reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Linoone gratulacje, super!:)

Mam oliwke z palmersa, ale ja jestem prawdziwa fanka musteli- nie zapachu, bo ten jest straszny;) tylko konsystencji i uczucia ulgi na brzuszku:) palmersa uzywam na zmiane z mustela, dla mnie zapach jezt przyjemny, ale nie powalajacy:) pamietam ze w poprzedniej ciazy tez kupilam jakis krem palmersa i musialam kolezance oddac, bo nie moglam zniesc wtedy tego zapachu (to bylo blizej pierwszego trymestru);)

Baby shower nie planuje, bo tak jak Wy Dziewczyny uwazam, ze bylaby to dla mnie srednia zabawa z brzuchem-gigantem;)

Natomiast zastanawiam sie wlasnie czy torba sportowa czy walizka na kolkach (taka kabinowka moze? Tylko nie wiem jak tam zmiescic te wszystkie podklady i inne pieluchy) do spitala. Przy pierwszym porodzie mialam torbe sportowa i byla ok, hmm..
Tez nie wiem tak naprawde co wymaga moj szpital zeby brac, na pewno bede chciala jak najmniej, tylko zeby maz na zmiane przynosil:)

reklama
I ja się na szybciutko witam [emoji3]

Pola - mam ten sam dylemat: torba sportowa, czy walizka. Zdecyduje pewnie po próbie spakowania. Extra walizki pod szpital nie będę kupowała [emoji6]. Zresztą planuje wyjść w następnej dobie po porodzie (zakładam, że wszystko pójdzie cacy), więc nie ma co robić big zapasów. Jeżeli będzie coś więcej potrzebne - mąż dowiezie.
Jedynie co, to chyba jednak osobno spakuje torbę z rzeczami dla Małej - poprzednio to mi się sprawdziło. No ale zobaczymy jak to wszystko wielkosciowo wyjdzie.

Pola - u mnie też palmers nie podszedł w 1 trymestrze, ale teraz uwielbiam [emoji1]. Mustele miałam w 1 ciąży, i też na zmianę używałam z innymi preparatami (cena).

Jak tak sobie myślę to nie mam nawet tylu koleżanek, predzej kolegów:D

Aga km musi tak być do samego końca!:D

Aim u mnie chyba też wszystko trzeba:D dowiem się za tydzień na szkole[emoji16]

A co powiecie dziewczyny o indywidualnej opiece położnej? Warto płacić? Siostra znajomej miała i poleca, w wybranym przeze mnie szpitalu. Ale to jednak duży koszt i potrzebuje więcej opini:D mój lekarz się mnie ostatnio pytał czy się nad tym zastanawiałam.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aga, no właśnie patrzyłam że wasze też podobnych rozmiarów, to dobrze. Czyli wszystko w normie. [emoji4]

Aha, u mnie jest tak samo z tą pompką w Palmersie. Też mnie to wkurza, ale po prostu jak przestaje lecieć to odcinam górę opakowania i ręcznie wyciągam kremik.

Aim, hehe, u mnie też niestety trzeba wszystko swoje.

Pumelova, ja myślałam nad własną położoną, nawet mam kontakt do polecanej w moim szpitalu, ale strasznie się waham. To jednak spory wydatek, a tych to mamy teraz nadmiar. Także ja chyba odpuszczę i zdam się na łaskę tych dyżurujacych [emoji6]

U nas znowu leje. To jest jakaś masakra. Już mam dosyć, w ogóle nie chce mi się wstawać z łóżka. O wychodzeniu z domu nie mówiąc. Kiedy to się skończy.. ja chcę lato!

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka,

Ale pogoda, koszmar.

Zaraz budzę młodego, zawioze do szkoły , potem jadę na krew i po 13 do fryzjera [emoji6] skróce włosy

Położnej nie biorę bo będę miała CC, ale jakby było SN to tez raczej bym nie brała, to jednak sporo kasy.

Lecę

3jgxhqvkn04csc4c.png

Kylesa - i jak tam? Już po wszystkich kluciach? [emoji6]. Mam nadzieję, że wyniki będą o.k.

