reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hmm u nas była z dwójką ruuutyna. Obrzydliwa rutyna, która z synem mam do dziś. Wie co po czym a ja wiem kiedy czego się spodziewać. Z tym, że dzieci cyckowe trochę inaczej funkcjonują ale tylko początkowo. U nas były stałe piry jedzenia, wręcz co do minuty, aktywności i snu.
Jestem zwolenniczką języka nuemowlat i wolę się tak dostosować niż chaotycznie chować dzieci :)
A tak to fakt, dziewczyny mają rację :) dzieci zmieniają wyyyystko.

Truskawka aaa haha widzisz, ja myślałam że on całkiem na brzusiu. To moje tez tak polowicznie :) slodziaka kociaka masz, poglaskaj :p
Wyobraź sobie, że jest w przedszkolu. Tak chciał iść bo dziś ostatni dzień a w nocy to chyba osypial dwie ostatnie, raz byłam dać mu pić. Zero duszenia się, gorączki. Tak szybko zareagował na antybiotyk.

Kasiulka u mnie są stale pory aktywności i tez czuje jak klapne a jak chodzę to nie. W aucie czasem albo jak kucam gdzieś to tak.
Pamiętasz, jak pisalysmy, że odliczamy do któregoś tyg? To chyba o 16 była mowa?? A już tak daleko.

Jak macica się stawia to cała a nie częściowo.
Choć jak malutka się wypina to tez Truskawka wszystko mi się spina, boli to jak na skurcz.

Alex u mnie też są mdłości a w pierwszym trym były rzadzsze..

Truskawka my się właśnie uczymy normalnego chodzenia w sklepie. Dramat był piczatkowo. Jak miał 15m i więcej nie znosił wózka póki obecnego nie kuoilam. Chodził pięknie za rękę. Potem tylko ukochany wózek. Od pewnego czasu nie używamy, wiec jeju.. My mamy plecak z littlelifa co w razie czego ma ta smycz. Głupio niby ale działa. Nie trzeba latać za dzieckiem. U nas są jeszcze ataki sporadyczne bo raz na dwa tygodnie ale są. Nie pierdziele się, zaczyna swirowac, biegać, wydziwiac a tym bardziej jeczec, wychodzę. Po prostu koniec. I szybko to działa. Wie, że sobie nie może pozowolic ale ile trzeba cierpliwości.. Dobrze, że przerabiam ta naukę teraz a nie jakby mała się urodziła..

Bulkaaasia czosnek i jedziesz, szybko zejdzie. Ale aż śmiesznie to brzmi z ta podwojnoscia :)

Megan ale dziś piszesz dużo :) rano a ledwo nadrobilam :p

Zbieram się pi materiał, mam już chatę ogarnieta połowę prania zrobione. Szał. Wekeend mój. Dziś zupa ogorkowa mniam.

reklama
Zapomniałam wkleić, kwiatuszki się rozlozyly..cudoo.. Mam taką słabość do nich haha

_20170217_100514.JPG
_20170217_100545.JPG

Załączniki

• _20170217_100514.JPG
    _20170217_100514.JPG
    603,4 KB · Wyświetleń: 218
  • _20170217_100545.JPG
    _20170217_100545.JPG
    688,4 KB · Wyświetleń: 219
Aga Maziajka jeszcze z botanicznych Róża ;)
Agaaa ja za pare dni mam studniówkę
Lilth teraz chyba czekamy obydwie na 25 :D. Aaa zapomniałam ze tez mam ten plecak tylko ze skipp ze smyczą moze by ujarzmić gada na zakupach. Chociaż lubię chodzić z wózkiem Misiek uwięziony a ja wrzucam wszystko pod.

Witam się piątkowo !
Niestety po dłuższej przerwie byłam w stanie odpisać. Wczoraj był dzień, gdzie odchorowałam jeden wypad... Pierwszy raz poszliśmy z mężem na basen OZONOWANY. Tyle się naczytało o tych właściwościach ozonu w wodzie, że lepsze od chloru itd, więc się skusiliśmy i poszliśmy na próbę.... Jak weszłam do tej wody to już odczuwałam, że coś jest nie tak... widoczne tak jakby plamy oleju na tafli wody... no przy ozonie może tak jest, zapach jeszcze do zniesienia, ale jak dostała mi się porcja wody do ust to myślałam, że mi poparzy jamę ustną :( po wyjściu z wody miałam całe nogi w zmianach wysypkowo-pokrzywkowych. Na następny dzień zawroty głowy z bardziej nasilonymi mdłościami niż zazwyczaj i zupełny brak apetytu na cokolwiek. Najprawdopodobniej zrobili zbyt duże stężenie albo ozonu albo innego świństwa bo jak rozmawiałam ze znajomymi to mówili, że nie powinno się nic czuć po wejściu do takiej wody ani smakowo ani wzrokowo (ale to w innym mieście). Uczuleniowa nigdy raczej nie byłam i myślałam, że może to przez to, że jestem w ciąży i człowiek wrażliwszy na wszystko, ale mąż jak wrócił z pracy też swoje odchorował... miał te same objawy co ja... także coś musiało w tym być. Jak coś to zwracajcie uwagę na takie rzeczy jak pójdziecie na taki basen! Wracam do chlorowanego :)

Nie wiem czy pytanie już było, bo nie dałam rady od początku czytać forum, ale co uważacie o szkole rodzenia? U mnie w rodzinie i wśród znajomych wszystkie kobiety rodziły przez cc, ja jak narazie nie ma żadnych przeszkód na poród sn i zastanawiam się czy taka szkoła coś mi da? Mąż ( )podpytywał koleżanki w pracy i wszystkie 3 stwierdziły że strata czasu...
Mnie wszyscy radzą, żeby pójść choćby dla pokazania jak powinno się dzieckiem zajmować , trzymać - takie zupełne podstawy i choćby dla nich warto się przejść, szczególnie jeśli ma się pierwsze dziecko.

@Kasiulka! - ale masz gimnastyczkę w brzuchu :D

a właśnie apropos tygodni - ciocia mojego m jest neonantologiem i jak jej mówimy o ciąży to nigdy się nie cieszy, mówi że to bardzo wcześnie (w pierwszej powiedzieliśmy w 8tc w drugim dopiero w 15tc), że najważniejszy jest okres 26-30tc - wiecie dlaczego? nie było mnie przy tej rozmowie niestety, bo bym spytała, a mój m nie pamięta.

@Mumusia_Muminka kurczę u mnie na basenie jest takie miejsce gdzie są bąbelki i mnie tam zawsze szczypią oczy, to może też mam ozonowanie? w ciąży nie byłam to nie wiem :p

Pumelova tez na to zwracam uwagę i trochę to śmieszne ;) cały czas mówi sie, a to jescze "mała ciąża" tak do 25 tc, a pózniej od razu No to szykujemy sie pomału do porodu i ciach skierowania na ktg do szpitala

Pumelova tez na to zwracam uwagę i trochę to śmieszne ;) cały czas mówi sie, a to jescze "mała ciąża" tak do 25 tc, a pózniej od razu No to szykujemy sie pomału do porodu i ciach skierowania na ktg do szpitala
ciekawe :D spotkam się z nią najdalej na weselu w 29tc to się spytam :-D

reklama
Do góry