reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Jaaa - siedzę w pracy i nikt nic ode mnie nie chce (jeszcze) [emoji6]. Nadrobilam maile i.. odpoczywam przed burzą [emoji1].

Patuszka - śliczne pazurki, ze tez chciało Ci się przed północą działać (szczególnie, że po 6:00 pobudka) - podziwiam [emoji5].
Śnieg?? O nie.. Byle do nas nie dotarł - ja już na baleriny przeszłam [emoji5]

Przyszła Mamusia - wyniki 1 klasa [emoji5]. Jest o.k.
Mąż za 2 h po moje wyniki pojedzie... Ciekawa jestem jak wyszły [emoji5]

Misia - powodzenia u lekarza.
I nie swiruj Kobieto z tym testowaniem własnych możliwości [emoji14][emoji6]

Pumelova, Misia - i ja kocham czerwień na pazurkach. Błogosławiony stan nie zwalnia mnie ze stosowania tego koloru [emoji6]. Lubię też wszelkie odcienie fioletu i szarości [emoji5].

reklama
Witam sie i ja porannie

Aha i Aga uwazajcie na siebie w pracy. I wogole wszystkie pracujace uwazajcie.mi brakuje pracy niepowiem ale i Sam maz mowi ze jestem kupe spokojniejsza bo niemam bieganiny pomiedzy praca,domem i przedszkolem i wszystko z zegarkiem na reku by zdarzyc po mala

Misia,Patuszka jakie piekne paznokcie.ja przez lata robilam zelowe ale niestety Mi okropnie plytke zniszczyly

U nas caly Weekend przepadalo dzisiaj rowniez. Od srody ma byc poprawa.my w sobote mielismy znajomych u nas z drugiego konca niemiec z malym. Bardzo fajnie bylo a wczoraj bylismy na basenie.po basenie wsiadam Do Auta i mowie o jaka jestem wymeczona po tylu godzinach a nasza corka Do mnie mamo ale z dwojkiem dzieci to bedzie jeszcze bardziej meczace ale nieprzejmuj sie wiem ze ja czasami tez meczaca jestem ale bede ci wszystko pomagac[emoji23]skad ona to czasami bierze to ja niewiem

Przyszla mamusia ja tez hemoglobina 11,2 i biore zelazo.z corka bralam tylko pod koniec Ciazy zelazo Co drugi dzien i po porodzie mialam 11.7 a Teraz niewiem Co tak polecialo ale zatwardzen czy cos niemam wiec jest w porzadku

Wspolczuje waszej bezsennosci.tez tak mialam pod koniec Ciazy ostatnio.teraz bym mogla spac i spac ale za to w dzien mam powera.lubie miec zaplanowane Co i jak Robie na nastepny dzien bo jak niemam planu to mam lenia.

Ja w przyszla srode na glukoze to bede 27 tydzien i tez zaraz bede miala pieresze ktg i usg wie c troche posiedze. Tylko u nas glukoza niejest nacczo
Koncze sniadanko i lece kupic jakies tankini bo wczoraj juz myslalam nici z plywania bo we wszystkim Mi cycki wyplywaja

f2w3flw15r2h1ssa.png

Ostatnia edycja:
Witam. Wczoraj poszłam spać przed 22 i wstałam o 9. Były 2 przerwy na siku ale zasnelam bez problemu. Poduszka rogal dla ciężarnych działa cuda. Mam ja od czwartku. Wczoraj mąż próbował na niej leżeć i był zachwycony.☺
Idę na spacer. Chyba nie pada. Wezmę parasol i dam radę.

Alex_87 kiedyś już wspominałam że na zaparcia pomaga mi kiwi. Ostatnio jednak jest coraz ciężej. Mam na to sposób. 3 łyżeczki nasion chia zalewam mlekiem i to pecznieje kilka godzin. Zjadam i jest ok na 2 dzień.

Aga powodzenia w pracy i zdrowia dla Jagody.

Hej

Alex a bierzesz cos co moze wzmagac zaparcia? Ja zauwazylam ze po witaminach dla ciezarnych mam zaparcia..dlatego biore tylko co 3 dzien.

U nas sloneczko.sie przebija chyba sie rozpogodzi ma nadzieje:-)
Poza tym lenie sie dzis caly dzien:p

Milej pracy dla wszystkich pracujacych pszczolek:-)

010igov35ye70zfx.png

Hej :)

U nas przebijalo się słońce z rana to skorzystałam i już po spacerze jestem :)
Obiad naszykowany wiec można poczytać książkę :)
Ja na szczęście nie mam zaparć jem jabłka, kiwi i praktycznie codziennie jestem w WC ;)
Tez idziemy na warsztaty Bezpieczny Maluch juz w środę :D

Spokojnego dnia w pracy tym co pracują :)

Aga_k_m zdrówka dla córki :)

Miłego dnia :)

