reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aha tez mam mikro sypialnie 8m2 a w niej lozko 160x200, szafe comandor i tyle. Drzwi musialy byc nawet przesuwne bo nie bylo miejsca by otworzyc skrzydlo. My wywzoimu na rok lozko nasze sypialniane do rodzicow na strych i tworzy sie pokoj dla niemowlaka. Po roku przywozimy, a maluch idzie do pokoju chlopakow. Na ten czas spimy w salonie. U nas nie miesci sie w sypialni lozeczko z naszym lozkiem. Juz teraz kupujemy pietrowe lozko trzyosobowe.

reklama
U mnie totalny spadek formy.. Ciężko mi się wbić na w ciągły system "praca - dom". W przeciągu 3 tyg odwyklam od wstawania o 5:00 i szykowania się do pracy.

Mamusiu Muminka - nareszcie jesteś! Cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku [emoji5]. Tatuś
oszalał na punkcie Synka [emoji6][emoji3]?
Niech zapamięta pierw czasu, że i tak mamusia będzie najważniejsza [emoji1][emoji6].
Ja właśnie wróciłam z 3 tyg L4 do pracy, i mam plan dociagnac do końca kwietnia. Ciężko strasznie.. Siedzi się źle, chodzi jeszcze gorzej.. Ale będąc w domu ciągle myślę o tym co nieskończone zostało w biurze.. Także nie ma co - ostatni miesiąc tu przesiedze i "nara" [emoji6]

No właśnie tak myślałam, że sobie jeszcze nie odpuściłaś bo takie zapędy pracoholiczki masz :p Także nie przesadzaj z ilością obowiązków i pod koniec kwietnia "nara" :) - ja do połowy czerwca planuję, ale jak to będzie to nie wiadomo :(
A tatuś czy oszalał na punkcie synka ? Sądzę, że tak! ale już z góry zapowiedziałam, że jako jedyna na razie kobieta w domu mam być na rękach noszona a nie jakieś układy/ układziki męskie :D

bulkaasia cudowne wieści :) będziemy trzymać kciuki do porodu :D
Inka1985 gratulacje :)
paninka87 ja czuje tylko na dole :) ale wiem że jest głową w dół już, chyba ze się przekręcił ;)
Maniek07 gratuluje udanej wizyty :)
aim kurcze ja też ostatnio ciężko mi się oddycha, nie mogę małemu bajki przeczytać bo łapię zadyszkę :( też rozważam wcześniejsze pójście na l4, ale tak jak ty nie chcę siedzieć w domu, mimo że mam już jedno dziecko i jest się kim zająć... ale cenię sobie kontakt z ludźmi i nie chcę mieć za długiej przerwy...
Pola@ z piciem soku z wit.C właśnie o to chodzi że żelazo lepiej się wchłania, tak mi doradziła mama znajomej która jest pielęgniarką + ja jeszcze piłam herbatę z pokrzywy w dużych ilościach, taki mi zależało na wyjściu z anemii bo to był warunek rozpoczęcia starań po pozamaciczne, po miesiącu maiłam już lepsze wynik a po dwóch wróciły do normy
pumelova ja pytałam ostatnio :) i mi powiedziała że jak mi wygodnie :) tylko przy ciążach zagrożonych jest leżenie na lewym boku zalecane żeby nie uciskać żyły głównej, a tak można na prawym i na plecach, ja jeszcze śpię na plecach... mi powiedziała że sama zobaczę że już mi nie wygodnie i zostanie tylko spanie na bokach :)

miłego dnia mimo deszczowej pogody :)

Aim - musisz na mnie brać poprawkę. Pisząc do Ciebie chodziło mi o drugi wskaźnik przy ciśnieniu (tętno) [emoji6].

Mamy ten sam syndrom - przerwa w pracy nie sprzyja powrotom. Ale jeżeli boisz się urlopu macierzyńskiego, to ręcze, że będziesz leciała na "skrzydłach" do pracy, do ludzi [emoji1]. Dziecko jest przekochane, ale jak się siedzi z maluszkiem dłuższy czas, to tęskni się za dorosłym towarzystwem i czynnościami zawodowymi. Stad idąc do pracy - początkowo uśmiech nie będzie Ci schodził z twarzy, a po kilku godzinach jeszcze szybciej będziesz leciała do Maluszka, również z rogalem na twarzy [emoji5][emoji3].

Mamusiu Muminka - czyli układ będziecie mieli idealny, wraz z podziałem na rolę [emoji3]. Synusiowie są tacy mamusiu na maxa, natomiast dla córek to tata jest mega autorytetem (coś o tym wiem [emoji19]). Stąd mój Chłop cieszy się jak głupi z córek [emoji1]

Ostatnia edycja:
Hej

Pumelova mi też lekarz powiedział, że mogę spać jak mi wygodnie i ze sama poczuje, że coś jest nie tak i przekrece się na bok inny :) śpię na lewym bo lubię ale w nicy przekrecam się parę razy na prawy.

Aim super, że syn rośnie :) może odpocznij tydzień i zobaczysz co dalej ? Zresztą twoja decyzja sama wiesz jak będzie dobrze dla Was :)

Aha odpoczywaj :)

Chybra mój mąż też takie ma podejście do kobiet w ciąży ale powiedziałam mu, ze musimy się przytulać chociaż bo oszaleje ;) ostatnio był seks ale widział ze to ja byłam zestresowana ..
Dobrych wyników glukozy życzę :)

Maniek gratuluję udanej wizyty :)

Mamusia_Muminka nie znam tej kliniki, moja chrzesnica miała zabieg w Katowicach na ceglanej, a dziadek męża na ochojcu.

U nas dzisiaj deszcz od rana, wstaję i zabieram się za smażenie krokietow z mięsem :) a popołudniu Warsztaty :)

Ostatnia edycja:
Aha moze lozeczko dostwka zmiesci sie u Ciebie bez wiekszych przemeblowan, max do pol roku wystarczy, a potem przeniesiesz maluszka do sredniaka?

Ja tez Dziewczyny z radoscia chodzilam do pracy, dla mnie byl to relaks wrecz;) no ale teraz nie chce ryzykowac, wiec kibluje w domku hihi:)

Inka, przyda się kawaler dla tych wszystkich lipcowych dziewczynek :)

Maniek, gratulacje udanej wizyty!

Pumelova, ale smakowicie wygląda :) Ja od dziś postanowiłam ograniczyć słodycze, bo pofolgowałam sobie ostatnio. Oj kusisz, kusisz :)

Aim, może organizm wysyła Ci sygnały, że czas zwolnić nieco tempo :) Ja też ostatnio zadyszkę łapie... Super, że synek rośnie zdrowo :)

Patuszka, zazdroszcze słoneczka. Mam nadzieję, że doleci na mazowsze :)

Aha, najlepsze życzenia dla męża. Może podeślij zdjęcia, to wspólnymi siłami coś wykombinujemy :)

Jestem już po owocowym drugim śniadanku, wypiję pokrzywę i biorę się za pisanie pracy dyplomowej :/
Ja rzadko śpię na lewym boku, bo wtedy jestem odwrócona w stronę męża i strasznie przeszkadza mi jak na mnie dyszy :) wychodzę z założenia, że jak mi jest wygodnie, to i dzidziusiowi

Ja to wszystko wiem i z pracą, i urlopem :) ja niby mam dość spore zagrożenia w pracy ale idzie tak ustawić pracę i dogadać się z resztą zespołu że da się je mocno zminimalizować :)

reklama
Aim mam nadzieję w takim razie że uda Ci się wrócić do formy i nie iść na l4:)

Abed u mnie ten problem że ja mogłabym spać tylko na plecach :D uwielbiam i nic mnie nie boli. Ale skoro mi lekarz odradza to się mecze na bokach. Dlatego śpię z rogalem bo się mniej przekrecam :D

Ewella dzięki za info:) udanych warsztatow[emoji16][emoji16][emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry