reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Dziewczyny dopiero wróciłam z plotek od znajomych. Od rana tyle godzin :) super było. Nakarmila mnie i opilam się herbatą owocową.
Coś mnie tak ciągnie w brzuchu. Coś jakby małe bóle okresowe. Macie coś takiego? Martwię się ale nie chce panikowac i dzwonić do ginka. W okolicach 8 tygodnia też miałam coś podobnego. Ponoć to normalne...
U mnie też wiosna. Powiesilam pranie na powietrzu to pięknie wysuszylo się.
Ja miałam takie bóle na początku dosyć często, teraz też się zdarza. Gin powiedziała, że to normalne, bo macica rośnie, Jeżeli będzie bolało, to mam brać no spe. Na razie daje radę bez :)
Też dziś pranie na tarasie suszyłam :)
Wstawiłam też rosołek i pachnie ładnie w całym domu :)

reklama
Żeby tak za kolorowo nie było to ja dziś walczę z ciśnieniem. Utrzymywało się cały dzień 150/100 teraz po 2 dopegyt'cie 140/100 :/ nie wiem czy dać sobie dziś spokój czy dzwonić do gina. Generalnie walczę z ciśnieniem od dawna ale wiem, że w ciąży to niebezpieczne.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Witam wieczorkiem!

Lilith tak jak wiele dziewczyn napisalo, rowniez jestem tego zdania! Nowe imie musi byc! Milla, Mila, Mia - kazde jest super! [emoji8]

Dziewczyny jak wstalam, po kolejnej wlasciwie nie przespanej nocy...spojrzalam w lusterko...a pod oczami spuchniete jak po wojnie...
Okropna jest ta bezsennosc! Kazda pozycja dobra, ale jednak zla! A maz sobie super chrapie i z ranca zawsze radosnie pyta - czy sie wyspalam...

Dzisiaj widzialam sie z kumpela, zeżarlysmy caaaly Poznań! Najpierw nalesniczek z kurczakiem i sosem kurkowym a potem tooooo:

1488220103-aaaaaa.jpeg

Jak mi wstyd...czulam sie jak kula, co lubi krecic sie...

W dodatku tyle lazilysmy, ze poklad energii zdobytej w bezsenna noc sie wyczerpal...[emoji1] a i brzuch twardy...[emoji21]

Teraz leze...poszlabym juz w kimono...ale poki co za wczesnie, moze zasne jak dziecko, po prostu ze zmeczenia.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Morela dzwon lepiej sprawdzić i spytać, ale być spokojną.

Nie pisałam jakiś czas bo nie mogliśmy zdiagnozować nietypowej wysypki u córki i po tylu dniach się okazało, że to bostonska a nie tylko reakcja alergiczna.
A ja siedzę właśnie z mega bólem gardła i dreszczami, przypadek? :-(

Gratuluję udanych wizyt, ja na swoją jeszcze poczekam, ale mam nadzieje ze codzienna balanga w brzuchu świadczy o tym ze wszystko ok.

Po 18 powinien być zakaz wrzucania takich zdjęć, jak wytrzymać z takim slinotokiem :p

Morela mi mówili że 150/100 to IP. Ja narazie biorę dwa na dobę, jak mi wzrośnie to mam dołożyć trzeci. Jak będzie przy trzech na dobę 150/100 to mam jechać na IP. A ty ile bierzesz na dobę?

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

AAggAA no to super dzień spędzony a deser pysznie wygląda !! :D

Morela tak jak dziewczyny piszą zadzwoń do ginekologa albo IP, będziesz spokojna.

Pumelova no to fajnie, że wizyta w pracy udana a prezenty zawsze cieszą :)

AIM, gratuluję udanej wizyty :)

Ostatnia edycja:
Misia gratuluję udanej wizyty super:)

Morela nadciśnienie to nie żarty zadzwoń do gina oby ci się polepszyło.

Lilith Imię Mia SUPER
Aga ale deserek wow ja niestety z cukrzycą to mogę zapomnieć dziś po obiedzie cukier miałam 159 a norma 140:(
U nas dziś ciepło:)byłam w szkole po młodego w szkole potem do parku na hulajnoge zakupy a teraz leżymy zaraz myju myju i spać jutro pobudka o 6:(

AAggAA o mamusiu jak ten deserek smakowicie wygląda [emoji44] co to takiego? Już wiem że będzie mi się śnił w nocy oczywiście jako marzenie senne [emoji2]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jejku AAggAA masz mnie na sumieniu ;-) jak zobaczyłam foto to wymiękłam :-D :-D :-D

Lilith też mi się bardzo imię dla córeczki podoba :-) ostatnio czytałam książki Agnieszki Krawczyk -polecam i tam była Mila, bardzo sympatyczna postać zafascynowana astronomią :-)

Do góry