reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Witam się,

Misia, czasami jak wydaje się, że wody się sączą/wyciekają można to sprawdzić kupując specjalne paski na wykrycie wód.

Aim, jak sprawa z olx?

Aga, ból przeszedł?

Inka, przyjemnego szykowania ;-)

Maziajka, my cały styczeń po urodzinach chodziliśmy, w pewnym momencie, to już miałam dość...
Teraz dopiero 19 lutego kolejne :-)

A ja z Mikołajem w domu, coś zaczął kaszleć i z nosa się leje.... Eh... Tyle co wyszliśmy na prostą z uszami...
Zaraz wyjdziemy na spacer, dokupie parę rzeczy do obiadu i ciasta, bo mi zabrakło i będziemy siedzieć.
Póki co mój kawaler właśnie suszy mi włosy :p

reklama
Wy mówicie o remontach:-p Przed pierwszym synem remontowaliśmy dół mieszkania( jest to mieszkanie w starym drewianym domu po babci męża) , mąż pracował, a ja z robolami się męczyłam i myślałam, że ich pozabijam, bo tacy nieogarnięci byli, oczywiście doszło do tego sprzątanie wszystkiego w 8 mies:-p
Teraz już musimy zrobić korytarz i pokój u góry , w kwietniu zaczniemy, cholera nie mogę się doczekać :laugh2:

Hej laski . A ja dziś znowu prawie nie przespana noc [emoji17]
Juz Wam wspominałam coś na temat rwacego bólu z lewej strony zaczynającego sie pod żebrami do dołu ...tylko ze teraz zaczyna mnie bolec dodatkowo bok i plecy ...no jakaś masakra po prostu ... oczywiście nie obyło sie bez wstawania i rozmasowywania tych miejsc

Z tego co sie nauczyłam w necie wyglada mi to na jakieś ostre zapalenie trzustki ...i zaczynam sie cholernie bać ...
Umówiłam sie do mojej ginekolog na dziś .Mam w głowie totalny niepokój czy przypadkiem to jakoś nie wpłynęło na dzidziusia [emoji20]
Ehh niewiem co o tym myśleć ...

Co do tarczycy ja tez nigdy z tym problemu nie miałam przez ciąża wyniki idealne .
Natomiast przy pierwszej ciąży skok na 3,5 ale moim zdaniem to miało duży wpływ na niepowodzenie ciąży ... dlatego tez koniecznie trzeba było to unormować chcąc zajść w druga ciąże aby nie było takiej drugiej sytuacji ...

Jakis cieżko mi z tym ze muszę sie tym faszerować ... ponieważ jestem taka trochę anty-lekowa .... i mam nadzieje ze po urodzeniu będę mogła spokojnie odstawić leki ...i ze sie wszystko unormuje .. ciekawa jestem tego bardzo ... [emoji51]

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Kurczę tak straszycie ta tarczyca :> jak robiłam tsh w 9 tc i byli w normie to trzeba to jeszcze kiedys powtórzyć? Nie miałam nigdy z tym problemów. Ale piszecie ze wam się w ciąży cos porobilo wiec sama nie wiem :p

Edit: Angie mysle ze jesli Twoj ginekolog będzie podejrzewal cos to skieruje Cie do specjalisty :)

Chybra, zawsze termin ustala się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.
A wg usg jak wychodzi?

Angie, ja też nigdy z lekami się nie lubiłam, a teraz biorę 10 tabletek dziennie + zastrzyk.
Jak trzeba, to trzeba

Jeszcze co do pierogów, u nas co chwila są. Wszyscy uwielbiamy. Gdy robię, zawsze robię więcej i mroże, bo co tydzień, półtora nie chciałoby mi się robić :-)

Dzięki Dziewczyny za miłe słowa :) Może kogoś udało mi się zachęcić do maszyny :).
Dywanik robiłam 2 razy, bo za pierwszym razem taki wyszedł mi pofalowany, że nie nadawał się na podłogę i musiałam go spruć i jeszcze raz zrobić ;).

U nas dzisiaj tak ponuro, że po wyprawieniu dzieci do przedszkola wskoczyłam jeszcze do łóżka i spałam do 10 i teraz strasznie głowa mnie bolo..eh..

Dzisiaj dzieci po przedszkolu jadą do babci i odbieramy ich dopiero jutro po południu przed basenem, a my z mężem idziemy na randkę do kina na Sztukę kochania ;). Już się nie mogę doczekać :)

Ewcia3004 – zgadzam się, że nie wszystkie ubranka z pepco są ok., np. spodnie dresowe to masakryczna jakość, ale mam sporo bluzek bawełnianych dla synka, z którymi po wielu praniach nic się nie stało i są z dobrego materiału

Lilith- cieszę się, że Cię zmobilizowałam :) teraz jest tyle pięknych materiałów, że ja zawsze mam problem z wyborem :)

Misia12 – ja miałam na początek pożyczonego Łucznika od teściowej, żeby zobaczyć, czy spodoba mi się szycie , a później mąż zrobił mi niespodziankę i kupił maszynę Janome. Ja szkołę rodzenia zaczynałam w 28 tygodniu.

