reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja miałam znieczulenie.. mimo to ból był ogromny.

f2w3rjjgy5cue5bk.png
Nie straszcie, bo to moj pierwszy poród, a podobno za pierwszym razem jest najgorzej;/

reklama
Zauważyłam właśnie że sporo kobiet oczekuje od znieczulenia że w ogóle nic nie będą czuć że wręcz dziecko może się bezboleśnie wyślizgnie, a to nie tak działa :D także ja mam realne oczekiwania :) zmniejszyć ból, a nie, że go da się zlikwidować :)

bulkaasia Gratulacje :) będą piękne dziewczynki :)

Aim gratulacje :) niby wszysko można wiedzieć wcześniej już a jednak zdażają się pomyłki, pownie połówkowe dopiero potwierdzi :) dziś na badaniu krwi była babka i mówiłe że jej sąsiadce mowili że dziewczynka a w ostanich tygodniach okazało się że chłopak

Mamusia Muminka mam nadzieje że przejdzie i nie będzie to wyrostek.

Nika999 ja miałam przeczucie, wręcz byłam pewna że dziewczynka a usg powiedziało że chłołopak i urodził się chłopak :) i tak jak Alex też potrzebowałam czasu żeby się przyzwyczić ale teraz nie wyobrażam sobie żeby było inaczej :D

Truskawka89 wiem o czym mówisz :) ja dziś pojechałam do pracy a mąż z małym został to odpoczęłam :) mąż mówi że chciał by mieć tyle energi na codzień ile on podczas choroby ;)

Alex ja miałm ciężki poród, bardzo długi, i skończył się cesarką :( po wydawało mi się że cesarka to najgorsze co mnie spotkało, ale teraz gdy myślę o porodzie to boję się że znowu było by tak samo, że nie mogłabym urodzić naturalnie i skończyło by się cesarką, więc chyba wolę od razu nastawić się na cesarkę, chociaż to przyjemne nie jest... zobaczymy jak to będzie...

Ja tam nie czuje specjalnie chęci bólu nadmiernego i już sobie zaklepałam znieczulenie [emoji14] może i dla niektórych to ujma na honorze kobiety ale kij mnie to obchodzi [emoji14] wole mniej cierpieć jeżeli mogę :D
Ja także chciałam znieczulenie ( by mniej bolało bo niewiem czy jest możliwość by wcale nic nie czuć) niestety znieczulenia niedostalam..Co do świadomości porodu bardziej chodziło mi o to by przekonać się jak to jest urodzić dziecko siłami natury..niekoniecznie chodziło mi o ból by się nim napawać a być może bardziej o przekonanie się i doświadczenie tego..Ja oczywiście nikogo ani niczego nie neguje..nawet świadomego wyboru cesarki.. Każdy z nas jest inny..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja narazie o porodzie nie myślę, pewnie zacznę się stresować miesiąc przed albo jak juz wszystko będę miała kupione załatwione to już tylko o porodzie pozostanie myśleć :p

Nie straszcie, bo to moj pierwszy poród, a podobno za pierwszym razem jest najgorzej;/
Ja absolutnie nikogo nie straszę. Moje koleżanki rodziły w godzinę albo kilka maksymalnie. Każdy poród indywidualny jest. Ja przeżywałam go przez 6.5 roku stąd mój strach przed kolejnym.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Ja już kiedyś tu pisałam że znieczulenie do porodu musi być podane w bardzo odpowiednim momencie żeby prawidłowo zadziałało. Dlatego polecam w momencie wejścia na porodówke mówić dzień dobry ja chcę znieczulenie. Bo jak się powie za późno (czyli wtedy kiedy zaczyna boleć rzeczywiście mocniej) to już lipa, po ptokach, i już nie mogą podać. Warto o tym pamiętać.

reklama
To szczerze nie do końca tak powinno być, dla ciebie może fajnie ale tak naprawdę nie do końca prawidłowo może dawka była obliczona, bo powinno być "coś" czuć

Do góry