reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

I ja się melduje,

Gdyby nie skurcze w łydkach przed 4:00 to bym ciągiem przespała 7 h, a tak - godzina mi odpadła. Potestowałam wczoraj z tym magnezem - wziełam tylko 2 tabsy asparaginianu, i o ile zgaga z refluksem odpuściła, to mnie skurcze ze zdwojona siłą dopadły. Cuuudnie. Dzisiaj lece po wyniki elektrolitowe - może w koncu coś sie wyjaśni.

Aha - no to gratki - cieszę się, że wszystko u Was w porządku :)!! Remontem się nie przejmuj - zaraz minie ;). Rozumiem , że męska część Rodzinki ostro Ci pomaga

Pola gratuluję udanej wizyty i wyznaczonego terminu CC :biggrin2:. Ojjj to się teraz opijesz i objesz buraczanych specjałów ;). Zdrówka i szybkiej poprawy wyników :)

Pumelova, Liluli - współczuje nocnego wstawania. U mnie w nocy z sikaniem jest póki co luzik, ale za to w dzień nadrabiam ;).
Z tymi ruchami to zawsze będziemy schizować - taka nasza natura.

Linoone - to w moim związku oboje wykorzystujemy chwilowe wyjście z łóżka na wyłożenie się na maxa;)

Inka - a Ty znowu działkujesz? Super :biggrin2:. Moja babcia lada moment będzie miała rzodkiewkę, sałatę i szczypiorek spod folii, także też czekam z niecierpliwościa na szaber :D.
Gratulacje dla męza za pozytywne rozpatrzenie komisji - współczuję przejść zdrowotnych, nie mniej tyle dobrze, że chociaz jakiś zwrot otrzymał z racji wypadku i poniesionego uszczerbku na zdrowiu.

Jenny - mam nadzieje, że ja nie będę leżąca podczas przeprowadzki. Z pewnością skorzystam z każdej oferowanej pomocy - ale nasze osobiste pierdółki chcę sama ogarnąć.

reklama
Ej mój mąż też się wziął za siebie i w sumie od września 9 kg zrzucił:-) :) Mnie to bardzo cieszy, bo odkąd ja ćw czyli jakieś 4 lata, namawiałam go, musiał się syn pojawić aby się ogarnął, a miał już 105 kg i nie jest dość wysoki więc wyglądał jak pączek. Na święta kupiłam mu zestaw hantli i zaczął myśleć nad tym co i ile i o której je :) Jemu spada a mi rośnie, strasznie szybko mi teraz wzrasta waga, na początku się nie ruszała, a teraz już prawie plus 5 kg, ciężko mi się na wagę patrzy, chociaż wiem, że to normalne.
Z myśleniem też mam już problem, przetwarzam jak Atari:-p
W nocy powoli pojawia się problem z przewracaniem z boku na bok.
A i mam straszną ochotę na socjalizację, nie wiem czy wiecie o czym mówię. Odnawiam kontakty. Dziś jadę z synem się z kumpelą spotkać, w nd z kolejną, która jest w ciąży i we wt lub śr kolejną . Może łatwiej mi teraz z Nimi rozmawiać gdy czują się podobnie;-) ;)
A remont? Też będziemy działać, 21.04 zaczynamy , dziś spec od kominka przyjeżdża, a w sb od wywalania kaflówki.
No nic. Słonecznie jest, ale w nocy ma się spieprzyć pogoda :-( :(
Pewnie niedługo kawę walnę , później na drzemce syna poćwiczę, a na obiad sosik, mniam.
Miłego dnia!

Cześć Dziewczyny! Witam z się z pracy. Dziś na szczęście nudy i forum mi działa także jest ok[emoji6] jak zwykle pochmurno i ma lać popołudniu, raptem 2 dni słońca było. Ale obiecałam sobie ze przestane w końcu narzekać. Mój maluszek coraz częściej ma czkawkę- w końcu się doczekałam. Ale strasznie szybko mu przechodzi, nie wiem czy tez tak macie? Bo czytałam ze nawet kilkanaście minut taka czkawka trwa?
Wczoraj wieczorem Was doczytałam, ale juz nie miałam siły pisać. Jak się nie czyta na bieżąco to czasem trudno nadrobić takie się ma zaległości[emoji6]
Gratuluje wszystkim udanych wizyt! Jesli któraś dziś wizytuje to powodzenia życzę.
Widziałam Lilith ze napisaliście aby uzupełniać płeć i imię dziecka- pozwólcie ze jeszcze tydzień się wstrzymam i mam nadzieje ze w końcu 13 kwietnia się dowiem.
Współczucia dla wszystkich chorowitek[emoji20]dużo zdrowia życzę!
Miłego dnia Dziewczyny! Mam nadzieje ze u Was pogoda trochę lepsza niż u mnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Linoone to masz ciężko o swoją połowę:D ja należę do tych że nawet jak męża nie ma na noc to śpię na swojej połowie.