Misia - tos Ty kasiasta, jak Ci takie dopłaty wychodzą [emoji6][emoji16]. Internet, ulgi budowlane porozliczalas?
Ufff już po... wynik tez jest ok bo 76 na czczo a potem 112 po 2 godzinach. Mam nadzieje że cytryna nie wplywa na wyniki bo bez niej jak nic byloby baaardzo zle.

Jeszcze zastanawiam się nad cutomegalią. Bo IgG wyszlo 120 U/ml a IgM 7.7 U/ml i zglupialam...
Wg interpretacji w laboratorium IgG jest dodatni jak jest wiecej niz 14 a IgM ujemny przy nizszej niz 18. Czyli ze przeszlam to juz? Ktos wie?

Co kilka dni pisze na naszym forum bo jeszcze pracuje i po arbajcie jestem padnięta na ryło. Ale juz od maja wolne...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Moj szpitaj tez ma wytyczne, ale trzeba wszystko :D duzo tego bardzo wychodzi. Ja biore duza jedna walizke na kolkach zeby nie nosic to raz, a dwa zeby nie rozdrabniac sie na siatki siateczki. Bo polowe walizki to i tak podklady, pieluszki, chusteczki. Do reki bedzie tylko rogal do karmienia.
Aga bosko byloby wyjsc na druga dobe. U mnie trzymaja trzy :(. Dopiero po pobraniu krwi na fenylo.

Pumelova w mojej opinii to zbedny wydatek bo taka funcje wspierajaca moze pelnic maz ;). Bolu i tak za Ciebie nie przezyje :D a jezeli szpital ma dobre opinie to zwykle pracuja tam fajne polozne bez dodatkowych oplat. U mnie takie podejscie sprawdzilo sie dwukrotnie

Pumelova ja decyduje się na taką położną. Chcę mieć poczucie maksymalnego komfortu tego dnia, a nigdy nie wiadomo w jaki dzień się trafi. Może być tak, że będziemy jedynym porodem w danej "chwili", a może być tak, że trafi nam się kumulacja. Dlatego uznałam, że nie będę na tym oszczędzać i chce kogoś kto będzie tylko przy mnie, tym bardziej, że to mój pierwszy poród. Ja należę do osób zadaniowych i nie chce obok nikogo bliskiego bo wiem, że tylko mnie rozczuli zamiast zmotywować.
Zresztą moja położna w swojej ofercie ma również wizyty domowe po porodzie i wtedy zdejmuje szwy, wyjaśnia wątpliwości, które się na gorąco pojawiają, pomaga w pierwszej kąpieli jeśli ktoś sobie tego życzy. Dla mnie osobiście taka położna to must have

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
cześć dziewczyny :)

No i mamy już piątek ...i prawie miesiąc maj - ale ten czas szybko nam lecie.
Wszytskim gratuluje udanych wizyt. Ja za tydzień ..to już bedzie też prawie 30 tydzień.

Ja zabieram ze soba walizke ..mam taka mniejszą wiec mam nadzieje ze sie zmieszczę. W szpitalu nie wymagają ubrań dla noworodów...wiec jak uprzednio spakuje tylko na wyjście ..i włoże do nosidełka ...więc mam nadzieje ze mąż nie zapomni przywiexc jak po nas przyjedzie :)

co do samego porodu - moj maż na pewno nie bedzie ze mna do samego konca ..zreszta nawet nie wiem jak bedzie z opieka dla straszej córki ...wiec podobnnie jak Monti rozważam prywatną położna ...ale zobaczymy jak wyjdzie w czasie. Chociaż tak jak Aga_k_m - mam nadzieje ze za duzo czasu tam nie spedzimy ...ostanio tez udało nam sie wyjsc po 2 dobach od porodu ,...

za chwile trzeba sie ogranac i zabrac za porzadki ... weekend przed nami wiec pewnie w sklepach bedzie szał...trzeba meza wysłac na zakupy co by zrobił zakupy - ja nie mam zamairu w weeked trwac w kolejkach.

Miłego dnia dziewczyny

Do góry