reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Witojcie Inkubatorki!

Ruchy sa coraz mocniejsze! Z kolei jak Moj T kladzie reke to cisza...Nagralam wiec filmik i sie nie wyprze dziad moj[emoji4]

Dzis troche pracy z Mama na ogrodzie. Dobrze mi to zrobilo.

Zrobilam pomidorowke ze swiatla w lodowce! O dziwo wyszla pyszna!

W weekend bylam na uro mojego chrzestnego i kuzyna. To ile zeżarlam jest nie do opisania. Ale wybaczcie - kluski slaskie, kaczka, perliczka, salatka capresse, domowe ogory kiszone i wiele wieleeeee innych...same rozumiecie!

Polecam Wam podklad firmy Catrice liquid coverage HD [emoji4]

Kylesa super, ze mozesz odetchnac!

Zonograja - bedzie dobrze! To sa zmiany tylko na dobre! Bylas nieszczesliwa, teraz moze byc tylko lepiej!

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pisałam do lekarza,od razu do mnie zadzwonił czy aby czasem nie pomylili wyników w laboratorium,ale jak powiedziałam że mam też glukoza w moczu to mówi że to na pewno cukrzyca i to mocno zaawansowana,trzeba będzie podawać insulinę,w piątek mam jechać do Poznania na szkolenie,martwi mnie bardziej to tsh,norma jest do 2,5 mi wyszło powyżej 4 ,nie wiem jakie miałam przy 10,12 tygodniu,jeśli już wtedy była niedoczynność to dziecko będzie prawdopodobnie uposledzone umysłowo,boże jestem przerażona tym wszystkim.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mamusiu Muminka dobrze Cię rozumiem, w ostatni piątek straciłam mojego ukochanego kocurka... do tej pory jest mi ciężko :-(

ZonaGraja super że zaczyna się układać! Trzymam kciuki za pomyślną przeprowadzkę i nowe, lepsze życie :-)

Tea a wcześniej chorowałaś na tarczycę? Bo ja przed ciążą już miałam niedoczynność, za to teraz tsh bajka 0,49, dziś byłam u endo i podobno wynik super. Bardzo bałam się, że w ciąży będę przez tą niedoczynność tyć, ale narazie 1kg na plusie a przed miałam wagę w normie.

Kasia ja odkąd wyszłam kiedys w smugi to ostrożnie podchodzę do samoopalaczy. Chyba nie umiem ich używać.
Mamusia_Muminka tulam z powodu psa.
ŻonaGraja no takie wiadomości to ja lubię. Kciuki za pozytywne rozwiązanie wszystkich spraw trzymam.
Aga_k_m sporadycznie przed wyjsciami używałam balsamu brazujacego dove jeden raz w dniu wyjścia. Faktycznie przyciemnial opaleniznę i ma fajne drobinki. Nie lubię za to jak się te specyfiki ścierają. Mimo nawilżania schodzi to że mnie nierówno. Ale może podaze tym tropem. Choć to mi ramion nie poprawi :/
Tea witaj wśród słodkich mamuś. Na początku jest szok, ale trzeba próbować z dieta, u mnie na razie dobrze to wychodzi. Nie martw się. Jeśli chodzi o tsh to w 3 trymestrze dopuszcza się do 3. Zdecydowanie musisz iść do lekarza. Dostaniesz eutyrox -ja mam 50, glukometr i paski. No i coś na bakterie, one bardzo szybko się namnazaja przy cukrze w moczu. A jaki miałaś na czczo?

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Mamusia gratuluje zdrowgo chlopca
Jenny Tobie gratuluje corci
Tea czeka Cie dieta, choc nie wiem czy przy takim wyniku nie od razu insulina ;(. Poczytaj o diecie i zacznij juz stosowac. W poradni dostaniesz glukometr albo kupisz razem z paskami.. Nie ma lekow oprocz insuliny (zastrzyczki)
Tsh w ciazy do 2,5, tym sie jie martw dostaniesz eutyrox i bedzie po sprawie
Mi tez w ciazy skoczylo nigdy wczesniej nie mialam klopotow

Tea a lekarz nie zalecil badania tsh na poczatku ciazy? Szok ja mialam to badanie od razu w 8 tc z tego co wiem to tsh sie powinno badac od razu...

Zonograja wierze ze to mega rewolucja dla calej rodziny ale widocznie tak musialo byc! Zmiany sa dobre a w Waszym przypadku konieczne! A jak kochani tesciowie zareagowali?

010igov35ye70zfx.png

Tea jestem świeżo po wizycie u endokrynologa i w 2 trym.juz dopuszcza się do 3, Twój wynik rzeczywiście jest za wysoki i dostaniesz euthyrox pewnie ja po ostatniej wizycie mam 88mg. Idź do endokrynologa albo twój ginekolog przepisze Ci lek.
No właśnie tak jak Maziajka pisze, najczęściej bada się tarczyce na początku ciąży.
Z cukrem Ci nie pomogę za bardzo, a może powtórz jutro badanie może wypiłas wieczorem jakiś sok czy coś zjadłas to od razu skacze do góry szczególnie wieczorem.

Misia ja też dwa razy użyłam samoopalacza zostały smugi i dałam sobie spokój ;) blada juz jestem ale daje rade ;) przyjdzie lato trochę koloru się nabierze u mnie szczególnie na twarz potrzeba koloru bo blada jestem ;)

AAggAA zupa "ze światła w lodówce" powiem Ci, że wtedy wszystko dobre wychodzi :)

Jenny gratuluję wizyty i drugiej córeczki :)

A mi ginekolog nie zlecał tego badania tsh w ogóle jeszcze od początku ciąży..? I tak teraz się zastanawiam, bo i tak wyniki robię prywatnie, może zrobię na własną rękę?
W piątek wybieram się na badania, morfologię, obciążenie glukozą i mocz. Robię posiew chociaż ginekolog nie zlecał a bakterie mi wychodzą zawsze, a ginekolog mówi, że w ciąży będą wychodzic i nie daje żadnych leków. Nie wiem sama... Jestem przeziębiona lekko tak w ogóle i myślę o tej glukozie i siedzeniu w przychodni, zanudzę się tam. Kupiłam glukozę cytrynową, ale już się naczytałam, że w niektórych laboratoriach nie akceptują tej smakowej, nie wiem co mam myślec, niech ten zatkany nos się odetka. Eh....:unsure:

reklama
Witam, przed południem miałam usg ijest bez zmian :) Czyli wszystko idzie ku dobrej drodze. Dziewczyny bardzo ruchliwe, serduszka bija, wody tak jak były i najprawdopodobniej rozwiązanie za 6-7 tygodni!!!
Będziemy walczyć oby jak najdłużej się udało, chociaż 30-32tc.
Dalej kciuki i modlitwa jest potrzebne!!! :D

Do góry