Aga km daj znać jak Twoje elektrolity.[emoji8]

Chybra jak atari hahaha mnie też przeraża że zaczynam się gubić jak coś mówię, generalnie słyne z ostrego języka a tu lipa, nie przychodzą mi do głowy błyskotliwe teksty

. Madziazt moja miala czkawke chyba 2 razy i też krotko:D

Wczoraj przesadziłam storczyki[emoji16]

Dziś dentysta znów i potem jadę wymienić opony. Aaa w końcu zasnęłam o 5 to mąż się obudził i przed 6 wstałam znów zrobić koktajl ale już bylam.taka głodna że z uśmiechem wstalam[emoji16] o zasnęłam od 7 do 9 :D

Miłego dnia!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry :)
U mnie słoneczko, jadę do pracy i nadrabiam. Ja dziś rekordowo co 2h na siku, no masakra jakaś. Do tego synek ma katar alergiczny i co chwilę się budził na smarkanie noska a zakropic nie chciał.

Gratuluję dziewczyny wczorajszych pozytywnych wizyt. Oby tylko takie wieści :D

U mnie remont kuchni ku końcówce a tu dziś rano znów powtórka z rozrywki. Leje się od sąsiadów jak kilka dni temu. Nóż qurwa!!!:crazy: (Sorki) Mąż został w domu i czeka na hydraulika i akurat dziś też ma być facet z ubezpieczalni.

Nie wiem czy pisałam ale mam stwierdzoną niestety :hmm: cukrzycę ciążowa. Od czwartku mierze cukier 4 razy dziennie i do tego dieta. Niestety na czczo i po śniadaniu jest wysoko. Niedługo następnie spotkanie i zobaczymy co mi powiedzą.

Bulkasiaa super! Cieszę się bardzo, że jest dobrze i że przepływy się poprawiły!:) Dalej trzymam mocno kciuki za dziewczynki!:) współczuję cukrzycy ciążowej, to musi być bardzo uciążliwe..

Ewella gratuluje udanej wizyty!

Lilith śliczna malutka i rośnie jak na drozdzach:) z sn na spokojnie musisz przeanalizować za i przeciw.

Pumelova udanej wizyty u dentysty! Ja z oponami do wymiany byłam wczoraj:)

Madziat do nas też załamanie pogody idzie, do niektórych już nawet doszło;) miłego dnia w pracy! Z forum zawsze szybciej zleci;)

Chybra a mój mąż idzie leb w łeb ze mną i sam zaczyna powoli wyglądać jakby był w ciąży;):-) :) fajnie tak czasem poodswiezac kontakty ze znajomymi:)

Aga biedna jesteś z tymi skurczami (i zgaga)....
To przeprowadzkę będziesz miała ekstremalna:) na pewno na spokojnie uda się Wam wszystko co niezbędne przygotować przed porodem:)

Jenny ja bym się chyba popłakała z niemocy, ciężka mieliście ta przeprowadzkę , ale później za to spokój, a z małym dzidziusiem prościej wcale nie jest.