Dzień doberek wszystkim! Myślałam, że w weekend uda mi się nadrobić zaległości, ale nic z tego. W sobotę standardowo sprzątanie, gotowanie a wieczorem szybkie zakupy w Ikei. Mam już dosyć trzymania ciuszków dla małej w torbach i kupiliśmy komodę. Chętnie pochodziłabym dłużej, ale niestety mój W nie lubi Ikei :/ udało mi się złapać jeszcze ręcznik ;) Niedziela na uczelni i miałam takie zajęcia, że nawet telefonu nie miałam czasu wyciągnąć o_O
Współczuje problemów ze spaniem. Ja nie mam raczej problemów, ale najgorzej jest jak przebudzę się na siusiu ok 3, wtedy mam problem żeby zasnąć. Ale wymyśliłam sobie taki patent, żeby opić się wody przed spaniem, wtedy przebudzam sie koło 1 i nie mam problemu z zaśnięciem.
Miałam dziś taki piękny sen <3 Śniła mi się moja córeczka, byłysmy w szpitalu i było pierwsze karmienie. Wszystko przebiegało bezproblemowo i wcale nie płakała. Miała 3100 i 52 cm, zapisałam sobie i zweryfikuję po porodzie :)

Pumelova, to zależy na pewno od tego w jakim mieście są warszataty. U mnie było, tak na oko, około 80. Ale to taka podwarszawska miejscowość.

Misia, Patuszka śliczne paznokcie :cool2: ja uwielbiam mieć zrobione paznokcie, ale sama nie miałabym cierpliwości ich robić. Przed przeprowadzką miałam koleżankę, która za śmieszne pieniądze robiła mi hybrydy. Muszę znaleźć kogoś na zastępstwo :)

Dziewczyny, uważajcie na siebie w tej pracy i nie przemęczajcie się za bardzo!

Boże skasowało mi się co napisałam.[emoji47][emoji35]

Misia innych nie robie, ewentualnie babyboomer:p w9tc trafiłam do szpitala z czerwonymi szponami - od tamtego czasu nie robie bo mi było mega głupio. [emoji17] miałam już wtedy odrosty więc były jeszcze dłuższe i rzucaly się w oczy wszystkim:p
Innych kolorów na paznokciach u siebie nie zniose:D

Pola w takim razie nie mogę się już doczekać środowych warsztatów[emoji16]

Aga km najlepsze takie bordo [emoji7][emoji7][emoji7] bed of roses to był mój kolor[emoji7][emoji7][emoji7]

Inka ja się zaprzyjazniam z moim rogalem do spania, mój mąż się śmieje że wchodzę do łóżka jak do bazy [emoji16]

Maziajka, ewella też skorzystałam że słoneczko wychodzi i zaliczyłam spacer [emoji16] do urzędu i apteki ale zawsze wycieczka [emoji16]

Ika zobaczymy[emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

hej dziewczyny:)

Ale weekend minął leniwie...wczoraj rano jak jeszcze spałam mój R zrobił bułeczki takie drożdzowo -maslane - pyycha z masełkiem albo z dżemikiem:) I na obiadek kurczaczek mniamm. Nie wiem czemu ale odkąd jestem w ciąży to uwielbiam ziemniaki:D Ale najbardziej takie ubite bo np w formie frytek już nie za bardzo.

Mój guzek już się zmniejsza uff przy dotyku jak naciskam to pobolewa ale tak jak mówię znika. Oczywiście jak nie zniknie to pójdę z tym do położnej. Nie lubię takich niespodzianek.

Pazurki robiłam żelowe przez wiele lat ale tak jak któraś z Was pisała strasznie zniszczyły mi płytkę, ja wogóle już nie miałam płytki :/ Więc z ciężkim sercem odpuściłam i postanowiłam je sobie zregenerować. Regeneracja zabrała mi kolejne 2,3 lata. Masakra. Teraz są naprawdę w bardzo dobrej kondycji, i twarde i kolor mają ładny jakbym miała Frencza:) Aczkolwiek w zeszłym roku skusiłam się kilkakrotnie na hybrydy i byłam zadowolona.

Co do zaparć to miałam gdzieś w 3.4 miesiącu. Potrafiłam nie iść do toalety z tą potrzebą przez kilka dni. Aż wprowadziłam jogurty naturalne, jabłka ( do owoców zawsze byłam na NIE), 3.4 razy w tyg jem owsiankę i jest teraz ok aczkolwiek czasem jak pojem coś czekoladowego to nie zle muszę się namęczyć :D

Aga zdrówka dla Jagody.

Synowi się pogorszylo, ropka w ogromnych ilościach mu oczkami wycieka :(
Do tego mam kuuupe roboty, chce w końcu ogarnąć chatę do końca..

reklama
Co wy macie z tą płytką że macie taki problem po zelach:D ja robiłam 4 lata żele bez przerwy, spilowalam sobie sama w styczniu i owszem miałam słabe na początku bo byłam przyzwyczajona do tego że nie uważam na palce wszędzie się lamaly ale dziś mam jak przed robieniem paznokci normalną twardą płytkę:D przecież to odrasta i jest nowa :D

Lilith zdrówka dla synka!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry