reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hey! Pogoda skiszona i humor też niekoniecznie dopisuje, wczoraj większość dnia przeryczałam, taki był jakiś pechowy, dziś myślę tylko o tym jak pieniądze, które oszczędzałam na remont poszły na samochód i nie wiem jak to ogarniemy przed Leosiem :( Przepraszam, mam spad, ale dziś już nie płaczę, ostatnio zbyt długo pawałam optymizmem heh :-p
Ja odpukać z synusiem nie chorowaliśmy od roku i Wam również zdrowia życzę.
A ochraniacz do łóżeczka bardzo się przydaje, syn ma prawie 17 mies, a ciągle go ochrania przed urazami, a lubi przydzwonić o szczebelki.
W poprzedniej ciąży codziennie po ok 2 razy synuś miał czkawkę, nie da się tego pomylić, takie podskakiwanie brzucha może trwać kilka ładnych minut. Teraz chyba 2 razy póki co czułam.

reklama
Kasiulka dobrze że mówisz, zaplanuje sobie sesję wcześniej:) spytam fotografki:)

Kasia831 my mamy podłączenie do kanalizacji ale zapchala nam się rura między naszą studzienka na ogródku która kiedyś była szambem a studzienka z kanalizacji. Drugi raz to się zdarzyło i już w sobotę będą kopać żeby to siejuz nie zdarzało..

Patuszka gratuluje dziewczynki:D idziemy łeb w łeb bo ja mam 22+4:D

Sylver miło Cię widzieć, trzymaj się!

Misia ja muszę czuć jak mi czyści zęba że mnie już nic nigdzie nie boli więc robię bez [emoji14] jeden którego robiłam bolał 2 miesiące i się bujalam po dentystach więc już mi było wszystko obojetne. A drugi był martwy więc właściwie nie bolał;)
Ja mam kanalizację ale nam się rura z naszej studzienki do kanalizacji zapchala i nam gowno w ziemię wchodzi i wychodzi piwnica :D

Maziajka zaraz zrobię ankiete:D
Edit - nie zrobię jej bo ja jeszcze tego wózka nie używałam a nie ma takiej odpowiedzi jak nie wiem :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

a jak ja jeszcze nie mam pojęcia jaki wózek chcę?:D

a tak wogóle to pytanko do mam: czy warto mieć ochraniacz w łóżeczku? bo nie wiem czy kupować czy nie..hmm. Wogóle to myślę nad użyciem kosza mojżesza w pierwszych miesiącach...

Kasia ja juz nie pamietam jak to było z tym ochraniaczem, ale chyba rzadko go używałam. Ostatnio oglądałam jakiś filmik na YouTube nt. Rzeczy które się nie sprawdziły przy maluszku pewnej kobitki. Tam właśnie mówiła nt. Kosza Mojżesza. Wiec w jej przypadku dziecko nie chciało tak spać ani leżeć, gdyż ona miała kupiony z płozami, które bujały się nie w ta stronę co lubią dzieci, czyli nie na boki, tylko w przód i w tył. Po drugie, boki kosza zasłaniały dziecku widok i jedyny co widziało to sufit biały i czuło się samotnie- w przypadku łóżeczka dziecko może spoglądać przez szczebelki. Po trzecie pomimo tego, ze wszystko wyprała i wymyła w tym koszu zanim dziecko się pojawiło, mimo wszystko wydzielało strasznie dziwny zapach. Chyba tyle miała powodów, ale mogłam o czymś zapomnieć, bo w tej ciazy coś mi się z pamięcią zrobiło [emoji6] Wiec ta babeczka odradzała, natomiast to co u niej się sprawdziło, niekoniecznie nie sprawdzi się u kogoś innego.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka odnośnie ankiety to mi by się przydała w odwrotną stronę. Wpisuje co chce i mi wyskakuje wózek idealny :) bo coraz bliżej a ja bardziej nie wiem :)
Pumelova no nie strasz że ta rura się zapycha, myślałam że jak już jest kanalizacji to po kłopocie.
Kasia mnie też zawsze lustro uświadamia. Patrzę i myślę -to kurcze ja :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Ochraniacz na lozko to indywidualna sprawa... u nas bardzo na tak. Przy nowordku nie trzeba, ale zaraz to to male bedzie sie krecilo. Moi krecili sie strasznie. Mam rozne bo znajomi oddawali nalepiej sprawdzil nam sie taki zwykly z ikea na cale lozeczko ale niski

