reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja bym nie generalizowała "tych chłopów" bo to potem tak samo jak macie wielkie halo że u mechanika samochodowego kobiety są traktowane jak gorsze ;) są faceci którzy ciążę dobrze ogarniają, spotkałam się z takimi.

reklama
Zawsze wtedy warto myśleć jak ty się czujesz słysząc że baby są takie a takie w negatywnym kontekście albo który ciebie nie dotyczy :) jeżeli się chce walczyć ze stereotypami względem "siebie" (kobieta/ciężarna/itp) to trzeba też nauczyć się w drugą stronę pilnować i nie uogólniać po zachowaniu jakiejś części ludzi :)

LILITH zdrówka dla córki
Chybra gratulacje dla męża, kciuki za wizytę
aim :) są różne brzuchu :) mógł się pomylić ;)
Kasia_831 zobaczymy ;) bo u nas deszcz zapowiadają a ja akurat mogę cię z tego rozliczyć ;)
Maziajka ja dziś miałam wizytę w pracy jednego z dostawców, i babka wie że jestem w ciąży i mi przyniosła ciasto ;)
Karuzela powodzenia na wizycie :)

a ja za chwilę urywam się wcześniej z pracy do kosmetyczki :) zrobić stopy :)

Pumelova czytałam w komentarzach, że dawali orzechy włoskie zamiast migdałów :) tak to są mega proste przepisy, w tym drugim zamiast fruzeliny będę dawała owoce świeże :)
Ja w tygodniu staram się teraz słodyczy nie jeść dopiero w weekend ;)

Karuzela kciuki za wizytę :)

Karuzela kciuki za badanie:)

Kasia ooo Trzebinia:)) od 1 maja wystarczy ładna pogoda :D

Misia oczywiście - trochę nie zaszkodzi ;) a otwierając czekoladę z moim mężem nie mam szans na więcej niż trochę bo on zjada słodycze z prędkością światła.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

w moim przypdku to mój nie ma szans, żeby zjeść więcej hehe. Czasem z dobroci serca zostawiam mu coś, żeby nie było, że egoistka jestem :D no ale skoro leży i leży no to co mam nie zjeść? A po 4 dniach on się pyta: Kasiu a tu była czekoladka, czy ciasteczka czy coś tam jeszcze, gdzie ona jest? A ja z wielkim zdziwieniem, no ale nie jadłeś więc myslałam, że nie chcesz...bo ja jestem taka, że muszę od razu zjeść a on sobie przypomina po tygodniu :D

Gratuluję udanych wizyt,ja miałam w poniedziałek i się wkurzylam trochę.z dzieckiem wszystko idealnie,waży ok.1200 gram,ale ja się rozpadam,tak twierdzi mój gin.powiedział że trafił mi się tym razem wyjątkowy pasożyt który wyciąga ze mnie wszystko,(brzydko to zabrzmiało)przepuchlina pachwinowa wyskoczyła mi tym razem zupełnie i pewnie czeka mnie operacja po porodzie,muszę uważać żeby nie weszła w jelito,poza tym spojenie zaczyna się rozchodzic,do tego tarczyca i cukrzyca,wiem że sporo tego ale powiem wam ze ja nawet dosyć dobrze się czuje,jak się rano rozchodze to jestem nowka sztuka :-) tak też powiedzialam lekarzowi a on na to że jeszcze ok.10 tygodni przede mną i będzie kiepsko i ze po porodzie muszę się wziąść za siebie,jednak nie o to się wkurzylam,powiedział mi że w 38 tygodniu kładzie mnie przynajmniej na tydzień do szpitala bo muszę już być pod obserwacją i cesarka na zimno,powiedzialam ze nie chcę,z tego co wiem kobiety z cukrzyca czekają na akcję w domu i do 40 tyg.cukrzyca nie jest wskazaniem do cięcia,a ja blizne mam w idealnym stanie,niestety (o tym nie wiedziałam)po cesarce porodu nie można wywoływać oksytocyna a on się nie zgadza na przechodzenie ciąży do 40 tygodnia.Chciałabym chociaż spróbować porodu sn,więc zostaje mi od 37 tygodnia próbować wszystkimi możliwymi sposobami wywołać skurcze,zła jestem,bo cesarka na zimno to najgorszy możliwy scenariusz,wiem jakie dzieci mają potem problemy,eh musiałam się wygadać.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

tea no powiem Ci, że delikatnością twój lekarz nie grzeszy :crazy: Ostatnio czytałam artykuł o tym jak lekarze powinni komunikować się z pacjentami i twój lekarz na jakiś kurs powinien się wybrać. Jasne , że lepiej jest znać prawdę ale można ją ująć w taki sposób żeby i dobre słowa znalazły się w przekazie. Słowa bardzo działają na naszą psyche...

reklama
Do góry