Ja dziewczyny też mam ciągle nocne pobudki i wycieczki do toalety, więc łączę się w bólu;)

Aha gratuluje udanej wizyty, z remontem to dobrze że już masz bliżej końca niż dalej;)

Ostatnia edycja:
Aha gratuluję wyników. Czyli ty też będziesz mieć wylaszczonego męża na lato :) powodzenia z remontem, za każdym razem jak któraś o nim pisze cieszę się że mam już to za sobą :)
Pumelova, Liluli a mi najlepiej śpi się po sikaniu ;)
Linoone ja tam wcale swojego nie przepycham, śpi na środku a ja się wtulam, jak mu za ciepło się zrobi to się przesunie :)
Aga_k_m miałam się pytać o te Twoje skurcze bo ja mam dobre wyniki a powieką mi strasznie drga. Daj znać jak wyniki.
Chybra -Atari ;) mistrz :) ja też staram się w tygodniu chociaż jedna osobę zaliczyć z mojej listy- dobrzy znajomi, ale brak czasu.
Madziazt wczoraj było 20°, teraz słońce świeci jak szalone, ale i u nas ma się popsuć.
Ja jestem zadowolona bo odkąd mąż wrócił to mnie zgarnia do łóżka o 23 i nie ma czytania czy coś. Trochę się pomęczę i zasypiam przez to wcześniej wstałam dzisiaj :) bo jak go nie było to spałam 3-11.
Plany na dziś to skończyć mamie sprawozdanie finansowe, narobić mężowi jedzonka do pracy na jutro i iść na warsztaty bezpieczny maluch :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Pola tobie też gratuluję udanej wizyty :) fajnie, że wyniki dobre :)

Dziewczyny i mój mąż się odchudza dużo ćwiczy mówi że musi ładnie wyglądać w lato z wózkiem ;)

Misia fajny plan a z warsztatów będziesz zadowolona na pewno :)

Aha gratuluję udanej wizyty, fajnie, że w sobotę znowu małego zobaczysz :)
I zazdroszczę końca remontu mój dopiero się zacznie po świętach. ..

Pumelova powodzenia u dentysty, ja musze się na kontrolę zapisać i do okulisty jeszcze :) aaa opony tez juz do taty zadzwoniłam ze jak będzie wymieniał to żeby zadzwonił do mnie zalapie się bo u niego trzymam opony ;)

Ja na siku wnocy mało wstaje nawet jak dużo wieczorem wypije, dzisiaj wstałam jak mój do pracy wstawał i zasnąć nie mogłam ale kolo 6 do 9.30 jeszcze pospalam :)

Madziat moja nie miałam czkawki w ogóle tzn. Raz podobno jak na IP byłam ale ja nic nie czułam.

Aga_k_m oby wyniki coś powiedziały :)

Linoone mój tak samo robi jak tylko wyjdę z łóżka w nocy wracam a on już na środku albo u mnie ;) mowie przesuń się a on myślałem, że już nie kladziesz się ;) jasne w środku nocy haha :D

Chybra fajnie tak odnowić kontakty, u mnie nikt w ciąży wszystkie juz mają dzieci i służą tylko "dobrą radą " ;)

Idę pomyśleć nad obiadem ;) popołudniu zakupy bo juz tylko światło w lodówce zostało :D i spacer
Miłego dnia :)

Truskawka to sam kocur niespodzianke zrobił od razu mi się przypomniało jak nasz psinka nie raz się najadla trawy i później też wszystko zwracała masakra
Linoone u nas jest to samo jak wstawalam do pracy to mój mąż od razu turlu i już na mojej stronie
Bułkaasia współczuję tej cukrzycy ale dasz radę
Nic mi się nie chce,pogoda kiepska szaro i zachmurzone pewnie już słońce nie wyjdzie do niedzieli ma u nas padać masakra! Ja zjadłam śniadanko obejrzałam Lekarzy -nie oglądałam tego serialu wcześniej a teraz są powtórki więc nadrabiam, całkiem fajny.
Kurcze ja dziś w nocy wstawalam jak szalona do WC a później walka żeby zasnąć coś czuję że tak już będzie do końca.
Idę ogarnąć dom bo sajgon jak diabli.
Miłego dnia

reklama
Wzielam sie za pierogi a juz mi sie nie chce. Ale ciasto i farsz gotowy,zostalo klejenie.

Truskawka moze zainstaluj od nowa aplikacje.

Ja niezaleznie ile wypije wieczorem to chodze w nocy siku ciagle,ale czasami tylko mam problem z zasnieciem.

Aga km wspolczuje skurczy. Ja dzis mialam rano po raz pierwszy w zyciu. Ale szybko minelo na szczescie .

Ewella moj tez nie miewa czkawki albo ja nie czuje.

Do góry