Nie było mnie jeden dzień, a tu tyle postów :o Dziewczyny przebijacie same siebie!
Dla wszystkich Babeczek spóźnione, ale najlepsze życzenia, wszystkiego najsłodszego! ;) A wiecie, że jutro jest dzień mężczyzn? Ja nie obchodziłam nigdy, ale mój W jakieś dwa lata temu usłyszał gdzieś o tym i teraz wymaga :) No to kupiłam mu dziś nową szczoteczkę do zębów:D no może jeszcze pasek dokupię jak zasłuży:p
Poruszałyście temat położnych, ja w sumie nie planowałam, ale ostatnio mama powiedziała mi żebym przemyślała sprawę. Jeżeli ma mi to poprawić komfort psychiczny, to ona pomoże finansowo. Pogadam na wizycie ze swoją gin, co o tym myśli.
Karuzela, Lilith biedne... cały czas coś Was lub dzieciaki łapie.
Ja mam super księdza. Udzielał nam ślubu 1.5 roku temu i pamiętał nas :) (może ze względu na oryginalne imię męża)Poświęcił nam domek i gadał do brzucha :D
Tymuniek, pewnie strachu się najadłaś co nie miara. Strach cokolwiek kupnego jeść o_O
Zjadłam sobie właśnie 2 kanapki z nutellą, sto lat nie jadłam i zapomniałam już jak wspaniale smakuje :) niby ostatnio była ta afera z nią w roli głównej, ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi :) Małej chyba smakowało, bo tańcuje w brzuchu. Pierwszy raz poczułam kopniaki ręką :D
Zdrówka dla chorowitków!

Hej kobitki
Bardzo duzo zdrówka wam i dzieciom życzę!

Miaziajka chciałam wypełnić ta ankiete i nawet zaczelam ją wypelniac ale nie jestem w stanie odpowiedzieć na wszystkie pytania bo nie mam tego wózka i na oczy jeszcze go nie widziałam i nie pomacalam(byliśmy we wtorek w hurtowni to jeszcze nie przyszedł)

Ale jutro idę z córką na szczepienie a potem jedziemy z Tomkiem do gina i zobaczymy co nam tym razem powie. A po wizycie zajedziemy do hurtowni to może już będą mieli ten wózek;)
Patuszka gratuluję córeczki :)
A i ja też już jestem na półmetku- wczoraj wskoczyłam na 20 tydzień :biggrin2:

Chybra wahania nastrojów w ciąży są normalne-właśnie córka mnie wkurzyla (swoje fochy pokazuje) a jak przyszła przeprosić to już miałam łzy w oczach i gul w gardle:(
Sylver Ty to nie wymyslaj z uciekaniem z forum-jak nie masz czasu pisac-to nie pisz ale nie uciekaj-nie musisz na bieżąco wszystkim odpisywac-chociaż raz w tyg daj znać że u ciebie jest ok i damy rade-a wiesz tu zawsze czegoś możesz się dowiedzieć albo tak jak mamy zle humory to ktoś zawsze go poprawi-tak jak kiedyś dziewczyny pisaly- kto Cie lepiej zrozumie niż druga kobieta w ciąży :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Co do ochraniaczy to mielismy i długo stosowaliśmy, a co do kosza Mojżesza to ja zakupie kołyskę, wrzucałam link kiedyś na wątek zakupowy, bo jednak młody lubił w czymś małym leżeć, do łóżeczka nie chciał wchodzić na początku, wiec obstawiam ze przy córce moze być podobnie :)

Do góry