materac i nogi łóżka,źle też wspominam w szpitalu moment jak mi się synek zachlysnal i zaczął dusić aż położna przybiegla,córkę jak rodziłam 8 lat temu to odsysali dziecko a teraz się podobno tego nie robi i dziecko mi się przez 3 dni okropnie krztusilo.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Truskawka89 dzięki za informacje :) jak będziesz wiedzieć coś więcej to daj znać, będę wdzięczna.Miłego odpoczynku :)
Ola W. tak jak piszesz tego teraz sie nie dowiesz, więc musisz być dobrej myśli :) myśle że dzidzia będzie zdrowa :D
Anita7891 gartuluje udanej wizyty
tea80 oby ci te tygodnie szybko mineły :) i żebyś się nie śpieszyła z rodzeniem ;)

Ja jestem po włuczeniu sie po sklepach :) sama :) bo mały pojechał na zielone przedszkole :D na szczęście słoneczko wychodzi i jest trochę ciepło więc mam nadzije że tak zostanie do 2 maja :) mąz rozpoczął malowanie, powynosiłam co mogłam resztę musi sam robić :( jutro może się wyśpię w końcu bo dziś o 2 w nocy syn: mamo kiedy będę na zielonym przedszkolu ? a rano jak wstał: będę za wami tęsknił :)

reklama
Ika pytałam no to powiedział że wtedy nie odstawię :D ja mam niską dawkę, 0,3ml i to profilaktycznie (mam za sobą 2 poronienia) bo robiłam badania genetyczne w kierunku trombofilii i mam tylko mutacje PAI-1 która sama w sobie nie świadczy o zakrzepicy. Więc myślę że mi to nie zaszkodzi jak zacznę nagle rodzić i nie odstawię

tea współczuję przeżyć z zachłychnięciami

abed czasem takie chodzeniem samemu jest najepsze :) ja najbardziej lubię, bo nie lubię chodzić po sklepach, męczy mnie to - najlepiej się czuję chodząc zupełnie sama, nawet bez przyjaciółek. za kilka miesiecy to będzie nasza największa rozrywka :D

ewella ciasto extra, dzięki za przepis!!!!

Do góry