Aga_k_m – to do dzieła, potrzebne 500 m sznurka, szydełko, no i trochę czasu ;), ale to można robić oglądając jakiś film :) A dywanik jest zrobiony ze słupków, czyli jednego z podstawowych splotów szydełkowych, więc naprawdę nic skomplikowanego, na youtube jest sporo instruktażowych filmików.

Zonagraja powodzenia!!

Misia Starynkiewicza w ogóle nie znam, ale jak masz tam juz lekarza to pewnie ze sie trzymaj miejsca

Aga nie dziwie sie ze o 18 odplywasz jak wstajesz w środku nocy.

Ojej Aga ale masz zacięcie. Ja nienawidzę sie męczyć i jak wiem ze mogę sobie pomoc to zawsze to robię. Nie lubię chodzenia po katach, szkoda mi czasu

Chybra bierz swój czas, co mówi USG? Czyje wyliczenia sie zgadzają?

Angie powodzenia

Hej laski . A ja dziś znowu prawie nie przespana noc [emoji17]
Juz Wam wspominałam coś na temat rwacego bólu z lewej strony zaczynającego sie pod żebrami do dołu ...tylko ze teraz zaczyna mnie bolec dodatkowo bok i plecy ...no jakaś masakra po prostu ... oczywiście nie obyło sie bez wstawania i rozmasowywania tych miejsc

Z tego co sie nauczyłam w necie wyglada mi to na jakieś ostre zapalenie trzustki ...i zaczynam sie cholernie bać ...
Umówiłam sie do mojej ginekolog na dziś .Mam w głowie totalny niepokój czy przypadkiem to jakoś nie wpłynęło na dzidziusia [emoji20]
Ehh niewiem co o tym myśleć ...

Co do tarczycy ja tez nigdy z tym problemu nie miałam przez ciąża wyniki idealne .
Natomiast przy pierwszej ciąży skok na 3,5 ale moim zdaniem to miało duży wpływ na niepowodzenie ciąży ... dlatego tez koniecznie trzeba było to unormować chcąc zajść w druga ciąże aby nie było takiej drugiej sytuacji ...

Jakis cieżko mi z tym ze muszę sie tym faszerować ... ponieważ jestem taka trochę anty-lekowa .... i mam nadzieje ze po urodzeniu będę mogła spokojnie odstawić leki ...i ze sie wszystko unormuje .. ciekawa jestem tego bardzo ... [emoji51]

jestem po ostrym zapaleniu trzustki - boli jak skurczybyk. CRP z krwi możesz sobie zrobić i sprawdzić czy stan zapalny jest (ja przy OZT miałam 350 crp) oprócz tego lipaza i amylaza . jeśli to OZT to leć do lekarza koniecznie.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

reklama
Hey mamusie!
Mam pewnien problem, który zakrząta mi głowę cały czas. 12.10 miałam ostatnia@, cykl miałam 36 dniowy. Moja dr bierze pod uwagę jedynie datę@ i ustaliła datę porodu na 19.07, milion razy jej powtarzałam, że powinna tą różnicę między 28, a 36 dodać, ale się uparła i nic. W rzeczywistości mam skończony15 tydzień, a wg niej 17 i weź tu bądź madra Nie wiem co mam myśleć czy mówić ludziom. Dla mnie niby lepiej, że jest wcześniejszy termin, ale dla malucha nie za bardzo.Doradźcie.
Poza tym noc ok. Mąż ok 13:30 będzie w domu, na obiad spaghetti, a po 15 jadę się wyrwać na ploty z koleżanką :blink:
Trochę dziwne że nie masz dwóch terminów-bo zasadniczo ważniejszy jest termin ustalony na podstawie jednego z pierwszych USG niż ten z miesiączki. Chyba że z USG pokrywa się z tym co ona obliczył a z miesiączki bez modyfikacji. Dopytaj na wizycie może na spokojnie?
Aim, jak sprawa z olx?
Czekam jeszcze, u mnie poczta jest między 13 a 15 zwykle także daje im jeszcze dziś szanse.
Dziewczyny myślicie ze jeśli coś jest nie tak u mnie z trzustka np to wyjdzie to na usg ? Czy inny lekarz sie tym zajmuje ??:(

Jeżeli lekarz uzna że to rzeczywiście trzustka (diagnozowanie się na podstawie gogli często bywa mylne ;)) to na bank skieruje cię gdzie trzeba, nie bój się, jeżeli to trzustka to nawet ginekolog to rozpozna :)

Do góry